Foto:
Foto:
Trener Ajaxa Ronald Koeman je razočaran zapuščal olimpijski stadion v Münchnu, prvo tekmo so Nizozemci izgubili z 0:4. Tokrat bi se Ajax z zmago uvrstil v pokal Uefa.
Rivaldo bo glavni adut Olympiacosa na Anfield Roadu.
Francesco Totti naj ne bi nastopil proti kraljevemu klubu.
Roy Makaay si zelo želi zadeti proti Ajaxu, na olimpijskem stadionu je bil uspešen trikrat.
Sylvain Wiltord je zadel za Lyon že na prvi tekmi v Pragi..

Real Madrid prihaja na prazni Olimpico po zmago, ki mu edina zagotavlja zanesljivo napredovanje. Roma bo po tej tekmi končala nastope v Evropi in bo nastopila z rezervisti. V drugi tekmi skupine B se bosta pomerila Bayer in Dinamo Kijev. Ukrajincem zadošča že remi.

V skupini A z možnostmi še tri ekipe
Liverpool, Monaco in Olympiacos se lahko znajdejo v krogu treh ekip z 10 točkami. V tem primeru bi napredovali Angleži in Grki. Redsi za zanesljivo napredovanje potrebujejo zmago z najmanj dvema goloma razlike.

Odprt le še boj za pokal Uefa
V skupini C se Ajax in Maccabi bojujeta za tretje mesto, ki vodi v
pokal Uefa. V medsebojnih tekmah so boljši Nizozemci. Odvisno je tudi, kako motivirana bosta Juventus in Bayern.

Komu prvo mesto v skupini D?
Lyon in Manchester United se bosta bojevala za zmago v skupini D. V letošnji sezoni prvo mesto v skupini ne prinaša velike prednosti, saj bo kar nekaj evropskih velikanov uvrščenih na drugo mesto. Prvo mesto prinaša tudi povratno tekmo osmine finala na domačem igrišču, kar je vsekakor lepa prednost.

Sreda, ob 20.45:

Skupina A:
DEPORTIVO - MONACO
Monaco v osmino finala zanesljivo vodi le zmaga. Bolj verjeten je remi, saj Francozi niso zmagali na zadnjih sedmih gostovanjih. Deportivo v zadnjih treh tekmah v Ligi prvakov ni zadel.

LIVERPOOL - OLYMPIACOS
Redsi bodo brez suspendiranega Dietmarja Hammana, vprašljiv je Djimi Traore. Grki se ne morejo pohvaliti s statistiko na gostovanjih. Na zadnjih 15 tekmah so doživeli 13 porazov in dva remija. V edini dosedanji tekmi na Anfieldu je Liverpool leta 2000 zmagal z 2:0.

Lestvica:                           
OLYMPIACOS 5 3 1 1 4:2 10
MONACO 5 3 0 2 5:4 9
LIVERPOOL 5 2 1 2 3:2 7
DEPORTIVO 5 0 2 3 0:4 2

Skupina B:
BAYER (L) - DINAMO KIJEV
Bayer je na zadnjih osmih domačih tekmah izgubil kar štirikrat. Dinamo z izjemo "predčasne" zmage v Rimu (napad na sodnika Friska) na zadnjih 15 gostovanjih ni osvojil treh točk.

ROMA - REAL MADRID
(TVS 2)
Vsi podatki pred tekmo so na strani Reala. V medsebojnih srečanjih Španci vodijo s 3:1, razen poškodovanega Jonathana Woodgata so na voljo vsi igralci. Roma bo častno slovo od evropskih tekmovanj lovila brez Danieleja De Rossija, Giuseppeja Scurta, Christiana Chivuja, Olivierja Dacourta, Philippa Mexesa in Ahmed Hossama Mida. Trener Luigi Del Neri je napovedal, da ne bodo igrali tudi trije največji zvezdniki Francesco Totti, Antonio Cassano in Vincenzo Montella.

Lestvica:                            
DINAMO KIJEV 5 3 1 1 11:5 10
BAYER LEVERKUSEN 5 2 2 1 10:7 8
REAL MADRID 5 2 2 1 8:8 8
ROMA 5 0 1 4 4:13 1

Skupina C:
AJAX - BAYERN
To bo 300. tekma Bayerna v Evropi. Ajax gre s tremi točkami v pokal Uefa. Jim bo načrte spet preprečil rojak Roy Makaay (3 gole je dal na prvi tekmi)?

MACCABI TEL AVIV - JUVENTUS
Izraelci bi z zmago ohranili možnosti za nastop v pokalu Uefa. V medsebojnih
tekmah je boljši Ajax. Pri Juventusu ne bo kaznovanega Maura Camoranesija, poškodovana sta David Trezeguet in Ruben Olivera. Juventus je edina ekipa, ki letos še ni prejela zadetka v Ligi prvakov (pet zmag z 1:0).

Lestvica:                            
JUVENTUS * 5 5 0 0 5:0 15
BAYERN * 5 3 0 2 10:3 9
AJAX 5 1 0 4 4:8 3
MACCABI TEL AVIV 5 1 0 4 3:11 3

Skupina D:
FENERBAHČE - MANCHESTER UNITED
Manchester bi si z zmago zagotovil prvo mesto. Trener Alex Ferguson je napovedal nastop z B ekipo. Pri Turkih bo manjkal Pierre van Hooijdonk. Manchester United na treh gostovanjih v Turčiji še ni prejel gola.

LYON - SPARTA PRAGA
Lyon je neporažen na zadnjih sedmih domačih tekmah v Evropi, Sparta pa ni dobila evropske tekme v gosteh že osemkrat zapored. To bo njihova 50. tekma v Ligi prvakov.

Lestvica:                             
MANCHESTER UTD. * 5 3 2 0 14:6 11
LYON * 5 3 1 1 12:8 10
FENERBAHČE 5 2 0 3 7:13 6
SPARTA PRAGA 5 0 1 4 2:8 1
* - že v osmini finala