Nogometni reporterji Radia Slovenija so se pogovarjali o vrnitvi nogometa po trimesečnem premoru. Foto: Radio Slovenija
Nogometni reporterji Radia Slovenija so se pogovarjali o vrnitvi nogometa po trimesečnem premoru. Foto: Radio Slovenija

Omizje tokratne oddaje Žoga je okrogla so sestavljali nogometni reporterji Radia Slovenija. Voditelj Aljaž Golčer, Boštjan Janežič, Marko Cirman in Jože Pepevnik so prečesali dogajanje v 26. krogu domačega prvenstva.

Sorodna novica Jakirović na debiju navdušen nad Mariborom, ki se nikoli ne preda

K zmagi Olimpije in Mure sta z zadetkoma pomagala 17-letni Enrik Ostrc, ki je v daljnem sorodstvu z nekdanjim slovenskim reprezentantom Milanom Ostrcem, in dve leti starejši Kai Cipot, sin nekdanjega igralca Fabijana. "Je zelo zrel za svojo starost, suveren pri žogi in prepričan o sebi. Ni se ustrašil velike odgovornosti in vnesel je mirnost v Olimpijino zvezno vrsto," je po dobri predstavi mladega Primorca razmišljal Marko Cirman.

Olimpija velik favorit za naslov
Maribor je bil v derbiju kroga boljši od Domžal in prvič v tej sezoni je zmagal po preobratu, ključna je bila izključitev domžalskega branilca Vujadinoviča. Prvič v karieri je zmago ob trenerskem debiju dosegel Sergej Jakirovič, ki ni eksperimentiral z začetno enajsterico, a je zadel z menjavami.

"Morda sem od Jakiroviča pričakoval, da bi lahko glede na Milaničevo izbiro igralcev naredil kakšno spremembo, poslal od začetka tekme v igro Santosa, pa tega ni storil. Na koncu se je odločil za preverjeno, bolj pričakovano enajsterico."

"Ob vsej negativni prtljagi, ki jo ima Olimpija, mislim, da vseeno v tem hipu še ne spremljamo dvoboja ali pa troboja za naslov prvaka. Ljubljančani imajo zelo nadarjen ofenzivni del ekipe. Ob tem pa imajo dovoljšno točkovno zalogo, kar je skoraj tretjina vseh točk, ki so še na voljo. To pa ni tako malo," pa je o boju za naslov prvaka povedal Jože Pepevnik.

Prisluhnite še mnenju omizja o nadaljevanju španske lige ter o morebitnih kadrovskih spremembah, ki bi se lahko zgodile v naslednjem prestopnem roku.

Vabljeni k poslušanju.

Žoga je okrogla s02e22: Prva liga je nazaj!