Nogometašem Dinama se je ob ugodnem razpletu preostalih tekem v odločilnem predkrogu Lige prvakov obetalo celo mesto nosilca, zdaj potujejo v zadnji predkrog Evropske lige. Foto: EPA
Nogometašem Dinama se je ob ugodnem razpletu preostalih tekem v odločilnem predkrogu Lige prvakov obetalo celo mesto nosilca, zdaj potujejo v zadnji predkrog Evropske lige. Foto: EPA
Sporting
Nogometaši Sportinga so takole po zadetku skočili na svojega vratarja. Foto: EPA
Panathinaikos
Navijači Panathinaikosa so bučno pozdravili zmago svojih ljubljencev. Foto: EPA

Dinamo je na Maksimir prišel z ugodnim izidom 1:1. Majhno prednost je v 33. minuti izničil Slovak Dušan Švento, ki je iz navidez nenevarnega prostega strela ukanil slabo pripravljenega vratarja Tomislava Butino.

Gostitelji so izenačili na začetku drugega polčasa, ko je Grk Dimitrios Papadopoulos lepo izkoristil podajo v prazen prostor in rutinirano izenačil. Ko se je v Zagrebu počasi nasmihal podaljšek, je Simon Cziommer najprej pobegnil po levi strani in nevarno streljal s 25 metrov. Žoga se je odbila do edinega igralca avstrijskih prvakov, ki je bil v kazenskem prostoru, Robin Nelisse iz Nizozemskih Antilov je z močnim udarcem žogo spravil v mrežo.

Vabljeni k branju:
- Napoved tekme Maribor - Zürich. Tekmo si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in na MMC-jevem kanalu od 20.15 naprej.

Potrebovali 4 zadetke in jih tudi dosegli
Na preostalih štirih tekmah sta se še dve končali z neverjetnimi preobrati in dramatičnimi zaključki. Obračun med Maccabijem Haifo in Aktobejem se je začel s skupnim izidom 0:0, saj sta na prvi tekmi v Kazahstanu mreži mirovali. Aktobe je tekmo začel neverjetno, saj je že po 15 minutah povedel s 3:0. Izraelci so za napredovanje tako potrebovali štiri zadetke in jih tudi dosegli. Junak tekme je bil Vladimir Dvališvili, ki je sredi drugega polčasa v razmiku treh minut (v 59. in 62.) dosegel dva zadetka in postavil končni izid 4:3.

Sporting v zadnji sekundi rešil vratar z zadetkom
Z 0:0 se je začela tudi tekma med Twentejem in Sportingom. Nizozemcem je dolgo časa kazalo na napredovanje, saj je že v 2. minuti zadel Douglas. Portugalci so se rešili v 5. minuti sodnikovega podaljška, ko je z glavo zadel vratar (!) Rui Patricio. Uefa je sicer zadetek uradno pripisala kot avtogol Petra Wisgerhofa. Zadetek si lahko ogledate na dnu novice.

Liga prvakov, povratne tekme, 3. predkrog

Prvaki, danes ob 20.15 (prenos na TVS 2):
MARIBOR - ZÜRICH 3:2

Dinamo Zagreb - SALZBURG 1:2 (0:1) 1:1
Papadopoulos 47.; Švento 33., Nelisse 83.

MACCABI HAIFA
- Aktobe (KAZ) 4:3 (2:3) 0:0
Danes:
PARTIZAN - APOEL NIKOZIJA 0:2
LEVSKI SOFIJA - BAKU 0:0
SLAVIJA PRAGA - ŠERIF 0:0
BATE BORISOV - VENTSPILS 0:1
DEBRECEN - LEVADIA TALIN 1:0
STABAEK (NOR) - KÖBENHAVN 1:3
OLYMPIACOS - SLOVAN BRATISLAVA 2:0

Neprvaki:
PANATHINAIKOS - Sparta 3:0 (1:0) 1:3
Sarriegi 45., Katsouranis 54., Salpingidis 89.

Sivasspor - ANDERLECHT 3:1 (2:1) 0:5

Twente - SPORTING 1:1 (1:0) 0:0
Douglas 2.; Caicedo 95.

Danes:
TIMISOARA - ŠAHTAR 2:2
DINAMO MOSKVA - CELTIC 1:0

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.