Foto:
Foto:
Thierry Henry na Stamford Bridgeu ni prišel do izraza.
Igralci Monaca se veselijo vodilnega zadetka na Santiagu Bernabeu.
Guti (Real Madrid) in Zikos (Monaco)

Igralci belega baleta so šele v drugem polčasu strli odpor Monaca. Real je po zaostanku z 0:1 zadel štirikrat zapored, nato pa je gol upanja za Monaco dosegel nekdanji "realovec" Morientes. V londonskem derbiju so si prednost pred povratno tekmo priigrali topničarji, potem ko je Pires izničil vodstvo domačih.

V londonskem derbiju brez zmagovalca
Na Stamford Bridgeu so gostje začeli ofenzivno in prek Bergkampa ter Piresa nevarno zapretili, a je bil domači vratar Ambrosio obakrat na mestu. V nadaljevanju prvega polčasa se je igra dogajala med obema kazenskima prostoroma, za kar sta bili najbolj zaslužni obrambi, ki sta odlično zaustavljali napadalce. Pred odmorom so pobudo prevzeli domači, vendar si lepših priložnosti niso priigrali.

Chelsea je nato povedel v 53. minuti, ko je Islandec Gudjohnsen kaznoval hudo napako nemškega vratarja Lehmanna. Ta je na robu kazenskega prostora pri poizkusu izbijanja žoge nastreljal Gudjohnsena, ki je darilo sprejel in poslal okroglo usnje v prazno mrežo.

Po zadetku je sledil hud pritisk Chelseaja, vendar je obramba Arsenala zdržala. Veselje Abramovičevih milijonarjev pa je trajalo le šest minut. Takrat je namreč Cole z dolgo podajo v kazenskem prostoru domačih našel Piresa, ki je z glavo premagal Ambrosia.

V 83. minuti si je pot v slačilnico prislužil domači kapetan Desailly, ko je kot zadnji mož obrambe ustavil prodirajočega Vieiro. Kljub temu se izid ni spremenil in ostalo je pri 1:1, kar pa daje rahlo prednost Arsenalu.

Madridčani strli odpor v drugem polčasu
Prvo priložnost v Madridu je zapravil Raul, ki je s sedmih metrov z glavo za las streljal čez vrata. Monaco je bil zelo blizu zadetku v 19. minuti, ko je Giuly izkoristil napako Helguere, preigral vratarja Casillasa in ustrelil proti vratom, nato pa mu je veselje preprečil Salgado, ki je žogo praktično izbil z golove črte.

Dobrih deset minut kasneje pa dve izjemni priložnosti za domače: najprej je Ronaldo po podaji Figa streljal z glavo in s treh metrov zgrešil nemogoče. Le dobro minuto kasneje je Zidane poizkusil z roba kazenskega prostora, a mu je veselje preprečila vratnica.

Zapravljene priložnosti so se domačim maščevale v 42. minuti, ko je Monaco povedel. Igralcem Reala po kotu ni uspelo izbiti žoge iz kazenskega prostora, tako da je do nje prišel Squillaci, ki jo je potisnil v mrežo.

Real je z obilo sreče izenačil v 51. minuti. Beckham je streljal s kota, žoga je zadela Helguero in se odbila v gol. Zadetek je dal krila domačim, ki so jurišali na vrata Monacovega vratarja Rome. Ta je znova klonil v 70. minuti, ko je najprej ubranil silovit strel Figa, nato pa je Zidane odbito žogo poslal v prazno mrežo.

Sedem minut kasneje je Real povišal vodstvo. V kazenskem prostoru domačih je bil zrušen Ronaldo, gostujoči vratar Roma je najprej ustavil strel Figa z bele točke, a bil nato brez moči, ko je Portugalec "odbitek" z glavo poslal v mrežo.

Razigrani Real je dosegel morda odločilni gol za napredovanje v 81. minuti, ko je Ronaldo izkoristil lepo Zidanovo podajo in s strelom po tleh premagal Romo. Le dve minuti kasneje je izid tekme z glavo postavil Morientes in si prislužil aplavz domačega občinstva.

CHELSEA         1 - 1           ARSENAL
Gudjohnsen 53.      Pires 59.          
--------------------------------------------
Ambrosio            Lehmann            
Makelele            Cole               
Desailly 84.        Vieira             
Mutu **             Pires              
Lampard             Ljungberg **       
Duff                Bergkamp *         
Gallas              Lauren             
Bridge              Henry              
Parker *            Edu                
Gudjohnsen ***      Campbell           
Terry               Toure              
--------------------------------------------
* 72./Cole          * 72./Gilberto     
** 72./Crespo       ** 78./Reyes       
*** 86./Melchiot                       
40.000; Sodnik: Manuel GONZALEZ (ŠPA)

REAL MADRID 4 - 2 MONACO Helguera 51. Squillaci 43. Zidane 70. Morientes 83. Figo 77. Ronaldo 81. -------------------------------------------- Casillas Roma Salgado Evra *** Zidane Bernardi Helguera Giuly Raul Morientes Ronaldo *** Cisse * Figo Zikos Guti ** Squillaci Raul Bravo * Rothen Beckham Rodriguez Mejia Givet ** -------------------------------------------- * 28./Pavon * 66./Prašil ** 77./Borja ** 83./Ibarra *** 82./Solari *** 89./El Fakiri