Nekdanji mladinec Bayerna, ki je v Sloveniji igral za Domžale in Dravo, naj bi imel ponudbe nemških nižjeligašev. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanji mladinec Bayerna, ki je v Sloveniji igral za Domžale in Dravo, naj bi imel ponudbe nemških nižjeligašev. Foto: MMC RTV SLO
Drava
Kdo bo spomladi še branil barve zadnje Drave? Foto: Marko Madžarac
Nedzbedin Selimi
Nedzbedin Selimi je kot prosti igralec okrepil velenjski klub Rudar. Foto: www.prva-liga.net

Odvečni ali predragi igralci so postali breme za slovenske klube, ki morajo zaradi gospodarske krize temeljito prevetriti svoje proračune in moštva.

V najtežjem položaju je Drava, katere prihodnost je močno negotova. Zaradi neizplačanih plač je že osmerica igralcev prekinila pogodbo s klubom. Ptuj tako sporazumno zapuščajo: Rok Kronaveter, Borut Semler, Ricardo Sousa, Tonči Zilić, Andrej Prejac, Rok Marinič, Ivan Filipovič, Siniša Andjelkovič in Nemanja Jozić. Najbolj zaželena sta Kronaveter in Semler, ki si želita kariero nadaljevati v tujini.

Stojanovič iz Celja v Olimpijo
"Grofi", katerih klubsko stanje se po besedah predsednika CM Celja Marjana Vengusta hitro izboljšuje, so se razšli s Darijom Biščanom, Urošom Korunom in Petrom Stojanovičem. Zadnji je že dosegel načelni dogovor z Olimpijo, kjer bo okrepil celjsko kolonijo. S iztekom koledarskega leta se izteče pogodba še dodatni trojici Celjanov: Aljažu Horvatu, Levinu Oparenoviću in Domagoju Duspari.

Zeleno-beli odslovili šesterico
"Zmaji" so v skladu z napovedmi že naredili križ čez šesterico nogometašev, ki so v letošnji sezoni odigrali stranske vloge v zelenem moštvi. Olimpija je preteklost za: Davorja Bubanjo, Željka Filipoviča, Jerneja Lekosvca, Almirja Rahmanoviča, Ante Pejiča in Anžeta Hvalo.

"Knapi" prevetrili napad
Rudar, ki se je dolgo boril za sam vrh lestvice, zadnji, ki je naredil rez. Luka Prašnikar, Tim Lo Duca, Marko Pokleka in Boštjan Kreft so zdaj nekdanji "knapi", ki so pristali na sporazumno prekinitev pogodb. Poškodovanega Mirzo Mešića bo začasno nadomestil Nedzbedin Selimi, ki je spomladi zabijal v dresu ajdovskega Primorja.

Kot prvi so se tujcem odpovedali v Nafti, kjer so odšli Madžari, medtem ko za Estonca Konstantina Vassiljeva računajo na odškodnino. Že sredi jesenskega dela je popolno preobrazbo doživel Interblock.

Vodilna prežita na okrepitve
Še najbolj mirno je pri vodilnem dvojcu - Kopru in Mariboru, ki računata na ustrezne okrepitve, katerim pa bodo morali mesto prepustiti nekateri dozdajšnji igralci "kanarčkov" in "vijoličastih".