Zoran Pavlovič je znova dokazal svojo vrednost v mariborskem moštvu. Foto: RTV SLO
Zoran Pavlovič je znova dokazal svojo vrednost v mariborskem moštvu. Foto: RTV SLO
Etien Velikonja
Etien Velikonja je zablestel na Bonifiki. Foto: RTV SLO
Primož Gliha
Primož Gliha ima letos v Novi Gorici predvsem nalogo na površje izstreliti nekaj novih, mladih, obrazov. Zaenkrat ima podporo tudi v izidih. Foto: MMC RTV SLO
Goli iz Domžal in Velenja
Goli in izjavi s tekme Koper - Hit Gorica

"Se je že začelo. Kdo pa drug, kot Velenjčan," so bentili na štadionu Ob jezeru, potem ko je Mariboru zmago z 2:1 proti Rudarju prinesel njihov someščan. Številčno občinstvo, kar 2.400 gledalcev, je v Velenju po pol ure igre na noge dvignil Enis Junuzović. Oster predložek je poslal Alen Mujanovič, Junuzović pa je zadel z lepim lob strelom.

Vijolicam je po pobudi v drugem polčasu izenačenje prinesel Marcos Tavares, ko je izkoristil podajo Suada Filekoviča. Pavlovič je za popoln izkupiček po dveh krogih in mariborsko vodstvo na lestvici zadel s 14 metrov.

Predstava Velikonje vredna primorskega derbija
Koper je proti Novogoričanom na Bonifiki vpisal še drugi poraz (1:3). Tudi primorski derbi so odlično začeli gostitelji. Po prekršku nad Patrikom Ipavcem je Saša Božičič že v drugi minuti natančno izkoristil enajstmetrovko. Prva gostujoča akcija je prinesla izenačenje, potem ko je podajo Enesa Demirovića izkoristil Velikonja in napovedal svojo odlično predstavo. Pet minut pred odmorom je ob burnih protestih domačih navijačev sodnik Dragoslav Perič zaradi drugega rumenega kartona izključil Andreja Rastovca.

V drugem delu so kanarčki kljub igralcu manj narekovali tempo, vendar ostali brez vodilnega zadetka, kar je znal kaznovati Velikonja. Nadarjeni 20-letni napadalec je v 55. minuti izkoristil napako vratarja Ermina Hasiča, v sodnikovem podaljšku pa dokončno pokopal gostitelje.

Ti so še na drugi prvenstveni tekmi, v prvem krogu poraz pri Mariboru s 3:2, prejeli tri zadetke in nič kaj obetavno začeli zanje pomemben teden. V četrtek jih čaka povratna tekma z Vllaznio v 1. predkrogu Pokala Uefa, nato pa še derbi z Interblockom v Ljubljani.

Generalka za Dinamo ni povsem uspela
Slovenskim prvakom ni povsem uspela generalka pred novim evropskim trkom z zagrebškim Dinamom, saj Nafta domžalski Športni park zapušča s točko (2:2). V zadnji minuti tekme jo je po predložku Amela Mujakoviča z desne strani prinesel Damjan Ošlaj, ki je bil sam na drugi vratnici.

Gostitelji so prvič na tekmi povedli v 28. minuti, ko je po prostem strelu Andraža Kirma z leve strani in slabem izbijanju Stanislava Kuzme z glavo zadel Džengis Čavuševič. Nafta je hitro izenačila po protinapadu, ko je nekdanji domžalski napadalec Siniša Janković lepo zaposlil Jozsefa Seböka.

Še pred odmorom je za novo domače vodstvo poskrbel Mitja Zatkovič. Ivan Knezović je streljal z glavo, Kuzma je žogo odbil le predse, najhitreje pa je bil pri njej Zatkovič.

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog:
KOPER - HIT GORICA 1:3 (1:1)
500; Božičič 2./11-m; Velikonja 23., 55., 91.
RK: Rastovac 40./Koper

RUDAR - MARIBOR 1:2 (1:0)
2.400; Junuzović 30.; Tavares 53., Pavlovič 65.
RK: Lunder 94./Maribor

DOMŽALE - NAFTA 2:2 (2:1)
500; Čavuševič 28., Zatkovič 44.; Sebök 32., Ošlaj 95.

Nedelja ob 18.00:
PRIMORJE - INTERBLOCK

LABOD DRAVA - MIK CM CELJE

Lestvica:                            
MARIBOR              2  2 0 0  5:3  6
HIT GORICA           2  1 1 0  5:3  4
DOMŽALE              2  1 1 0  4:2  4
NAFTA                2  1 1 0  4:2  4
MIK CM CELJE         1  1 0 0  2:0  3
INTERBLOCK LJ        1  0 1 0  2:2  1
DRAVA                1  0 0 1  0:2  0
PRIMORJE             1  0 0 1  0:2  0
RUDAR                2  0 0 2  1:4  0
KOPER                2  0 0 2  3:6  0
Ž. K.
Goli iz Domžal in Velenja
Goli in izjavi s tekme Koper - Hit Gorica