Franck Ribery, Arjen Robben, Javi Martinez in soigralci so že preizkusili zelenico na stadionu Emirates. Foto: EPA
Franck Ribery, Arjen Robben, Javi Martinez in soigralci so že preizkusili zelenico na stadionu Emirates. Foto: EPA
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić je skupaj s Steffanom Kiesslingom (Leverkusen) najboljši strelec Bundeslige s 15 zadetki. Foto: EPA
Arsene Wenger
Arsene Wenger je bil zelo jezen po porazu v osmini finala Pokala FA. Foto: EPA
Lukas Podolski in Per Mertesacker
Lukas Podolski in Per Mertesacker dobro poznata igralce Bayerna. V torek naj bi oba začela v prvi postavi. Foto: EPA

Pet zmag z razliko v zadetkih 13:0 - to je udaren začetek Bayerna v spomladanskem delu Bundeslige. Borussia iz Dortmunda zaostaja že 15 točk, in glavno vprašanje je, kdaj bodo Bavarci lahko odprli šampanjec za 23. naslov nemških prvakov. V Ligi prvakov je Bayern leta 2010 in lani izgubil finale, večina igralcev še ni pozabila na grenak majski večer na Allianz Areni.

Veliki cilj je finale v Londonu, ki bo 25. maja. Pot do tja bo trnova, prva etapa pa bo oddaljena le nekaj kilometrov stran, na stadionu Emirates sta v izločilnih bojih v zadnjih letih padla Barcelona in Milan, čeprav sta v skupnem seštevku napredovala.
"Vsi se pogovarjamo o finalu Lige prvakov, res si želim osvojiti to prestižno lovoriko. Zelo smo motivirani, da zaigramo na finalni tekmi v Londonu," je dejal Thomas Müller, ki je lani v finalu v 83. minuti z glavo zatresel mrežo Chelseaja, a to ni bilo dovolj za naslov.

"Schweini" se posebej pripravi za take večere
"Imamo veliko samozavest, lačni smo uspeha. Za take večere se vedno posebej pripravimo. Čaka nas težka težka tekma, Arsenal je doma vedno močan," je dejal Bastian Schweinsteiger.

Heynckes pričakuje jezne topničarje
"Arsenal ima odlične napadalce, močni so pred vrati. Niti slučajno jih ne podcenjujemo. Po porazu v Pokalu FA bodo še bolj jezni. Zelo bodo motivirani, imajo pa sijajno ekipo, ki je sposobna velikih dosežkov," je pojasnil Jupp Heynckes, ki po koncu sezone zapušča München. Nasledil ga bo Pep Guardiola.

Igra ne pomeni nič, če ni lovorik
"Lani smo imeli odlično sezono, a v Münchnu igra nič ne pomeni, če v vitrini ni lovorik. V zadnjih dveh sezonah Bayern ni osvojil nobenega naslova, letos je čas, da se to spremeni. Izboljšali smo se v obrambi, tudi napadalci mislijo na branjenje svojega gola, ko je to potrebno," je še dodal Heynckes.

Schalke vabi Heynckesa, Bayern pa Lewandowskega
Nemški mediji poročajo, da naj bi imel 67-letni Heynckes na mizi ponudbo Schalkeja. Vse več je tudi govoric o prihodu Roberta Lewandowskega v München. Sijajni napadalec Borussie iz Dortmunda ima pogodbo do junija 2014, letos poleti pa bi rumeno-črni prejeli zajetno odškodnino. Potrditev prestopa se pričakuje prihodnji teden, ko je na sporedu veliki derbi četrtfinala nemškega pokala med Bayernom in Dortmundom.

Wenger zelo slabe volje
Trener topničarjev Arsene Wenger je bil zelo slabe volje na novinarski konferenci. Hitro je odpravil novinarja, ki ga je vprašal, ali je res že podaljšal pogodbo za dve leti. Francoz je bil še bolj jezen, ko je sledilo vprašanje o porazu proti drugoligašu Blackburnu z 0:1 v osmini finala Pokala FA.

"Imamo dovolj kakovosti, velik motiv in tudi mentalno moč, zato lahko izločimo Bayern. V zadnjih dneh spet veliko "poznavalcev" pametuje. Pomembno je, kaj se bo dogajalo na igrišču, sploh pa ni pomembno, kaj govorijo ljudje," je bil odločen 63-Wenger, ki že od leta 1996 sedi na klopi Arsenala. Zadnjo lovoriko je osvojil leta 2005, zato so kritike vse pogostejše.

Rummenigge upa, da "Poldi" ne bo zadel
Za Arsenal igrata tudi Nemca Per Mertesacker in Lukas Podolski. "Poldi" je tri sezone neuspešno igral tudi na Allianz Areni. "Lukas je zelo prijazen fant. Upam, da v torek ne bo zadel," se je pošalil predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.

Jack Wilshere se je po dolgem premoru zaradi poškodbe uspešno vrnil na zelenice. "Chelsea je lahko navdih za nas," je napovedal 21-letni vezist.

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
ARSENAL - BAYERN

Verjetni postavi:
Arsenal:
Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Wilshere, Arteta, Walcott, Santi Cazorla, Podolski, Giroud.

Bayern: Neuer, Lahm, van Buyten, Dante, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Ribery, Mandžukić.

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)




PORTO - MALAGA

Verjetni postavi:
Porto:
Helton, Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro, Joao Moutinho, Fernando, Lucho Gonzalez, Izmajlov, Jackson, James.

Malaga: Willy, Jesus Gamez, Demichelis, Weligton, Eliseu, Toulalan, Iturra, Joaquin, Julio Baptista, Isco, Saviola.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)

Povratni tekmi bosta 13. marca.

Sreda ob 20.45:
GALATASARAY - SCHALKE

MILAN - BARCELONA

Povratni tekmi bosta 12. marca.

Odigrano prejšnji teden:
CELTIC - JUVENTUS 0:3 (0:1)
Matri 3., Marchisio 77., Vučinić 83.

VALENCIA - PARIS SG 1:2 (0:2)
Rami 90.; Lavezzi 10., Pastore 43.
RK: Ibrahimović 92./PSG

Povratni tekmi bosta 6. marca.

REAL MADRID - MANCHESTER UNITED 1:1 (1:1)
Ronaldo 30.; Welbeck 20.

ŠAHTAR - BORUSSIA DORTMUND 2:2 (1:1)
Srna 31., Costa 68.; Lewandowski 41., Hummels 87.

Povratni tekmi bosta 5. marca.