Nogometaši Bayerja iz Leverkusna se veselijo uvrstitve v četrtfinale. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerja iz Leverkusna se veselijo uvrstitve v četrtfinale. Foto: Reuters
Pavel Pogrebnjak
Pavel Pogrebnjak je potopil že dva ugledna evropska kluba. Foto: Reuters
Heurelho Silva Gomes
Heurelho Silva Gomes je rešil PSV pred odhodom. Foto: Reuters
Pascal Chimbonda
Pascal Chimbonda bi se po zgrešenem strelu z bele točke najraje kar ugreznil v zemljo. Foto: Reuters
Nogometaši Fiorentine
Nogometaši Fiorentine se veselijo uvrstitve v četrtfinale. Foto: Reuters
Diego se je takole veselil gola, na koncu pa je zelenico zapuščal sklonjene glave. Foto: EPA

Bayer iz Leverkusna je izgubil v Hamburgu z 2:3, a je na prvi tekmi slavil z 1:0 in se tako prebil med najboljših osem. Vseh 90 minut je odigral tudi slovenski reprezentant Mišo Brečko, ki je svoje delo na desni strani obrambe opravil solidno. Tekma se je za gostitelje začela slabo, saj je že v 18. minuti z levo nogo zadel njihov nekdanji soigralec Sergej Barbarez. V 53. minuti je izenačil Piotr Trochowski po podaji Davida Jarolima. A veselje Hamburga ni trajalo dolgo, saj je bil že dve minuti pozneje natančen Theofanis Gekas.

Skibbe ni bil zadovoljen z igro
Jose Paolo Guerrero in Rafael van der Vaart sta poskrbela za popoln preobrat. Do konca tekme so gostitleji z obupnimi poskusi skušali zabiti še četrti gol, vendar jim ni uspelo. "Ne bom rekel, da smo si popolnoma zaslužili napredovanje, saj smo napravili preveč napak. Toda na koncu sem vseeno vesel, da smo se prebili v četrtfinale. Zdaj si želimo priti čim dlje v tem tekmovanju," je po tekmi dejal trener Bayerja Michael Skibbe.

Vratar Frey rešil Fiorentino
Everton je izničil prednost Fiorentine s prve tekme (2:0). V prvem polčasu je zadel Andy Johnson, v 66. minuti pa še Mikel Arteta. V podaljšku ni bilo zadetkov in odločali so streli z bele točke. V drugi seriji je Yakubu Aiyegbeni zadel vratnico, v četrti seriji pa je Sebastian Frey z izjemno parado odbil strel Phila Jagielke. Mario Alberto Santana je bil natančen (2:4 v izvajanju 11-m) in tišina je zavladala na Goodisson Parku.

Gomes junak v Eindhovnu
PSV je v Londonu ugnal Tottenham z 1:0, a je Dimitar Berbatov devet minut pred koncem povratne tekme v Eindhovnu izid v skupnem seštevku izenačil. Tudi na Phillips stadionu so odločale enajstmetrovke. Bolje je kazalo Angeležem, saj je v drugi seriji vratar Paul Robinson obranil strel Danka Lazovića. Voda je gostiteljem že pošteno tekla v grlo. V peti seriji je vratar Heurelho Silva Gomes le zadržal strel Jermaina Jenasa, v sedmi seriji pa je Pascal Chimbonda streljal mimo gola in Nizozemci so se rešili skozi šivankino uho.

Pogrebnjak pokopal Marseille
Zenit je presenetljivo izločil Marseille (2:0). Francozi so na prvi tekmi zmagali s 3:1, na povratni tekmi v St. Peterburgu pa jih je z dvema goloma pokopal Pavel Pogrebnjak, ki je bil v šestnajstini finala usoden za Villarreal.

Bayern brez motiva
Nogometaši Bayerna so prvo tekmo v Bruslju dobili s 5:0, trener Ottmar Hitzfeld pa je na Allianz Areni dal priložnost nekaterim rezervistom. V golu je stal Michael Rensing, v obrambi pa je debitiral Brazilec Breno. Že v 8. minuti je po prostem strelu Joseja Ernesta Sose z glavo zadel Lucio. Izenačil je Akin Serhat, v 35. minuti pa je po napaki vratarja Rensinga končni izid postavil Aleksandr Iakovenko. Bavarci so skušali izenačiti, a so bili v vseh akcijah neučinkoviti.

Rangersi ustavili Werder
Glasgow Rangersi so v Bremnu uspešno ubranili prednost z 2:0. Domači so dosegli pirovo zmago z 1:0, potem ko je Diego v 58. minuti zadel z roba kazenskega prostora. Werder, ki je imal kar 18 kotov, je oblegal vrata gotov, v katerih je blestel Allan McGregor. Ta se je še posebej izkazal ob koncu tekme, ko je poskus Boubacarja Sanoga iz neposredne bližine odbil v prečko.

Žreb četrtfinala in polfinala bo v petek v Nyonu.

Osmina finala, povratne tekme:
ZENIT - Marseille 2:0 (1:0) 1:3
Pogrebnjak 39., 78.

Hamburger SV - BAYER (L) 3:2 (0:1) 0:1
Trochowski 53., Guerrero 64., van der Vaart 80.; Barbarez 18., Gekas 55.
Mišo Brečko (HSV) je igral vso tekmo.

BAYERN - Anderlecht 1:2 (1:2) 5:0
Lucio 8.; Serhat 20., Iakovenko 35.

GETAFE - Benfica 1:0 (0:0) 2:1
Albin 78.

Everton - FIORENTINA * 4:4 (2:0, 1:0) 0:2
Johnson 16., Arteta 67.
11-m: Gravesen, Arteta; Pazini, Montolivo, Osvaldo, Santana

PSV - Tottenham * 6:6 (0:1, 0:0) 1:0
Berbatov 81.
11-m: Simons, Farfan, Salcido,Dzsudzsak, Bakkal, Marcellis; Berbatov, O'Hara,
Huddlestone, Bent, Zokora.
* - po streljanju 11-m

Werder - GLASGOW RANGERS 1:0 (0:0) 0:2
Diego 58.

SPORTING - Bolton 1:0 (0:0) 1:1
Pereirinha 85.

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.
A. G.