Zlatko Zahović rad vleče primerjave z največjimi evropskimi klubi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlatko Zahović rad vleče primerjave z največjimi evropskimi klubi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Če, denimo, pride milijonska pogodba, ki jo je nemogoče zavrniti, odhoda že po človeški plati ne moremo zavrniti.

Želimo delati na dolgi rok, česar slovenski prostor ni ravno navajen, ampak ob slabših rezultatih vsi ali večina zagovarja tezo o zamenjavi trenerja. In ob tem se ljudje nehote ujamejo v past. Na vprašanje, zakaj je Manchester United tako uspešen, namreč najbolj pogosto odgovarjajo, da zaradi dolgoletnega vztrajanja pri istem vodstvu. Ne predstavljam si, kaj bi se zgodilo pri nas, kjer so vložki minimalni, če bi bil trener tako dolgo brez lovorike, kot je bil Alex Ferguson. Z Manchester Unitedom je pokal osvojil šele po štirih sezonah, naslov pa v šesti.

Novinarji RTV Slovenija se pridružujemo zahtevam sindikatov javnega sektorja, ki jih opredeljujejo kot stavkovne zahteve, in protestiramo zaradi dosedanjega ravnanja vodstva, medlega odziva Programskega in Nadzornega sveta RTV Slovenija ter namer Vlade Republike Slovenija, ki ogrožajo socialni položaj novinarjev ter slabšajo avtonomijo, upravno, finančno in uredniško neodvisnost RTV Slovenija.

Preberite:
Izjava zbora novinarjev RTV SLO


Športni direktor Maribora Zlatko Zahović si želi, da bi Darko Milanič še dolgo časa ostal na klopi slovenskih prvakov. Vir: Ekipa.