Siniša Janković je s tekaško predstavo več kot zadovoljil prekmursko občinstvo na prvi uradni tekmi po prihodu iz Domžal. Foto: RTV SLO
Siniša Janković je s tekaško predstavo več kot zadovoljil prekmursko občinstvo na prvi uradni tekmi po prihodu iz Domžal. Foto: RTV SLO
Brane Florjanič
Tekme v Lendavi se je udeležil tudi predsednik 1. SNL Brane Florjanič. Če je soditi po uvodu, od napovedane stavke sindikata ne bo nič. Foto: RTV SLO
Nafta na uvodu suvereno

Na vseh treh tekmah so slavili gostitelji - Nafta, Domžale in Mik CM Celje - s povsem enakim izidom - 2:0.

Dva kota sta bila dovolj za dva gola
Uvodna tekma 18. sezone državnega prvenstva se je odvila v Lendavi, kjer je Nafta po dveh kotih v prvem polčasu ugnala Labod Dravo (2:0).

Gostitelji so povedli v 11. minuti po avtogolu Igorja Radetića, ki je v lastno mrežo preusmeril podajo Gregorja Bunca. Lendavčani so še naprej imeli pobudo in uresničevali namero trenerja Damirja Roba o hitri igri. Za nov izbruh domačih navijačev so poskrbeli v 25. minuti. Žogo je po novi podaji iz kota, tokrat mladega Arpada Vaša, v mrežo spretno na drugi vratnici z dveh metrov pospravil Aleš Čeh.

Gostje so šele po odmoru vzpostavili ravnotežje v borbenem dvoboju, najlepšo priložnost pa zapravili v 66. minuti. Pred Stanislavom Kuzmo se je sam znašel Javier Grbec, a je bil domači vratar dovolj zbran.

Na tekmi v Lendavi je bil tudi predsednik združenja 1. SNL, ki je v sporu s sindikatom, Brane Florjanič.

Kirm blesti že na uvodu
Aktualnim prvakom je za začetek zmago z dvema zadetkoma proti Primorju prinesel njihov prvi igralec - Andraž Kirm. V 22. minuti je po hitro izvedenem prostem strelu in podaji Danijela Breziča v kazenski prostor atraktivno spodkopal žogo prek Igorja Neneziča. Slednji je tik pred odmorom nekoliko slabše posredoval, slovenski reprezentant pa se ni dal dvakrat prositi in v 44. minuti rutinirano poslal žogo v prazno mrežo.

Gostje so željo po zadetku nakazali le na začetku drugega polčasa, a je Edinu Šaranoviću v 50. minuti lepo priložnost ubranil Dejan Nemec.

Lokalni derbi v Celju gostiteljem
Celjani so novo "ero" s trenerjem Slavišo Stojanovičem na čelu na Areni Petrol pred 1.800 gledalci začeli s slavjem proti Rudarju. Lokalni derbi sta odločila nekdanji reprezentančni branilec Spasoje Bulajič in Dario Biščan. Velenjčani so sicer prevladovali, vendar je bila učinkovitost tokrat na strani gostiteljev.

Prvič v zadnji minuti prvega polčasa, ko je Bulajič po kotu sprožil šele drugi strel proti gostujočim vratom, v 73. minuti pa je za novo celjsko veselje s strelom po tleh s 25 metrov poskrbel Biščan.

Žoga se je tik pred vratarjem Safetom Jahičem odbila od tal in ga presenetila. Nekajkrat je v drugem delu zablestel tudi domači čuvaj mreže Aleksander Šeliga.

Prva Liga Telekom Slovenije, 1. krog

NAFTA - LABOD DRAVA 2:0 (2:0)
1.200; Radetić 11./ag, Čeh 25.

MIK CM CELJE - RUDAR 2:0 (1:0)
1.800; Bulajič 45., Biščan 73.

DOMŽALE - PRIMORJE 2:0 (2:0)
500; Kirm 22., 44.

Nedelja ob 18.00:
MARIBOR - KOPER

Ob 20.00:
HIT GORICA - INTERBLOCK

Lestvica:                            
DOMŽALE         1   1  0  0   2:0   3
MIK CM CELJE    1   1  0  0   2:0   3
NAFTA           1   1  0  0   2:0   3
HIT GORICA      -   -  -  -   -:-   -
INTERBLOCK LJ   -   -  -  -   -:-   -
KOPER           -   -  -  -   -:-   -
MARIBOR         -   -  -  -   -:-   -
DRAVA           1   0  0  1   0:2   0
PRIMORJE        1   0  0  1   0:2   0
RUDAR           1   0  0  1   0:2   0

Ž. K.

Nafta na uvodu suvereno