Carlo Ancelotti: Povratna tekma ne bo lahka. Foto: epa
Carlo Ancelotti: Povratna tekma ne bo lahka. Foto: epa
Guus Hiddink
Guus Hiddink: Ne predajamo se. Foto: epa

Trenerja Milana in PSV-ja Carlo Ancelotti in Guus Hiddink sta bila po prvi polfinalni tekmi Lige prvakov (2:0) seveda različno razpoložena.
Strateg Italijanov je povedal, da v tej fazi tekmovanja brez "trpljenja" ne gre. Pri tem je seveda mislil na nemoč njegovih varovancev v drugem polčasu. "Dosegli smo dober izid, toda ne smemo biti preveč samozavestni. Povratna tekma ne bo lahka," je dejal Ancelotti.

"V prvem polčasu smo prikazali eno naših najboljših predstav letos, v nadaljevanju pa smo se preveč osredotočili na obrambo in protinapade. Na srečo smo izvlekli res dober izid. PSV si ni zaslužil poraza z 2:0, toda tako pač je," je dodal trener Milana.

Njegov kolega na klopi nizozemskega prvaka Hiddink je razočaran ugotavljal, da se je ob tako dobri igri njegovega moštva v drugem delu težko sprijazniti z izidom. "Če bi izgubili z 1:0, bi bilo vse možno, tako pa bo zelo težko. Kljub temu se ne predajamo. Ponosen sem na fante, ki so dobro igrali proti klubu s petkrat večjim proračunom. Proti eni najboljše organiziranih obramb na svetu si ni lahko pripraviti šest lepih priložnosti, vendar moraš v tem primeru vsaj eno izkoristiti," je še povedal Hiddink.

Milanov vezist Clarence Seedorf se je strinjal, da so imeli rdeče-črni precej sreče, strelec zadetka v zadnji minuti Jon Dahl Tomasson pa je ocenil, da imajo italijanska moštva večkrat težave z nizozemskimi. Tako je bilo tudi pred dvema letoma, ko so Milančani v četrtfinalu izločili Ajax v zadnjih trenutkih povratne tekme.