Že med samim padcem Valencie se je videlo, da gre za hudo poškodbo, saj je levi gleženj obvisel na Ekvadorčevi nogi. Foto: Reuters
Že med samim padcem Valencie se je videlo, da gre za hudo poškodbo, saj je levi gleženj obvisel na Ekvadorčevi nogi. Foto: Reuters
Alex Ferguson
Alex Ferguson je pohvalil svoj nekdanji klub, da so se dobro in zelo organizirano branili pred napadi njegovih "rdečih vragov". Foto: EPA

Trener Man Uniteda Alex Ferguson je potrdil, da si je Valencia zlomil gleženj. "Odpeljali so ga v bolnišnico. Vse kaže, da gre za hkratni izpah in zlom gležnja. Poškodba je huda in verjetno ga ne bo do konca sezone," je po tekmi, ki se je končala brez golov, povedal trener "rdečih vragov".

Ekvadorec se je poškodoval na začetku drugega polčasa, potem ko je padel po obrambni akciji Kirka Broadfoota. Igralcu so pomoč nudili že na igrišču, nato so ga po petih minutah na nosilih odnesli s terena, pri tem pa so mu nadeli tudi kisikovo masko. Valencio bodo predvidoma operirali že v sredo.

Podobna poškodba kot pri Alanu Smithu
"Takoj ko sem videl, da igralci Rangersov mahajo naši klopi, sem vedel, da gre za hudo poškodbo," je Ferguson opisal svoje strahove ob klicih na pomoč z igrišča. "Valencii se je zgodila podobna poškodba kot pri našem nekdanjem napadalcu Alanu Smithu leta 2006," se je Škot spomnil podobno hude poškodbe enega izmed njegovih varovancev, ki se po temu ni mogel vrniti v nekdanjo formo.

Obžaloval, ker je izpustil Berbatova
Poleg vprašanj o poškodbi, je moral Ferguson odgovarjati predvsem na vprašanja, zakaj je v primerjavi s tekmo z Evertonom zamenjal kar 10 igralcev. "Vedel sem, da me boste kritizirali zaradi tega, ker nisem izbral najmočnejše postave. Hoteli smo preveriti, kako se bo na celi tekmi obnesel Chicharito (Javier Hernandez). Mogoče sem se zmotil, ko sem izven postave pustil Dmitra Berbatova, ki je v odlični formi," je pristop k tekmi obrazložil legendarni trener, ki je v svoji igralski karieri tri sezone igral za Rangerse.

Za konec je 68-letni Glasgowčan pojasnil še svoj izračun za preboj v izločilne boje Lige prvakov: "Za napredovanje iz skupine potrebuješ 10 točk, kar pomeni, da je zdaj naš cilj osvojiti devet točk na naslednjih petih tekmah."