Bo Vjekoslav Lokica rešil Primorje pred prvim izpadom v drugo ligo? Foto: www.primorje-nklub.si
Bo Vjekoslav Lokica rešil Primorje pred prvim izpadom v drugo ligo? Foto: www.primorje-nklub.si
Celjani
Mik CM Celje se ubada s hudimi finančnimi težavami, katere bi veliko lažje odpravili, če bi se uvrstili v Evropsko ligo. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja
V Novi Gorici se bosta pomerila najboljša strelca prvenstva - Marcos Tavares (15) in Etien Velikonja (14). Foto: MMC RTV SLO
Žoga
Sezona v letošnji PrviLigi Telekoma Slovenije se bo zaključila s sobotnim 36. krogom. Foto: MMC RTV SLO
Prvak znan, potniki v Evropo še ne

Osma Drava je tako rekoč na varnem, lahko pa jo z osmo zaporedno zmago zagode zadnjemu Primorju, ki ga tokrat gosti. Predzadnji Koper se bo doma pomeril z Nafto. V boju za Evropsko ligo sta Celje in Gorica točkovno poravnana, dve točki manj ima velenjski Rudar.

Vsa srečanja se bodo začela ob 17.30, na TVS 2 in MMC-jevem kanalu (samo za slovenske IP-številke) si boste lahko ogledali srečanje s Ptuja.

LABOD DRAVA (8. na lestvici) - PRIMORJE (10. na lestvici)
V boju za obstanek je to morda ključna tekma sezone. Zato so v Ptuj tudi poslali našega najizkušenejšega sodnika Darka Čeferina. Zato so tam tudi kamere Televizije Slovenija. Skratka, vse je pripravljeno za veliki obračun, v katerem Dravi za obstanek zadošča že točka. Domači bodo brez Joziča, Semlerja, Prejaca in Gabriela. Primorje je seveda v najsabšem položaju od vseh. Mogočih je sicer več scenarijev, toda Ajdovci o čem drugem kot o zmagi sploh ne smejo razmišljati. Vjekoslav Lokica ima kaznovana Cvijanoviča in Krstiča, toda zdaj ni več časa za izgovore. Primorje morda zaigrati stoodstotno in prekiniti niz zmag Drave.

LUKA KOPER (9. na lestvici) - NAFTA (6. na lestvici)
Bonifika ne sprejema nobenega drugega scenarija kot zmago Kopra. Naloga pa za kanarčke, ki se obupno bojujejo proti neposrednemu izpadu, niti približno ne bo lahka. V zadnjem obdobju dela Koper osnovnošolske napake, poleg tega pa je slab pri realizaciji priložnosti. Zdaj bo vse odvisno od tega, kako se bo moštvo odzvalo na pritisk. V uteho jim je to, da so na voljo vsi igralci. Nafta je sezono tako rekoč že zaključila. Do Evrope ne more, prav tako ji tudi izpad ne grozi več. Ali bo ta sproščenost pripomogla k zmagi Kopra ali pa se bodo Lendavčani povsem razigrali? V vsakem primeru bodo manjkali Ošlaj, Caban, Jankovič in Matjašec.

RUDAR (4. na lestvici) - DOMŽALE (5. na lestvici)
Po srečanju na stadionu Ob jezeru bomo enega izmed teh dveh klubov prečrtali s seznama tistih, ki se potegujejo za drugo in tretje mesto, ki prinašata novoustanovljeno Evropsko ligo. Velenjčani v zadnjem obdobju niso več v vrhunski formi. Resda je motiv velik in da se želijo od svojih navijačev posloviti z zmago, a Domžale se zdijo v zadnjih krogih vendarle odločnejše in tudi konkretnejše. Marijan Pušnik bo iz svojih izbrancev, ki so že presegli vsa pričakovanja, še enkrat poskušal iztisniti maksimum. Manjkal bo Tolimir. Na drugi strani se tudi Vlado Badžim ne bo predal in bo naredil vse, da bi Domžale spravil do tretjega mesta.

HIT GORICA (3. na lestvici) - MARIBOR (1. na lestvici)
Derbi v Novi Gorici bo minil v znamenju odsotnosti mnogih igralcev. Gorica, ki bi si z zmago na stežaj odprla vrata v Evropo, bo pogrešala kaznovane in poškodovane Živca, Mlakarja, Kršiča, Komela, Balažica in Djukića. Vijoličasti bodo igrali le za čast, a vseeno napovedujejo resen pristop. Darko Milanič bo pogrešal kaznovana Pavloviča in Tomažiča-Šerugo, manjkali pa bodo še Filekovič, Nilton, Mezga, Lunder in Školnik. Glavna zvezdnika bosta tako Velikonja in Tavares, ki lahko na tem srečanju odločita njun boj za najboljšega strelca državnega prvenstva.

INTERBLOCK (7. na lestvici) - MIK CM CELJE (2. na lestvici)
Obračun v spodnji Šiški bo za obe ekipi sila pomemben. Interblock, ki sezono končuje pod pričakovanji, bi lahko razrešil vse dvome okoli obstanka med elito. Na drugi strani bodo Celjani poskušali storiti prav vse, da z novimi tremi točkami zadržijo drugo mesto na lestvici. Ker je v prejšnjem krogu sodnik v Lendavi pokazal veliko kartonov, bodo Ljubljančani nastopili brez Iličiča, Jogana, Božiča in Čoviča, seveda pa ne bo tudi poškodovanega Delamee. Tudi grofje imajo nekaj kadrovskih težav. Tako, recimo, v prestolnici ne bomo videli Pranjiča, Koruna, Bezjaka in Marlona.

Urban Laurenčič

Lestvica:                              
MARIBOR * 34 17 12 5 63:40 63

MIK CM CELJE 34 15 8 11 47:35 53
HIT GORICA 34 16 5 13 56:53 53
RUDAR 34 15 6 13 41:37 51
DOMŽALE 34 12 12 10 40:36 48
NAFTA 34 11 10 13 36:48 43
INTERBLOCK LJ 34 11 8 15 49:51 41
LABOD DRAVA 34 12 5 17 45:50 41
LUKA KOPER 34 8 12 14 34:46 36
PRIMORJE 34 7 14 13 33:47 35

* - že prvak
Strelci:                       
15 - Tavares (Maribor)
14 - Velikonja (Hit Gorica)
13 - Junuzović (Rudar)
Zahora (Interblock)
11 - Biščan (Mik CM Celje)
10 - Benko (Domžale)
Volaš (Maribor)

9 - Selimi (Primorje)
Osterc (Gorica)
Zilić (Labod Drava)
7 - Berič (Interblock)
Jelič (Maribor)
Perič (Rudar)
Sacripanti (Mik CM Celje)
Semler (Labod Drava)
Prvak znan, potniki v Evropo še ne