Vinicius Junior je zdaj pri petih reprezentančnih zadetkih. Foto: Reuters
Vinicius Junior je zdaj pri petih reprezentančnih zadetkih. Foto: Reuters

V 31. minuti so petkratni svetovni prvaki zapravili veliko priložnost za vodstvo, ko je Lucas Paqueta z bele točke streljal mimo vrat. Nogometaš West Hama se je oddolžil štiri minute pozneje z imenitno podajo po hitri brazilski akciji v kazenski prostor Viniciusu Juniorju, ki je preigral Fabiana Balubeno, nato pa premagala Rodriga Moriniga. Po več kot letu dni je zvezdnik madridskega Reala dosegel gol v reprezentančni majici. V 43. minuti je Morinigo odbil po strelu Rodryga, toda do žoge je prišel mladi krilni napadalec Savio, ki je dobil tokrat prednost pred Raphinho, in žogo pospravil v mrežo.

V sodnikovem dodatku prvega dela je Omar Alderete razčistil pred Rodrygom, a precej nespretno, saj je žogo nabil v Viniciusa, ki je pritekel, od njega pa se je odbila v mrežo. Tako je prvič za Brazilijo na eni tekmi dal dva gola. Alderete je na začetku drugega polčasa z izjemnim strelom z več kot 20 metrov znižal, v 65. minuti pa je brazilsko zmago potrdil Paqueta, ki je bil v drugem poskusu z bele točke uspešen.

Brazilija ima zdaj štiri točke, saj je predtem remizirala s Kostariko, ki je tokrat s 3:0 klonila pred Kolumbijo. Ta ima poln izkupiček. V Glendalu je kostariško mrežo načel Luis Diaz. Zanesljivo je izvedel enajstmetrovko, potem ko je Jhona Cordobo v kazenskem prostoru podrl vratar Patrick Sequeira. Kolumbijci so zapravili nekaj lepih priložnosti, nato pa je v 59. minuti po kotu z glavo zadel Davinson Sanchez, tri minute pozneje pa je po podaji Jamesa Rodrigueza z diagonalnim strelom Sequeiro matiral Cordoba. V noči na sredo po slovenskem času se bosta Brazilija in Kolumbija, ki poraza ne pozna že 25 tekem zapored, pomerili za prvo mesto v skupini.


Skupina D, 2. krog:
PARAGVAJ – BRAZILIJA 1:4 (0:3)
Alderete 48.; Vinicius Jr. 35., 45., Savio 43., Paqueta 65./11-m.
RK: Cubas 81./Paragvaj
Paqueta (Brazilija) je v 31. minuti zapravil 11-m.

KOLUMBIJA – KOSTARIKA 3:0 (1:0)
Diaz 31./11-m; Sanchez 59., Cordoba 62.

Vrstni red: Kolumbija 6, Brazilija 4, Kostarika 1, Paragvaj 0 točk.