Miha Mevlja v skoku z Zlatanom Ibrahimovićem. Slovenski branilec je odigral dobro tekmo. Na splošno je bila domača obramba zanesljiva, klonila je le po iznajdljivi podaji švedskega zvezdnika. Foto: Reuters
Miha Mevlja v skoku z Zlatanom Ibrahimovićem. Slovenski branilec je odigral dobro tekmo. Na splošno je bila domača obramba zanesljiva, klonila je le po iznajdljivi podaji švedskega zvezdnika. Foto: Reuters
Henrih Mhitarjan, Zlatan Ibrahimović
Manchester United je povedel po kombinaciji Zlatana Ibrahimovića in Henriha Mhitarjana. Foto: Reuters
Aleksandr Buharov
Aleksandr Buharov se je v 53. odlično znašel in poskrbel za izenačenje. Foto: Reuters
Andreas Corneliu
Andreas Corneliu je bil po uri igre mož odločitve v Köbenhavnu. Foto: Reuters
Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette je z natančnim strelom potrdil preobrat Lyona. Foto: Reuters

Pri rdečih vragih, ki so se prvič pomerili z Rostovom, so imeli pred tekmo veliko povedati o igralni površini, ki je bila dodobra načeta, zvezdnikom z Old Trafforda pa je povzročala kar nekaj preglavic. Gostje so sicer s prvim strelom na vrata povedli. To je bilo v 35. minuti, ko je Marouane Fellaini na levi strani kazenskega prostora visoko podajo Phila Jonesa lepo sprejel s prsmi. Nato je podal Zlatanu Ibrahimoviću, ki se je odlično znašel in spretno ob črti golavta ter Cesarju Navasu žogo spravil do Henriha Mhitarjana, armenski nogometaš pa jo je z bližine potisnil v mrežo.

Gostitelji so izvrstno začeli drugi polčas. Po osmih minutah je z natančno dolgo podajo žogo v kazenski prostor prek zadnje linije rdečih vragov poslal Timofej Kalačev. Aleksander Buharov je pobegnil Chrisu Smallingu in Jones je elegantno žogo ustavil na prsih in jo s prve spravil za hrbet Sergia Romera.

Po izenačenju je najlepšo priložnost zapravil Aleksandr Erohin, prav tako je bil nenatančen Kalačev. Priložnost se je ponudila tudi domačemu kapetanu Aleksandru Gatskanu, a je bil Sergio Romero na mestu. Po štirih zaporednih tekmah brez prejetega gola v Evropski ligi se je mreža rdečih vragov le zatresla. Pred njimi je zdaj v ponedeljek dvoboj četrtfinala FA-pokala, v katerem gostujejo na Stamford Bridgeu pri vodilni ekipi Premier lige Chelseaju.

Obramba Rostova je s petimi nogometaši v liniji znova odigrala dobro srečanje. Mevlja je bil med najboljšimi na igrišču. Statistični portal WhoScored mu je pripisal tretjo najvišjo oceno med domačimi nogometaši. Višjo sta prejela le Buharov in Cesar Navas, pri gostih pa Fellaini in Ibrahimović.

Ajax klonil v Köbenhavnu
Od slovenskih nogometašev je v Evropski ligi ostal še Benjamin Verbič, ki pa pri Köbenhavnu ni igral, saj okreva po poškodbi. Danski prvak je na domačem igrišču z 2:1 odpravil amsterdamski Ajax. Gostitelji so sanjsko začeli. Potrebovali so le 27 sekund, da so povedli. William Kvist je domiselno poslal žogo v prostor za Rasmusa Falka, ki je z močnim diagonalnim strelom v malo mrežico premagal Andreja Onano.

Po dobre pol ure je Ajax izenačil, ko je Davy Klaassen poslal predložek pred vrata, kjer je v "rokoborskem dvoboju" danski napadalec v dresu nizozemskega velikana Kasper Dolberg ob Petru Akersenu zadel. Prvič v tej sezoni se je v Köbenhavnu na evropskih tekmah zatresla domača mreža. Odločitev je padla v 60. minuti, ko je bil po predložku Ankersena povsem z desne z glavo natančen Andreas Cornelius.

Roma v drugem polčasu dobila tri gole
Lyonu je na domači zelenici proti Romi uspel preobrat (4:2), potem ko je v drugem polčasu dosegel tri zadetke. Gostitelji so odlično začeli in v osmi minuti, ko je z desne strani prosti strel izvedel Mathieu Valbuena, povedli. Rafael je z glavo podaljšal žogo pred vrata, kjer jo je v mrežo porinil Mouctar Diakhaby, ki je v 20. minuti pri izenačenju naredil veliko napako. To je kaznoval Mohamed Salah, ki je sam stekel v protinapad in izenačil na 1:1. 13 minut pozneje je po podaji Daniela De Rossija s prostega strela visoko skočil Federico Fazio in z glavo popeljal Rimljane v prednost.

Toda že v drugi minuti drugega polčasa je Corentin Tolisso z natančnim strelom po kombinaciji z Alexandrom Lacazettom z roba kazenskega prostora izenačil na 2:2. 74. minuta je tekla, ko je rezervist Nabil Fekir premešal gostujočo obrambo in zatresel mrežo za 3:2. V drugi minuti sodnikovega dodatka pa je udaril še Lacazette, ki je natančno meril s približno 20 metrov.

Borussia (M) remizirala v Gelsenkirchnu
Nemški dvoboj med Schalkejem in Borussio Mönchengladbach se je v Gelsenkirchnu končal brez zmagovalca (1:1). Goste je v 15. minuti po izvrstni podaji Larsa Stindla v vodstvo popeljal Jonas Hofmann, deset minut pozneje pa je po prav tako lepi podaji Leona Goretzke z diagonalnim strelom malo mrežico za izenačenje zadel Guido Burgstaller.


OSMINA FINALA, prve tekme:
ROSTOV - MANCHESTER UNITED 1:1 (0:1)
Buharov 53.; Mhitarjan 35.

Rostov: Medvedev, Kalačev, Mevlja, Navas, Granat (18./Terentjev), Kudrjašov, Jerohin, Gatcan, Noboa, Poloz, Buharov (74./Azmoun).

Manchester United: Romero, Jones, Smalling, Blind (92./Valencia), Rojo, Herrera (92./Carrick), Pogba, Fellaini, Young, Mhitarjan (67./Martial), Ibrahimović.

Sodnik: Felix Zwayer (Nemčija)


APOEL - ANDERLECHT 0:1 (0:1)
Stanciu 29.

KÖBENHAVN - AJAX 2:1 (1:1)
Falk 1., Cornelius 60.; Dolberg 32.
Verbič (Köbenhavn) še okreva po operaciji trebušne prepone.

CELTA VIGO - KRASNODAR 2:1 (0:0)
Wass 50., Beauvue 90., Claesson 56.

SCHALKE - BORUSSIA (M) 1:1 (1:1)
Burgstaller 25.; Hofmann 15.

LYON - ROMA 4:2 (1:2)
Diakhaby 9., Tolisso 47., Fekir 74., Lacazette 92.; Salah 20., Fazio 33.

OLYMPIACOS - BEŠIKTAŠ 1:1 (1:0)
Cambiasso 36.; Aboubakar 53.

GENT - GENK 2:5 (1:4)
Kalu 27., Coulibaly 61.; Malinovsky 21., Colley 33. , Samata 41., 72., Uronen 45.
RK: Esiti 84./Gent

Povratne tekme bodo 16. marca.