Ronaldinho in Thierry Henry bosta po porazu v Villarrealu še posebej motivirana. Foto: Reuters
Ronaldinho in Thierry Henry bosta po porazu v Villarrealu še posebej motivirana. Foto: Reuters
Nacho Novo
Nacho Novo je Celticu zabil dva gola. Foto: EPA
Armin Veh
Armin Veh je bil maja v Stuttgartu bog, pet mesecev pozneje pa je močno na udaru kritik. Trenerski kruh je zares trd. Foto: EPA
Wayne Rooney
Wayne Rooney je pred tremi tedni pokopal Romo, v zadnjih tekmah je zares v sijajni formi. Foto: EPA

Katalonci so bili nemočni na gostovanju pri Villarrealu (1:3). Trener Rijkaard ne more računati na Yayo Toureja, Edmilsona in Rafaela Marqueza, Deco bo moral počivati mesec dni. Priložnost naj bi dobila Marc Crosas ali Eidur Gudjohnsen. Vse oči bodo na razprodanem Ibrox Parku znova uprte na napadalni trio Ronaldinho-Lionel Messi-Thierry Henry. Še najboljši vtis je ob sobotnem porazu pustil Bojan Krkić. 17-letni supertalent naj bi dobil priložnost tudi na Škotskem.

"Tekmo proti Villearrealu smo začeli povsem mlačno. Preden smo se zbudili, smo že zaostajali z 0:2 in vedel sem, da nam trda prede. Villarreal je zmagal povsem zasluženo, v torek zvečer pa pričakujem povsem drugačen odnos in veliko več borbenosti," je pojasnil Rijkaard.

Gostitelji odločno po novo zmago
Rangersi, ki so po zmagi nad Lyonom s 3:0 z istim izidom odpravili še Celtic, so v silovitem naletu. V odlični formi sta španski napadalec Nacho Novo in Barry Ferguson. "Vsaka zmaga nad Celticom je izjemnega pomena za igralce, vodstvo kluba in navijače. Vzdušje v slačilnici je na vrhuncu. Vsi so maksimalno motivirani za veliki obračun proti Barceloni," je bil odločen vezist Rangersov Charlie Adam. Manjkala bosta poškodovana Brahim Hemdani in Jean Claude Darcheville. Pred tremi leti je Barca slavila na Ibrox Parku s 3:1.

Se bo Stuttgartu končno odprlo?
Zadnji vlak bosta lovila Stuttgart in Lyon, ki v Ligi prvakov nista zmagala že na 6 tekmah. Nemški prvaki so letos v zelo slabi formi. V Bundesligi za vodilnim Bayernom po 10. krogih zaostajajo že za neverjetnih 16 točk, v Ligi prvakov pa so brez točke. Trener Armin Veh išče razloge za takšen padec šampionske ekipe. V sredo računa, da naj bi se prebudila napadalca Mario Gomez in Cacau. Lyon je po slabšem začetku znova na vrhu francoske lige, na dveh tekmah proti Stuttgartu pa bi s 6 točkami obdržal upanje na napredovanje.

Sporting se bo bojeval proti tradiciji na Olimpicu
V skupini F se bosta za 2. mesto bojevala Roma in Sporting. Rimljani so doma neporaženi že 11 tekem v evropskih pokalih. To bo prva medsebojna tekma med obema kluboma. Sporting je v prejšnji slavil v Kijevu z 2:1, kar je bila njihova prva zmaga v Ligi prvakov v zadnjih 10 tekmah.

Rdeči vragi veliki favoriti v Kijevu
Manchester United bo v Kijevu skušal potrditi primat v skupini F. Gostitelji so brez zmage v Ligi prvakov že devet tekem, prejeli so kar 23 zadetkov. Boljše izkušnje imajo z anglešekimi klubi, izgubili so le enkrat na zadnjih šestih tekmah. Na zadnjih dveh srečanjih so ugnali Arsenal in Newcastle. 19. septembra 2000 sta se ekipi že srečali v Kijevu, tekma se je končala brez golov.

Gazajev visi pred obračunom z Interjem
Stolček trenerja CSKA-ja Valerija Gazajeva se močno trese. Reši ga lahko samo zmaga nad Interjem. Moskovčani, ki branijo lanski naslov v ruskem prvenstvu, letos prvič po šestih letih ne bodo končali na prvem ali drugem mestu. Trenutno so četrti, za vodilnima Spartakom in Zenitom pa tri kroge pred koncem zaostajajo kar 8 točk. Zelo se pozna odotnost vratarja Igorja Akinfejeva, ki si je aprila poškodoval ligamente v levem kolenu. Vse leto je bil odsoten Daniel Carvalho, ki naj bi se vrnil, a je vprašljiva njegova kondicijska pripravljenost.

Pri Interju, ki zanesljivo vodi v Serii A, se veselijo vrnitve kaznovanih igralcev po lanskem pretepu v Valencii. Vrnila se bosta Julio Cruz in Ivan Cordoba, še eno tekmo morata odslužiti Maicon in Nicolas Burdisso.

A. G.

Torek ob 20.45, skupina E:
STUTTGART - LYON
GLASGOW RANGERS - BARCELONA


Lestvica:
BARCELONA 2 2 0 0 5:0 6 GLASGOW RANGERS 2 2 0 0 5:1 6 STUTTGART 2 0 0 2 1:4 0 LYON 2 0 0 2 0:6 0


Skupina F:

DINAMO KIJEV - MANCHESTER UNITED
ROMA - SPORTING LIZBONA


Lestvica:
MANCHESTER UTD 2 2 0 0 2:0 6 ROMA 2 1 0 1 2:1 3 SPORTING LIZBONA 2 1 0 1 2:2 3 DINAMO KIJEV 2 0 0 2 1:4 0


Skupina G:

CSKA MOSKVA - INTER ob 18.30
PSV EINDHOVEN - FENERBAHČE

Lestvica:                          
FENERBAHČE         2  1 1 0  3:2  4
INTER              2  1 0 1  2:1  3
PSV EINDHOVEN      2  1 0 1  2:3  3
CSKA MOSKVA        2  0 1 1  3:4  1


Skupina H:
SEVILLA - STEAUA
ARSENAL - SLAVIJA PRAGA

Lestvica:                          
ARSENAL            2  2 0 0  4:0  6
SEVILLA            2  1 0 1  4:5  3
SLAVIJA PRAGA      2  1 0 1  4:5  3
STEAUA             2  0 0 2  1:3  0