Olimpija je po 2. krogu sama na vrhu lestvice, kar je malce pomirilo duhove po burnih dogodkih v zadnjem času. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je po 2. krogu sama na vrhu lestvice, kar je malce pomirilo duhove po burnih dogodkih v zadnjem času. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je v lanski sezoni dobila vse štiri medsebojne obračune s Taborom Sežano, v Sežani je bilo obakrat 1:2. Tudi tokrat so bili zmaji boljši, kljub številnim priložnostim pa so sežansko mrežo zatresli le enkrat.

V 19. minuti sta odlično kombinirala Mustafa Nukić in Almedin Ziljkić, ta je z lobom od blizu premagal sežanskega vratarja Jana Koprivca.

Ta se je izkazal z obrambo v 43. minuti, ko je z 12 m streljal Nukić.

Mustafa Nukić ni bil učinkovit pri izvajanju 11-metrovke. Foto: www.alesfevzer.com
Mustafa Nukić ni bil učinkovit pri izvajanju 11-metrovke. Foto: www.alesfevzer.com

V uvodu drugega dela je imel Nukić v 48. minuti priložnost, da po prekršku v kazenskem prostoru – Sežanci so burno protestirali – z bele točke poviša na 2:0, a je dvoboj mož na moža dobil Koprivec. Le dve minuti pozneje je v kazenskem prostoru Olimpije padel Adnan Zeljković, med obrambo ga je zadel vratar Matevž Vidovšek, a sodnikova piščalka je na drugi strani ostala nema.

Sorodna novica Maribor vpisal prve tri točke v novi sezoni

Igra v drugem delu je bila enakovredna, gostitelji pa so bili celo dejavnejši in borbeni, prave priložnosti so bile do končnice redke. Že v 53. minuti je iz dobrega položaja slabo zaključil Elvis Letaj, v 66. je zagrozil Tom Kljun, kljub ponesrečeni obrambi Vidovška pa je izid ostal nespremenjen. Takoj nato je z volejem na drugi strani po kotu poskušal Djordje Crnomarković, a streljal čez gol.

Gostitelji so nato vse stavili na napad. V 84. je resno zagrozil Nabil Khali, ki je spretno streljal na levi strani v kazenskem prostoru, žoga za morebitno izenačenje pa je šla tesno mimo leve vratnice. Na drugi strani je bil dve minuti pozneje zelo nespreten Timi Elšnik, še enkrat se je izkazal tudi Koprivec.

Že v sodnikovem podaljšku pa je bil izenačenju blizu drugi Francoz Zacharie Iscaye, a je Vidovšek s parado Olimpiji rešil vse tri točke.

Zadetek s tekme Tabor Sežana - Olimpija

Kurtovićev prvenec v prvoligaški druščini
V zanimivem prvem polčasu med Bravom in Koprom ni manjkalo priložnosti. Bravo je bil boljši v uvodu, pozneje so Koprčani vzpostavili ravnotežje in imeli celo nekaj lepših priložnosti, a niso bili učinkoviti.

Prvenec Almina Kurtovića v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Prvenec Almina Kurtovića v Prvi ligi. Foto: www.alesfevzer.com

Gostitelji bi lahko povedli že takoj na začetku, ko se je po samostojnem prodoru Luka Štor sam znašel pred vratarjem Adnanom Golubovićem, a se je ta izkazal z obrambo. Podobno je bilo tudi v 18. minuti, ko je bil v nevarni akciji Ivan Šaranić, isti igralec je imel še eno priložnost le minuto pozneje, a je bila takrat zbrana koprska obraba in žogo izbila.

V nadaljevanju prvega dela so zapretili tudi gostje. Še posebej nevaren je bil Kaheem Parris. Najprej v 27. minuti, ko je njegov strel s petih metrov vratar Matija Orbanič ubranil, potem pa še v 37. in 41. minuti. Najprej je celo zatresel prečko, v nadaljevanju te akcije je vratar domačih ubranil še strel Anisa Jašaragića, nekaj minut zatem pa je bil sam tri metre od gola, a je bil znova prevelika ovira vratar.

Na drugi strani je bil vratar Kopra Golubović v 34. minuti še enkrat na pravem mestu ob novem nevarnem strelu Štora, a je pred koncem prvega dela le klonil. Bravo je v 44. minuti izvedel hitro akcijo, po kateri je Šaranić dobro zaposlil Almina Kurtovića, ta pa je s kakšnih osmih metrov dosegel prvenec v prvoligaški konkurenci.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo nato vendarle manj dejavno. Pobudo so sicer prevzeli Koprčani, ki so že do 69. minute opravili tudi vseh pet menjav, a znova niso bili učinkoviti.

Prvo priložnost je imel Luka Šušnjara, a je Orbanič njegov strel z glavo ubranil, pozneje pa sta zapretila še Jašaragić in Parris.

Bravo se je v drugem polčasu pomaknil v obrambo in dobro pazil na tesno vodstvo. Koprčani so iskali vsaj izenačenje, v 84. minuti je za malo mimo gola meril Bede Osuji, že v sodnikovem dodatku pa še Andrej Kotnik, a je domači vratar žogo čez prečko odbil v kot.

Zadetek s tekme Bravo - Koper

Mura do zmage v 90. minuti
Na zadnji tekmi drugega kroga je padlo kar sedem zadetkov. Prekmurci so povedli v 17. minuti. Matic Maruško je prestregel žogo, podal je Luki Bobičancu, ta pa je z leve strani poslal žogo pred gol, pritekel je Mirlind Daku, ki je zabil gol (1:0).

Nikola Petković je v 90. minuti prinesel Muri tri točke. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Petković je v 90. minuti prinesel Muri tri točke. Foto: www.alesfevzer.com

Domžalčani so izenačili v 24. minuti – Mark Strajnar je streljal, Matko Obradović je žogo izbil, do te je prišel Janez Pišek, ki je močno streljal s 17 m in zadel.

V 27. minuti so gostje prišli do preobrata, po izvedenem prostem strelu je do žoge na oddaljenejši vratnici prišel Mark Strajnar, ki je zadel (1:2).

Prav Strajnar je podaril Muri priložnost za izenačenje nekaj minut pozneje, saj je v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil nogometaša Mure, sodnik je pokazal na belo točko. 11-m je slabo izvedel Bobičanec, tako da ni bilo izenačenja.

Domžalčani so vodstvo povišali v 37. minuti – Strajnar se je znova znašel v vlogi podajalca, žogo je poslal v kazenski prostor, kjer jo je lepo sprejel Arnel Jakupović, s strelom s približno 14 m je matiral Obradovića (1:3).

Maruško je začel akcijo Mure za znižanje zaostanka v 61. minuti, poslal je dolgo podajo Žigi Kousu na desni strani, ta je nato poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, tam pa je visoko skočil Daku, ki je zabil z glavo (2:3).

Zahvala gasilcem. Foto: www.alesfevzer.com
Zahvala gasilcem. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je izenačila v 70. minuti iz 11-metrovke. Začelo se je s tem, ko je Nikola Petković zatresel prečko, akcija se je nadaljevala, Pišek je na tla podrl Maruška. Sodnik je Pišku pokazal rdeči karton, 11-metrovko je izvedel Daku, Ajdin Mulalić je branil. Sodnik je znova pokazal na belo točko, ker je vratar Domžal prehitro zapustil vrata, 11-metrovko je tokrat izvedel Luka Bobičanec, ki je premagal Mulalića (3:3).

V 90. minuti je Muri uspel preobrat. Kous je začel akcijo, podal je Amarju Beganoviću, ta je z desne strani natančno podal pred gol, Mulalić je žogo le odbil, a natančno na nogo Nikoli Petkoviću, ki mu s petih metrov ni bilo težko zadeti.

Napoved trenerja Mure Čontale o izidu 4:3 se je uresničila

PRVA LIGA TELEMACH – 2. KROG

CB24 TABOR SEŽANA – OLIMPIJA 0:1 (0:1)
900; Ziljkić 19.
Koprivec je Nukiću v 48. minuti ubranil 11-metrovko.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kljun (79./de Costa), Korošec, Demsen, Letaj (65./Iscaye), Nikolić, Ovsenek, Savić (55./Khali), Štravs (79./Seliškar), Tolić, Zeljković (65./Čakš).

Olimpija: Vidovšek, Crnomarković, Doffo (83./Pilj), Krefl, Kvesić, Lasickas, Nukić (76./Prtajin), Ratnik (76./Estrada), Pedro (83./Aldair), Sešlar, Ziljkić (60./Elkić).

Sodnik: David Šmajc (Kranj)


BRAVO – KOPER 1:0 (1:0)
750; Kurtović 43.

Bravo: Orbanič, Burin (70./Kavčič), Jakšić, Križan, Kurtović, Šaranić, Simon, Španring, Štor (76./Maruzin), Trdin, Trontelj.

Koper: Golubović, Benedičič, Correia (69./Vešner Tičić), Daley (46./Krajinović), Jašaragić (59./Osuji), Kambić, Parris (63./Kotnik), Pavlović, Prce, Rajčević, Šušnjara (59./Kolobarić).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


MURA – DOMŽALE 4:3 (1:3)
1800; Daku 17., 61., Bobičanec 70.-/11-m, Petković 90.; Ja. Pišek 24., Strajnar 27., Jakupović 37.
RK: Ja. Pišek 68./Domžale
Bobičanec (Mura) je v 37. minuti zapravil 11-m.

Mura: Obradović, K. Cipot, Beganović, Bobičanec, Maruško (83./Lorbek), Daku, T. Cipot (59./Petković), Kuzmić (83./Pucko), Klepač (80./Majić), Morris, Shabanhaxhaj (59./Kous).

Domžale: Mulalić, Ja. Pišek, Klemenčič, Schoissengeyr, Perc (64./Alić), Jakupović, Jo. Pišek (65./Markuš), Strajnar (80./Podlogar), Ilenič, Vuk (80./Žinič), Husmani.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


KALCER RADOMLJE – CELJE 1:1 (0:0)
600; Jazbec 90.; Matić 53.

MARIBOR – GORICA 3:2 (2:1)
2000; Baturina 20., Žugelj 45.+1, Brnić 53.; Velikonja 17., Kronaveter 60./ag

Lestvica:                             
OLIMPIJA              2  2 0 0  3:0  6
KALCER RADOMLJE       2  1 1 0  4:1  4
GORICA                2  1 0 1  4:3  3
KOPER                 2  1 0 1  2:2  3
BRAVO                 2  1 0 1  1:2  3
MURA                  2  1 0 1  4:5  3
MARIBOR               2  1 0 1  3:5  3
CELJE                 2  0 2 0  1:1  2
DOMŽALE               2  0 1 1  3:4  1
CB24 TABOR SEŽANA     2  0 0 2  1:3  0