Dare Vršič je bil znova eden ključnih igralcev Kopra. Foto: www.alesfevzer.com
Dare Vršič je bil znova eden ključnih igralcev Kopra. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani so v Ljubljani prvič povedli v 52. minuti, ko je po podaji Nardina Mulahusejnovića (levo od vrat je obšel neodločnega vratarja Žigo Freliha) iz bližine zadel Nikola Krajinović.

Šest minut pozneje je na drugi strani pred vrata z desne strani podal Đorđe Ivanović, po odbiti žogi Žana Žužka pa je z glavo izenačil Luka Marin.

V 75. minuti je za novo vodstvo in slavje Kopra po imenitni globinski podaji Dareta Vršiča v kazenski prostor in še dveh kratkih podajah z glavo rezervistov Žana Beširja in Claudia Spinellija poskrbel Stefan Stevanović.

Gol Stevanovića za zmago Kopra v Stožicah

Koper je drugič v tej sezoni zmagal v gosteh (13. septembra je v Novi Gorici slavil s 4:2), neporažen pa je že šest tekem zapored. Nazadnje je klonil konec septembra doma pred Muro (1:3).

Olimpija, ki je bila brez poškodovanega Mirala Samardžića in bolnega Anteja Vukušića, je prvič izgubila v Stožicah, kjer je v pretekli sezoni doživela kar sedem porazov.

Zadetka Krajinovića in Marina na tekmi Olimpija – Koper
Andresu Vombergarju je v prvem polčasu veselje dvakrat preprečila vratnica. Foto: www.alesfevzer.com
Andresu Vombergarju je v prvem polčasu veselje dvakrat preprečila vratnica. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu je bil najbližje zadetku Andres Vombergar, ki je z glavo dvakrat zadel vratnico – v 9. in 27. minuti.

Nevarni so bili tudi Primorci, na klopi katerih sta namesto kaznovanega trenerja Mirana Srebrniča njegov pomočnik Martin Pregelj in športni direktor Boško Županović. Ob poskusih Mateja Palčiča in Stevanovića se je izkazal Frelih.

Izjave in analiza po koncu tekme Olimpija – Koper
Analiza prvega polčasa tekme Olimpija – Koper

Matko odločil v 85. minuti

Tudi Mariborčani imajo zdaj 19 točk in najboljšo razliko v zadetkih, nove tri jim je v 85. minuti zagotovil Aljoša Matko, ki je v drugem polčasu zamenjal poškodovanega Nemanjo Mitrovića.

Domžale so imele v zadnjih tednih veliko težav z okužbami z novim koronavirusom in jim je tudi tokrat manjkalo šest igralcev. Povedle so v 11. minuti, ko je Sven Šoštarič Karič z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, pred prvo vratnico pa je njegovo natančno podajo izkoristil Dario Kolobarić in zadel pod prečko.

Isti igralec je imel v zadnjih trenutkih prvega polčasa še eno lepo priložnost. Vratar Ažbe Jug mu je nespretno podaril žogo, toda ko je že bilo videti, da bo domžalski napadalec napako tudi kaznoval, jo je Jug popravil, še preden bi žoga prečkala golovo črto.

Gostitelji so imeli terensko premoč, več so streljali na gol, a si prave priložnosti niso priigrali. Konkretnejši so bili v nadaljevanju.

Camoranesi: Upam, da se takšna tekma ne bo več ponovila

Šest zadetkov v drugem polčasu

V 48. minuti je po natančni podaji Martina Milca z desne strani žogo v mrežo najprej spravil Rudi Požeg Vancaš, nato pa se je šest minut pozneje v kazenskem prostoru odlično znašel še Jan Mlakar, lepo sprejel podajo Požega Vancaša in žogo iz obrata poslal za hrbet Ajdina Mulalića.

Toda veselje vijoličastih ni dolgo trajalo, v 58. minuti so gosti izenačili. Tonči Mujan je z leve strani, ko so vsi pričakovali podajo v sredino, streljal, Jug pa je na prvi vratnici žogo izpustil za črto. V 66. minuti so Domžalčani prišli celo znova v vodstvo, ko domači obrambi v gneči ni uspelo izbiti žoge, ta je prišla do Šoštariča Kariča, po njegovem strelu pa je bil Jug nemočen.

Na podoben način, kot so ravbarji drugič povedli, so Mariborčani drugič izenačili. V gneči v kazenskem prostoru se je dobro znašel Špiro Peričić. Matko je končni izid postavil, ko se je znašel sam pred vratarjem.

Razveljavljen zadetek Briškija

Mura je postala prva ekipa, ki je v tej sezoni v Sežani osvojila točko. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 5:3 za domače.

V prvem polčasu so bili nevarnejši Sežanci. Vratar Mure Matko Obradović je moral kar nekajkrat posredovati, v 38. minuti je bil najbližje zadetku Djalo Aldair. Na drugi strani je Žiga Kous v 34. minuti za malo zgrešil od daleč.

Po mirnejšem uvodu v drugi polčas je Nino Kouter v 56. minuti malce z leve strani zadel zunanji del mreže domačih vrat. V 68. minuti je Amadej Maroša s preigravanjem lepo prišel do strela s 13 metrov, izkazal se je domači čuvaj mreže Jan Koprivec.

V 80. minuti so se domači veselili zadetka, ki ga je dosegel Mihael Briški, a je pomočnik sodnika Slavka Vinčića presodil, da je bil v prepovedanem položaju. Dve minuti pozneje je bil po drugem rumenem kartonu izključen Marko Ristić, ki je s komolcem udaril Kaija Cipota. Številčne prednosti Muri v zadnjih minutah ni uspelo unovčiti.

Slaba tekma v Novi Gorici

Na zadnji tekmi 11. kroga med Gorico in Bravom v Novi Gorici je bilo prav tako 0:0. Priložnosti je bilo zgolj za vzorec. V prvem polčasu so imeli nekaj več od igre domači, a tudi oni niso sprožili res nevarnega strela proti vratom. V 68. minuti je pri gostih David Brekalo zapravil najlepšo priložnost na tekmi, ko je po podaji s prostega strela pred vrati zgrešil s strelom z glavo. Šiškarji so štiri tekme brez zmage, so pa prekinili niz štirih zaporednih porazov v gosteh.

Oyewusi in Brekalo zapravila najlepši priložnosti na tekmi Gorica – Bravo

Zadetek Tabora proti Muri 80. minuti razveljavljen

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 11. krog

CB24 TABOR SEŽANA – MURA 0:0
RK: Ristić 82./Tabor Sežana

Tabor Sežana: Koprivec, Nemanič, Zebić, Ristić, Kouao (46./Salkić), Briški, Babić (91./Stanković), Mihaljević, Grobry, Aldair (78./Stančič), Rovas (62./Sever).

Mura: Obradović, Kous, Šturm, Karničnik, Kozar (18./Cipot, 85./Žižek), Kouter, Horvat, Bobičanec, Maroša, Filipović (69./Maruško), Lovrić.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Vršič: Pokazali smo še kakšen odstotek več kot na prejšnjih tekmah

OLIMPIJA – KOPER 1:2 (0:0)
Marin 58.; Krajinović 52., Stevanović 75.

Olimpija: Frelih, Boakye (79./Kurež), Perković, Korun, Andrejašič (88./Bagarić), Marin, Caimacov, Elšnik, Fink, Ivanović, Vombergar.

Koper: Vargić, Rajčević, Jozinović, Palčič (44./Mišić), Jelić Balta (46./Knežević), Vršič (85./Vekić), Dodlek, Žužek, Stevanović, Mulahusejnović (67./Spinelli), Krajinović (67./Bešir).

Sodnik: David Šmajc (Predoslje pri Kranju)


MARIBOR – DOMŽALE 4:3 (0:1)
Požeg Vancaš 48., Mlakar 54., Peričić 75., Matko 85.; Kolobarić 11., Mujan 58., Šoštarič Karič 66.

Maribor: Jug, Pihler, Mitrović (46./Matko), Peričić, Milec, Klinar, Vrhovec (86./Dervišević), Repas, Požeg Vancaš, Kronaveter (90./Mešanović), Mlakar.

Domžale: Mulalić, Adamov, Dobrovoljc, Vuklišević (74./Sikošek), Šoštarič Karič (82./Vuk), Pišek (91./Perc), Svetlin, Ibričić, Mujan, Podlogar, Kolobarić.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


GORICA – BRAVO 0:0

Gorica: Likar, Bjelica, Mevlja, Tomiček, Širok, Nkama, Grudina, Cvijanović, Oyewusi (74./Begić), Velikonja, Smajlagić.

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Agboyi, Ogrinec, Maher (84./Kidrič), Kramarič, Kancilija (81./Žugelj), Šego.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


Odigrano v petek:
CELJE – ALUMINIJ 4:0 (1:0)
Božić 7., 52., Vrbanec 70., Kuzmanović 93.

Lestvica:                             
MARIBOR             11  5 4 2 24:15 19
MURA                11  5 4 2 14:6  19
KOPER               11  5 4 2 17:11 19
OLIMPIJA            11  5 3 3 13:9  18
CB24 TABOR SEŽANA   11  5 1 5 15:15 16
CELJE               11  3 4 4 12:12 13
BRAVO               10  3 3 4 10:14 12
DOMŽALE              9  2 3 4 14:16  9
GORICA              11  2 3 6  9:19  9
ALUMINIJ            10  2 3 5  7:18  9