Ralf Rangnick od svojih napadalcev pričakuje večjo učinkovitost. Foto: EPA
Ralf Rangnick od svojih napadalcev pričakuje večjo učinkovitost. Foto: EPA
Iker Casillas in Juninho
Na prvi tekmi med Realom in Lyonom je Iker Casillas takole ubranil 11-metrovko Juninhu. Foto: EPA
Djibril Cisse
Bo Djibril Cisse spet odločil tekmo? Foto: Reuters
Vladimir Weiss, trener Artmedie
Vladimir Weiss je preporodil slovaški klubski nogomet. Foto: EPA

Nizozemski prvak ima dve točki prednosti pred Schalkejem, pri katerem bo tudi gostoval. Trener domačih Ralf Rangnick po neodločenem izidu v Bundesligi proti Kölnu (2:2) tarna nad svojimi napadalci: "Primankuje nam morilskega instinkta. Lincoln je proti Kölnu zgrešil tri priložnosti, ki bi jih na treningu zadel z zaprtimi očmi."

Oboleli kapetan PSV-ja Philip Cocu je izpustil tekmo nizozemskega prvenstva proti Waalwijku (4:4), kar se je odrazilo na sredini igrišča. Nizozemci bodo sicer odpotovali "le" 135 kilometrov daleč.

V drugi tekmi skupine bo Fenerbahče (tudi na RTV Slovenija) gostil ekipo Milana. Rdeče-črni imajo slab spomin na Carigrad, kjer so maja po neverjetnem preobratu izgubili naslov Lige prvakov. Turki so na zadnjih devetih tekmah z italijanskimi moštvi izgubili osemkrat. Milan je na zadnjih treh tekmah v Turčiji izgubil dvakrat.

Lyon potrebuje le točko
V skupini F sta že dva kroga pred koncem znana oba udeleženca osmine finala. To sta Lyon in Real Madrid, ki se bosta tokrat med seboj pomerila na Santiagu Bernabeu. Prvo tekmo so gladko dobili francoski prvaki s 3:0. Francozi za prvo mesto potrebujejo le točko. Real je v Ligi prvakov na domači zelenici neporažen na zadnjih 17 tekmah, od tega je zmagal kar 14-krat. Lyon je od začetka lanske Lige prvakov na 14 tekmah izgubil le enkrat in dosegel kar 39 golov. Pri Madridčanih ne bo Ronalda, ki ima še vedno težave z levim gležnjem.

Rosenborg in Olympiacos se bosta udarila za tretje mesto, ki še vodi v Pokal Uefa. Norvežani so prvo tekmo v Atenah presenetljivo dobili s 3:1 in zdaj potrebujejo le še točko. Olympiacos na 27 gostujočih tekmah v Ligi prvakov še ni zmagal. Tokrat so tri točke obveza, če Grki želijo ohraniti možnosti, da ostanejo v Evropi.

Se bo Chelsea opekel?
Liverpool potrebuje le še točko, da se uvrsti med najboljših 16. Redsi bodo na Anfieldu gostili Betis. Branilci naslova so na zadnjih 16 domačih tekmah v evropskih tekmovanjih prejeli le šest zadetkov, nikoli več kot enega na eni tekmi.

Zdi se, da je Chelsea varno na drugem mestu, a spodrsljaj v gosteh proti Anderlechtu bi lahko marsikaj spremenil. Pogled na statistiko je pred obračunom skoraj neverjeten, saj se je Chelsea z zadnjih šestih gostovanj v Ligi prvakov vrnil z eno samo točko. Anderlecht bo skušal prekiniti črno serijo 11 porazov v tem tekmovanju.

Bodo Slovaki še presenetili?
V skupini G vodi Inter, ki ima pred Rangersi in Artmedio štiri točke naskoka. Tokrat na San Siro prihajajo Slovaki, ki predstavljajo največje presenečenje v letošnjem tekmovanju. Inter je le enkrat gostil slovaško moštvo. Leta 1982 je premagal Slovana iz Bratislave z 2:0.

Porto je na zadnjih petih tekmah Lige prvakov zmagal le enkrat. Če prvak izpred dveh let še želi ostati v boju za osmino finala, bo moral premagati Glasgow Rangerse. Slednji se tudi ne morejo pohvaliti s statistiko, saj so na zadnjih 20 tekmah Lige prvakov dobili le tri srečanja.

Liga prvakov, sreda ob 20.45:

Skupina E:
SCHALKE - PSV
FENERBAHČE - MILAN (prenos na TVS 2)

Lestvica:                          
PSV                4  2 1 1  2:3  7
SCHALKE            4  1 2 1  7:6  5
MILAN              4  1 2 1  5:4  5
FENERBAHČE         4  1 1 2  7:8  4
Skupina F:
REAL MADRID - LYON
ROSENBORG - OLYMPIACOS

Lestvica:                          
LYON *             4  4 0 0 10:2 12
REAL MADRID *      4  3 0 1  8:5  9
ROSENBORG          4  1 0 3  4:8  3
OLYMPIACOS         4  0 0 4  4:11 0
* - že v osmini finala
Skupina G:
ANDERLECHT - CHELSEA
LIVERPOOL - BETIS

Lestvica:                           
LIVERPOOL          4  3 1 0  6:1 10 
CHELSEA            4  2 1 1  5:1  7 
BETIS              4  2 0 2  3:6  6 
ANDERLECHT         4  0 0 4  0:6  0 
Skupina H:
INTER - ARTMEDIA
PORTO - GLASGOW RANGERS

Lestvica:                           
INTER              4  3 0 1  4:3  9 
GLASGOW RANGERS    4  1 2 1  5:5  5 
ARTM. BRATISLAVA   4  1 2 1  5:5  5 
PORTO              4  1 0 3  7:8  3