Karim Benzema je potrdil napredovanje Reala. Foto: EPA
Karim Benzema je potrdil napredovanje Reala. Foto: EPA
Iker Casillas
Iker Casillas je zaradi poškodbe zapestja končal tekmo že po četrt ure. V drugem polčasu si je roko hladil z ledom, a naj bi kmalu znova branil. Foto: EPA
Alessandro Florenzi
Alessandro Florenzi je načel mrežo Interja. Foto: EPA

Prvi šok je kraljevi klub doživel že v 17. minuti, ko je moral Iker Casillas zaradi poškodbe zapestja zapustiti igrišče, soigralec Alvaro Arbeloa ga je zadel z nogo. Zamenjal ga je Antonio Adan. V 44. minuti je Karim Benzema povišal skupno vodstvo Reala že na 3:0.

Fabio Coentrao je na začetku drugega dela prejel drugi rumeni karton zaradi igre z roko, v 52. minuti pa je Tino Costa s prostega strela z desne strani presenetil Adana. Valencia je v zaključku silovito pritisnila, imela je 62 odstotkov igralnega časa žogo v svoji posesti, a so izbranci Joseja Mourinha zdržali. Dve minuti pred koncem je Angel di Maria prejel rdeči karton, ko je namerno udaril Joaa Pereiro. Izid se tudi v sodnikovem dodatku ni več spremenil. Če Barcelona v četrtek izločil Malago, bo v polfinalu na sporedu "el clasico".

Florenzi in Destro z glavo ukanila "Sarmo"
Nogometaši Rome so na prvi polfinalni tekmi italijanskega pokala premagali Inter z 2:1, povratna tekma pa bo šele 17. aprila. Gostitelji, ki so se na prvenstveni tekmi z Interjem v nedeljo razšli z remijem (1:1), so na Olimpicu začeli odločno. V 13. minuti je po podaji Ivana Pirisa z glavo zadel vezist Alessandro Florenzi. Samir Handanović ni imel možnosti, saj je žoga tik pod prečko zletela v mrežo.

Pet minut zatem je Francesco Totti že švignil mimo Handanovića, do strela je prišel Erik Lamela, a je z golove črte rešil Andrea Ranocchia. V 33. minuti je Piris lepo našel Mattio Destra, ki je z glavo povišal na 2:0. Še pred odmorom je Esteban Cambiasso podal pred vrata, Rodrigo Palacio se je izognil prepovedanemu položaju in spravil žogo mimo Maartena Stekelenburga v mrežo. V drugem delu so gostje skušali izenačiti, a je Roma zdržala.

Španski kraljevi pokal, četrtfinale, povratne tekme
SEVILLA - Zaragoza 4:0 (2:0) 0:0
Negredo 36., 67./11-m, Rakitić 45., Del Moral 90.
RK: Reyes 26., Fran 65./oba Zaragoza

Valencia - REAL MADRID 1:1 (0:1) 0:2
Costa 52.; Benzema 44.
RK: Coentrao 49., di Maria 89./oba Real Madrid

Valencia: Guaita, Joao, Rami, Ricardo Costa, Cissokho, V. Ruiz (58./Piatti), Tino Costa, Viera, Jonas (70./Canales), Guardado (45./Banega), Valdez.

Real Madrid: Casillas (17./Adan), Arbeloa, Varane, Albiol, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, di Maria, Özil (53./Nacho), Ronaldo, Benzema (75./Modrić).

Sodnik: Miguel Angel Perez Lasa

Četrtek ob 20.00:
BETIS - ATLETICO MADRID 0:2

Ob 22.00:
MALAGA - BARCELONA 2:2

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.



Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi:
JUVENTUS - LAZIO 1:1 (0:0)
Peluso 63.; Mauri 86.

Povratna tekma bo 29. januarja.


ROMA
- INTER 2:1 (2:1)
Florenzi 13., Destro 33.; Palacio 44.

Roma:
Stekelenburg, Piris, Marquinhos (60./Castran), Burdisso, Balzaretti, Tachtsidis, Bradley, Florenzi (77./Perrotta), Lamela, Totti (86./Marquinho), Destro.

Inter: Handanović, Rannochia, Chivu, Juan, Cambiasso, Benassi (65./Gargano), Zanetti, Obi (45./Nagatomo), Pereira (75./Alvarez), Guarin, Palacio.

Sodnik: Andrea De Marco

Povratna tekma bo 17. aprila.