Yossi Benayoun (spodaj) slavi hat-trick. Je prvi nogometaš, ki mu je to uspelo v letošnji Ligi prvakov. Na njegovih ramenih Alvaro Arbeloa. Foto: EPA
Yossi Benayoun (spodaj) slavi hat-trick. Je prvi nogometaš, ki mu je to uspelo v letošnji Ligi prvakov. Na njegovih ramenih Alvaro Arbeloa. Foto: EPA
Peter Crouch
Peter Crouch je v 19. minuti prinesel vodstvo Redsom. Foto: Reuters
Tarik Sektioui
Tarik Sektioui je osmešil obrambo Marseilla. Foto: EPA
Antonios Nikopolidis
Vratar Olympiacosa Antonios Nikopolidis je spravljal napadalce Reala v obup. Foto: EPA
Tommaso Rocchi
Tommaso Rocchi je bil junak na Olimpicu. Foto: EPA
Steffen Iversen
Steffen Iversen je ohladil vročo Mestallo. Foto: EPA
Filippo Inzaghi

Redsi so vendarle pokazali ubijalskost v napadu. Življenjsko tekmo je odigral Izraelec Yossi Benayoun, ki je dosegel tri gole. Po dva sta dodala Peter Crouch in Ryan Babel.

Crouch je v 19. minuti načel mrežo Turkov, Benayoun pa postavil izid polčasa (2:0). Prava kanonada je sledila po odmoru, ko se je Benayoun v razmaku treh minut znašel na pravem mestu po odbitih strelih Jona Arneja Riiseja in Stevena Gerrarda. Kapetan Redsov je povišal na 5:0, Ryan Babel s "petko" na 6:0, malo kasneje pa je bil Nizozemec na pravem mestu ob izbijanju Ibrahima Toromana. Piko na i gala predstavi je z glavo postavil Crouch. Liverpool je bil popoln gospodar na igrišču, kar zgovorno priča tudi statistika. Posest žoge: 60:40 in streli v okvir vrat: kar 19:1 (!).

Lanski finalisti so tako ohranili upanje za napredovanje, a se bodo morali še precej znojiti, saj morajo na domačem igrišču najprej premagati Porto, nato pa še Marseille v gosteh.

Porto na vrh lestvice
Medsebojni obračun Portugalcev in Francozov je v 78. minuti z glavo odločil argentinski napadalec Lisandro Lopez. Porto je sicer povedel sredi prvega polčasa, ko je Maročan Tarik Sektioui na sredini igrišča vzel žogo in jo v slogu Maradone pripeljal v nasprotni gol. Ob tem je preigral tri igralce, na koncu pa obšel še vratarja. Marseille je izenačil na začetku drugega polčasa prek Mamadouja Nianga (gol z glavo). Porto ima na lestvici točko prednosti pred Marseillom.

Veteran Nikopolidis rešil Olympiacos
Olympiakos je imel veliko težav s poškodbami, kljub temu pa je izvlekel točko proti madridskemu Realu (0:0). Španci so bili precej boljši v prvem delu. Robinho je ušel po desni strani in z ugodnega položaja streljal v vratarja Antonis Nikopolidisa, Brazilec je imel v sredini povsem prostega Ruuda van Nistelrooya. Štiri minute kasneje je 36-letni veteran v vratih Grkov zaustavil nevaren strel Wesleyja Sneiderja. Po kotu je Mahamadou Diarra zadel vratnico. Ob koncu prvega polčasa je bil van Nistelrooy sam pred vrati, a je z lobom zadel prečko. V nadaljevanju je Olympiacos vspostavil ravnotežje. Nikopolidis je obranil še en strel Sneijderja. Največjo priložnost za Grke je zapravil Lomana LuaLua, saj je njegov strel v zadnjem trenutku blokiral Sergio Ramos.

Rocchi pokopal Werder
Lazio se je z zmago nad Werderjem z 2:1 vrnil v igro za napredovanje v skupini C. Sinjemodri so povedli v 57. minuti, ko je branilec Naldo v kazenskem prostoru prostoru podrl Mourada Meghnija. Tim Wiese je strel Tommasa Rocchija z bele točke obranil, a je napadalec Lazia odbito žogo poslal v mrežo. Rocchi je 11 minut zatem po podaji Meghnija poslal žogo prek Wieseja v gol in vse je kazalo na gladko zmago gostiteljev. Dve minuti pred koncem je Cribari podrl Huga Almeido in si prislužil drugi rumeni karotn. Z enajstih metrov je Diego znižal. Brazilski zvezdnik pri Werderju si je v 95. minuti prislužil drugi rumeni karton in bo manjkal na ključni tekmi za Bremenčane proti Realu. Čez tri tedne se obeta vroč obračun za 2. mesto na rimskem Olimpicu med Laziom in Olympiacosom.

Iversen poglobil krizo Valencie
Senzacijo večera je pripravil Rosenborg, ki je z 2:0 slavil sredi Valencie. Obakrat je zadel Steffen Iversen. Kriza Špancev se nadaljuje kljub prihodu novega trenerja Ronalda Koemana. Izjemni Iversen je najprej zadel zunanji del vratnice, potem pa je po podaji Mareka Sapare po pol ure igre mojstrsko zaključil bliskovit protinapad. David Viila je bil v drugem polčasu blizu izenačenju, a je sijajno posredoval vratar Lars Hirschfeld. Po uri igre je vratar Timo Hildebrand zaplaval v prazno, Iversen pa je z glavo zapečatil usodo Špancev. Napadalec Yssouf Kone je v 72. minuti še enkrat zatresel vratnico in gledalci so že začeli odhajati z Mestalle. Valencia mora za napredovanje dobiti obe preostali tekmi proti Schalkeju doma in v Londonu proti Chelseaju.

Chelsea srečno do točke
Schalke je vseskozi pritiskal v Veltins Areni proti Chelseaju, a na koncu osvojil le točko (0:0). Razpoloženi Heiko Westermann je v 19. in 23. minuti dvakrat pošteno ogrel dlani vratarja Petra Cecha. Londončani so zapretili tri minute pred odmorom, ko je strel Didierja Drogbaja zaustavil vratar Manuel Neuer. Cecha je ob odmoru zaradi poškodbe meč zamenjal Carlo Cudicchini. V drugem delu se je premoč Nemcev še povečala. Rafinha je v 73. minuti zadel le vrh prečke, v zadnjih trenutkih pa je Peter Lövendkrands sijajno prodrl po levi strani in za las ustrelil mimo leve vratnice.

"Super Pippo" as iz rokava
Milan se je v Donecku dolgo trudil za prvi gol, na koncu pa vendarle zanesljivo slavil (0:3). Mož odločitve je bil kdo drug kot Filippo Inzaghi, ki je v 63. minuti vstopil v igro, tri minute kasneje pa že izkoristil podajo Andrea Pirla in z 10 metrov zatresel mrežo. Inzaghi je nato podal Kakaju za 2:0, v sodnikovem podaljšku pa mu je Brazilec vrnil uslugo, ki jo je "Super Pippo"spremenil v svoj 62. gol v evropskih pokalih. Ukrajinci so bili v 1. polčasu boljši nasprotnik, a je Milanova obramba vzdržala.

Dvakratna sreča za Celtic
Celtic je v Glasgowu z 1:0 premagal Benfico. Edini zadetek je padel v 45. minuti, ko je strel Aidena McGeadyja z 20 metrov oplazil Luisaa, spremenil smer in končal za hrbtom Quima. V 85. minuti je Kamerunec Augustin Binya brutalno štartal na nogo Scotta Browna in si prislužil rdeči karton. Na srečo je golen Škota vzdržala.

LIGA PRVAKOV, 4. krog
Skupina A:

LIVERPOOL - BEŠIKTAŠ 8:0 (2:0)
Crouch 19., 89., Benayoun 32., 53., 56., Gerrard 69., Babel 78., 81.

PORTO - MARSEILLE 2:1 (1:0)
Sektioui 27., Lisandro 78.; Niang 47.

Lestvica:                           
PORTO              4  2 2 0  5:3  8 
MARSEILLE          4  2 1 1  5:3  7 
LIVERPOOL          4  1 1 2 10:4  4 
BEŠIKTAŠ           4  1 0 3  2:12 3 


Skupina B:
VALENCIA - ROSENBORG 0:2 (0:1)
Iversen 31., 58.

SCHALKE - CHELSEA 0:0


Lestvica:
CHELSEA 4 2 2 0 5:2 8 ROSENBORG 4 2 1 1 5:3 7 SCHALKE 4 1 1 2 2:3 4 VALENCIA 4 1 0 3 2:6 3


Skupina C:
LAZIO
- WERDER 2:1 (0:0)
Rocchi 57., 68.; Diego 88./11-m

OLYMPIACOS - REAL MADRID 0:0


Lestvica:
REAL MADRID 4 2 2 0 10:6 8 LAZIO 4 1 2 1 6:6 5 OLYMPIACOS 4 1 2 1 6:6 5 WERDER 4 1 0 2 5:8 3


Skupina D:
CELTIC
- BENFICA 1:0 (1:0)
McGeady 45.

ŠAHTJOR - MILAN 0:3 (0:0)
Inzaghi 66., 93., Kaka 72.

Lestvica:                           
MILAN              4  3 0 1 10:4  9
ŠAHTJOR 4 2 0 2 4:7 6
CELTIC 4 2 0 2 3:4 6
BENFICA 4 1 0 3 2:4 3


A. V./A. G.