Nogometaši Manchester Uniteda so se veselili prestižne zmage. Foto: EPA
Nogometaši Manchester Uniteda so se veselili prestižne zmage. Foto: EPA
Rdeči vragi po streljanju 11-m ugnali madridski Real
Zadetki s tekem Real - United in Jamajka - Mehika

Po 90 minutah je bil izid 1:1. United je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa v vodstvo iz bližine popeljal Jesse Lingard, ki mu je po slalomu mimo treh branilcev podal Anthony Martial. Po odmoru sta oba trenerja na zelenico poslala precej rezervistov, igra pa v veliki vročini ni posebej navdušila 65.109 gledalcev. V 69. minuti je Real izenačil z bele točke. Prekršek nad Theom Hernandezom je storil Victor Lindelöf, z 11-metovke pa je bil uspešen Casemiro.

Brazilec je nato zgrešil 11-metrovko po rednem delu tekme, ko je kot peti izvajalec pri Madridčanih zadel prečko in zmage so se veselili Angleži. Pri strelih z bele točke so bili neuspešni tudi prvi štirje izvajalci, nato pa še dva. Za Manchester sta mrežo zatresla le Henrik Mhitarjan in Daley Blind, za Real, ki je odigral prvo pripravljalno tekmo to poletje, pa Luis Miguel Quezada.

Evropski superpokal med zmagovalci Lige prvakov in zmagovalci Evropske lige v makedonski prestolnici bo v torek, 8. avgusta.
Prijateljska tekma:
REAL MADRID - MANCHESTER UNITED 2:3 (1:1, 0:1) - po 11-metrovkah
65.109; Casemiro 69./11-m; Lingard 45.

Real Madrid: Navas (46./Casilla), Carvajal (46./Hakimi), Varane (46./Quezada), Nacho (46./Manu), Marcelo (46./Tejero), Kroos (46./Casemiro), Modrić (46./Kovačić), Vazquez (46./Hernandez), Isco (46./Oscar), Bale (46./Franchu), Benzema (46./Dani Gomez).

Manchester United: Romero (46./De Gea), Fosu-Mensah (46./Blind), Bailly (46./Lindelöf), Jones (46./Smalling), Darmian (78./Valencia), Carrick (46./Herrera / 52./McTominay), Fellaini, Lingard (46./Mhitarjan), Pereira (46./Pogba), Martial, Rashford (46./Lukaku).



Zlati pokal: Jamajka presenetila Mehiko

V finalu Zlatega pokala bo poleg ZDA, ki so v soboto z 2:0 premagale Kostariko, drugič zapored igrala še Jamajka. Ta je bila v polfinalu v Pasadeni presenetljivo boljša od Mehike, edini zadetek je v 88. minuti s prostega strela čez živi zid v zgornji kot dosegel Kemar Lawrence. Jamajka je pred dvema letoma proti Mehiki v finalu izgubila z 1:3. Tokratni finale bo v sredo odigran prav na prizorišču tekme med Realom in Manchestrom, na stadionu Levi's v Santa Clari.

Rdeči vragi po streljanju 11-m ugnali madridski Real
Zadetki s tekem Real - United in Jamajka - Mehika