Nemanja Vidić na prvi tekmi v Milanu ni igral, zdaj pa je v Manchestru zadel že v 4. minuti. Foto: Reuters
Nemanja Vidić na prvi tekmi v Milanu ni igral, zdaj pa je v Manchestru zadel že v 4. minuti. Foto: Reuters
Lionel Messi
Messi je ob tretjem golu Barce najprej preigral tri igralce Lyona, si na kratko izmenjal podajo z Eto'ojem, nato pa elegantno zaključil svojo novo mojstrovino. Foto: EPA
Veselje Henryja
Thierry Henry je v pičlih treh minutah dvakrat osrečil privržence Barcelone. Foto: EPA
Juan in Nicklas Bendtner
Obrnjena slika v Rimu - veselje branilca Juana in žalost napadalca Benndtnerja. Foto: EPA
Francesco Totti, Roma
Na koncu je na sredini igrišča v Rimu ostal le obupani Francesco Totti. Foto: Reuters
Ferguson in Wenger zelo zadovoljna

izločil milanski Inter.

Zadetka v 4. minuti prvega (Vidić) in drugega polčasa (Ronaldo) sta pokopala upe italijanskih prvakov, ki so imeli terensko pobudo, a več kot prečke (Ibrahimović) in vratnice (Adriano) niso znali sestaviti.

Vidić z glavo na pravem mestu
Man United je na bučnem Old Traffordu hitro povedel, potem ko je Ryan Giggs iz kota našel glavo Nemanje Vidića. Srbski branilec je bil prehiter za Patricka Vieiro, Julio Cesar pa je bil ob natančnem strelu nemočen. V 29. minuti je z glavo na drugi strani poskušal Zlatan Ibrahimović, a se je žoga le malce premočno odbila od zelenice, tako da je izenačenje preprečila prečka. V razburljivem zaključku prvega polčasa so italijanski prvaki prevzeli pobudo, najresneje pa sta Edwina van der Sarja z razdalje ogrozila Dejan Stanković in Maicon.

CR končno zadel
Za črno-modre je bila znova usodna 4. minuta, tokrat je izjemno podajo Wayna Rooneyja v zadetek z glavo pretvoril Cristiano Ronaldo, kar je šele prvi letošnji zadetek Portugalca v letošnji Ligi prvakov. Ko je Adriano po uri igre zatresel vratnico, je bilo jasno, da potrebuje četa Joseja Mourinha pravi čudež za preboj v četrtfinale. Do konca bi lahko "rdeči vragi" še povečali vodstvo, a se osamljeni Berbatov pred Cesarjem ni proslavil.

Lyon prebujen šele po 0:4
Barcelona
se je na Camp Nou v prvih 43 minutah poigrala z Lyonom in povedla že s 4:0, a serijski francoski prvaki so nato hitro uspeli znižati na 4:2 in s tem posrkbeli za nekaj negotovosti v Kataloniji. Thierry Henry je v treh minutah dvakrat kaznoval nespretno obrambo Lyona, ki jo je nato v 40. minuti z novo bravuro osmešil še Lionel Messi.

Svoje je dodal še Samuel Eto'o in ko je kazalo, da gre Lyon po poteh Sportinga, je po kotu zadel Makoun. Že v 3. minuti nadaljevanja je zadel še kapetan Juninho. V drugem delu so gostje imeli svoje priložnosti, s katerimi bi se približali na gol zaostanka, a je obramba Barce vzdržala in se po zaslugi poznega gola rezervista Seydua Keite veselila velike zmage in preboja med najboljših osem moštev stare celine.

Brez golov ob reki Douro
Malce v senci prej omenjenih treh parov je bil pirenejski obračun med Portom in madridskim Atleticom, ki po zanimivem obračunu v španski prestolnici tokrat ni navdušil ljubiteljev nogometne igre. Srečanje na stadionu Dragao v Portu se je končalo brez zadetkov in z napredovanjem Portugalcev, ki so bili boljši in so v 2. polčasu dvakrat zadeli okvir vrat.

Rimljani hitro ujeli topničarje
Na Olimpicu je Roma izničila prednost Arsenala s prve tekme že v 9. minuti, ko je Juan izkoristil lepo podajo Francesca Tottija. Brazilski branilec je bil še pred tekmo vprašljiv, a je uspešno prestal zdravniški test.

V nadaljevanju je sledila enakovredna igra, tekmece sta si priigrala nekaj lepih priložnosti, a se izid ni več spremenil. Podaljšek so "sinovi volkulje" začele podjetneje, a je bilo očitno, da jim je srečanje načelo zbranost v zaključkih. O zadnjem, osmem, potniku za četrtfinale je tako odločala nogometna "loterija".

Odločila šele osma serija
Doni je takoj ukrotil slab strel Eduarda, a je na drugi strani še slabše streljal Vučinić, ki je tako rekoč podal žogo Almunii. Nato so bili strelci vse do 8. serije natančni, ko je k žogi pristopil Max Tonetto, ki jo je nato poslal močno preko prečke.

Katastrofa klubov iz Serie A
V četrtfinalu letošnje Lige prvakov so se v torek že uvrstili Liverpool, Chelsea, Villarreal in Bayern. Anglija se bo tako imela med najboljšo osmerico prav vse štiri klube, medtem ko med njimi ne bo predstavnikov Italije, La Liga se ponaša z dvema četrtfinalistoma, svojega predstavnika pa imata še nemški in portugalski nogomet.

LIGA PRVAKOV, osmina finala, povratne tekme

Roma - ARSENAL 7:7 (1:0) 0:1 - po enajstmetrovkah
Juan 9.

Pizarro           Eduardo (brani Doni)
Vučinić (Almunia) Van Persie
Baptista Walcott
Montella Nasri
Totti Denilson
Aquilani Toure
Riise Sagna
Tonetto (preko gola) Diaby * - 11-m



PORTO - Atletico Madrid 0:0 (0:0) 2:2

BARCELONA - Lyon 5:2 (4:1) 1:1
Henry 25., 27., Messi 40., Eto'o 43., Keita 95.; Makoun 44., Juninho 48.

MANCHESTER UNITED - Inter 2:0 (1:0) 0:0
Vidić 4., Ronaldo 49.

LIVERPOOL - Real Madrid 4:0 (2:0) 1:0
Torres 16., Gerrard 28./11-m, 47., Dossena 88.

Juventus - CHELSEA 2:2 (1:1) 0:1
Iaquinta 19., Del Piero 74./11-m; Essien 45., Drogba 83.
RK: Chiellinii 70./Juventus

Panathinaikos - VILLARREAL 1:2 (0:0) 1:1
Mantzios 55.; Ibagaza 49., Llorente 70.

BAYERN - SPORTING 7:1 (4:1) 5:0
Podolski 8., 34., Polga 39./ag, Schweinsteiger 43., van Bommel 73., Klose 82./11-m, Müller 89.; Moutinho 42.

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.
T. G.

Ferguson in Wenger zelo zadovoljna