Diego Alberto Milito je utišal Olimpico, kjer so prevladovali Romini navijači. Foto: EPA
Diego Alberto Milito je utišal Olimpico, kjer so prevladovali Romini navijači. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho poljublja pokal, ki ga je Inter osvojil šestkrat: v letih 1939, 1978, 1982, 2005, 2006 in 2010. Foto: Reuters
Francesco Totti
Francesco Totti se je znašel v primežu Cristiana Chivuja in Estebana Cambiassa. Foto: Reuters

Na (pričakovano) nervozni tekmi je odločitev padla v 40. minuti. Milito je 40 metrov od Rominih vrat prejel podajo Thiaga Motte, nato pa potegnil do roba kazenskega prostora in z močnim diagonalnim strelom poslal žogo v levi zgornji kot vrat Julia Sergia. Trener Interja Jose Mourinho je moral že v 5. minuti poškodovanega Wesleyja Sneijderja zamenjati z Mariem Balotellijem, v 39. pa še Ivana Cordobo z Walterjem Samuelom.

Juan zapravil najlepšo priložnost za izenačenje
Na začetku 2. polčasa je v igro vstopil Francesco Totti, ki je v 54. minuti sijajno izvedel prosti strel. Julio Cesar je žogo odbil na glavo Juana, a je Romin branilec z nekaj metrov streljal prek vrat. Inter je v nadaljevanju zaprl igro in dokaj uspešno odbijal poskuse Rimljanov. Dokončno je bilo njihov upov konec v 88. minuti, ko je Totti od zadaj grobo pokosil Balotellija, tako da mu je Nicola Rizzoli upravičeno pokazal rdeči karton. Po zadnjem sodniškem žvižgu je sledilo še nekaj verbalnih obračunov, a so se strasti hitro pomirile.

Varovanci Joseja Mourinha so osvojili prvo od treh mogočih lovorik v tej sezoni. Dobro jim kaže tudi v državnem prvenstvu, kjer dva kroga pred koncem vodijo z dvema točkama prednosti pred Romo, 22. maja pa jih čaka še finale Lige prvakov proti Bayernu.

INTER - Roma 1:0 (1:0)
Milito 40.
RK: Totti 88./Roma

Inter: Cesar, Maicon, Cordoba (39./Samuel), Materazzi, Chivu, Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta, Sneijder (5./Balotelli 90./Muntari), Milito, Eto'o.

Roma: Sergio, Burdisso (46./Motta), Mexes, Juan, Riise, Pizarro (46./Totti), De Rossi, Taddei, Perrotta, Vućinić, Toni (61./Menez).

Sodnik: Nicola Rizzoli