Ezequiel Ivan Lavezzi je proslavljal zadetek v naročju Zlatana Ibrahimovića. Foto: Reuters
Ezequiel Ivan Lavezzi je proslavljal zadetek v naročju Zlatana Ibrahimovića. Foto: Reuters
Javier Pastore
Javier Pastore je zadel za 2:0. Foto: EPA
Kevin Wilson
Kelvin Wilson je bil pri izbijanju žoge po strelu Alessandra Matrija za drobec sekunde prepočasen. Foto: Reuters
David Beckham
David Beckham v družbi športnega direktorja PSG-ja Leonarda na tribunah stadiona Mestalla. Beckham bo prvi trening s soigralci opravil v sredo. Foto: EPA
Claudio Marchisio
Claudio Marchisio je potrdil vodstvo Juventusa, ko je izbito žogo po zadetku Alessandra Matrija še enkrat poslal v mrežo. Pozneje je sam zabil drugi gol in podal za tretjega. Foto: Reuters
Alessandro Matri
Alessandro Matri, Arturo Vidal, Claudio Marchisio in Andrea Pirlo so z odliko opravili misijo v Glasgowu. Foto: EPA

PSG je z 2:1 ugnal Valencio, Juventus pa s 3:0 Celtic. Popoln večer Parižanov je nekoliko skalila le neumnost Zlatana Ibrahimovića, ki je v 92. minuti s podplatom štartal na Andresa Guardada in prejel rdeči karton.

Mojstrovina Argentincev za 1:0
PSG je na Mestalli hitro prevzel pobudo. Zlatan Ibrahimović je v 9. minuti stresel vratnico, malo pozneje pa je premoč le kronal Argentinec Ezequiel Lavezzi, ki si je kakšnih 20 metrov od vrat izmenjal dvojno podajo z rojakom Javierjem Pastorejem, preigral enega od domačih branilcev in prodrl v kazenski prostor, kjer je s silovitim diagonalnim strelom matiral Vicenteja Guaito.

Lucas pripravil gol Pastoreju
Parižani so se po vodilnem golu nekoliko pomaknili nazaj, a si domači kljub temu večjih priložnosti niso priigrali. Na drugi strani je poskus Lavezzija v 36. minuti ustavil Guaita. PSG je še pred odmorom povišal prednost. V 43. minuti je Lucas ob gol avt liniji mojstrsko preigral enega od domačih branilcev in podal povratno v sredino kazenskega prostora, kjer je Pastore "s prve" matiral Guaito, ki bi lahko posredoval bolje, saj mu je žoga v mrežo ušla med nogami.

Rami v polno; neumnost Ibrahimovića
V drugem polčasu je Valencia pritiskala za izenačenje. Najnevarnejši je bil Nelson Valdez, ki je imel v 75. minuti lepo priložnost, ko je po dobljenem zračnem dvoboju z leve strani zatresel le zunanji del mreže. Že pred tem je bil tretji zadetek PSG-ja razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. V 86. minuti je Dino Costa s prostega strela z desne strani dobro meril, a je še bolje posredoval vratar Salvatore Sirigu. Tri minute pozneje je domačim vendarle uspelo. Po predložku Valdeza s prostega strela se je branilec Adil Rami "pretihotapil" za hrbet obrambe PSG-ja in s konico kopačke ukanil Siriguja. Zadnje dejanje tekme je pripadlo Ibrahimoviću, ki je v 92. minuti zaradi štarta na Guardada prejel rdeči karton.

Matri zadel za hitro vodstvo
V drugi tekmi dneva je imel Celtic pred 60.000 svojimi navijači na Celtic Parku terensko premoč, a kljub temu visoko izgubil. Juventus je povedel v 3. minuti, ko je po dolgi podaji Federica Pelusa in nespretnem posredovanju Efeja Ambroseja žoga prišla do Alessandra Matrija, ki je sam pritekel pred vratarja Fraserja Forsterja in poslal žogo pod njim proti vratom. Na golovi črti jo je neuspešno poskušal izbiti Kelvin Wilson. Celtic je pritiskal za izenačenje, najnevarnejši je bil Krisa Commons, a je obramba Juveta na čelu z vratarjem Gigijem Buffonom odbila vse napade.

Marchisio in Vučinić zapečatila usodo domačih
Celtic je imel tudi v drugem polčasu pobudo, medtem ko so italijanski prvaki potrpežljivo čakali na svojo priložnost. In jo v 77. minuti tudi dočakali, ko je po mojstrski podaji Matrija zadel Claudio Marchisio. Zmago gostov je v 83. minuti potrdil Mirko Vučinić, ki je Forsterja premagal s strelom z desetih metrov, potem ko je žogo ukradel Marchisio in jo nesebično podal do črnogorskega napadalca.

LIGA PRVAKOV

OSMINA FINALA, prve tekme
CELTIC - JUVENTUS 0:3 (0:1)
Matri 3., Marchisio 77., Vučinić 83.

Celtic: Forster, Lustig (59./Matthews), K. Wilson, Ambrose, Izaguirre, S. Brown (81./Kayal), Wanyama, Mulgrew, Commons (73./Watt), Forrest , Hooper .

Juventus: Buffon, Bonucci, Barzagli, Caceres, Lichtsteiner , Marchisio , Pirlo, Vidal, Peluso (69./Padoin ), Vučinić (86./Vučinić), Matri (81./Pogba).

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (Španija)


VALENCIA - PARIS SG 1:2 (0:2)
Rami 90.; Lavezzi 10., Pastore 43.
: Ibrahimović 92./PSG

Valencia: Guaita, Joao Pereira , Rami, Ricardo Costa, Cissokho, Tino Costa, Feghouli (84./Viera), Banega (46./Canales), Guardado, Jonas (46./Valdez), Soldado.

Paris SG: Sirigu, Jallet, Maxwell, Alex, Sakho, van der Wiel, Verratti , Matuidi, Lucas (53./Chantome), Pastore (88./Armand), Lavezzi (76./Menez), Ibrahimović .

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)

Povratni tekmi bosta 6. marca.


Sreda ob 20.45:
ŠAHTAR - BORUSSIA DORTMUND
REAL MADRID - MANCHESTER UNITED
Povratni tekmi bosta 5. marca.

Torek, 19. februarja, ob 20.45:
ARSENAL - BAYERN
PORTO - MALAGA
Povratni tekmi bosta 13. marca.

Sreda, 20. februarja, ob 20.45:
GALATASARAY - SCHALKE
MILAN - BARCELONA
Povratni tekmi bosta 12. marca.