Cristiano Ronaldo je bil s štirimi zadetki prvi strelec svetovnega klubskega prvenstva. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je bil s štirimi zadetki prvi strelec svetovnega klubskega prvenstva. Foto: Reuters
Karim Benzema
Karim Benzema je popeljal kraljevi klub v vodstvo. Foto: EPA
Oribe Peralta
Oribe Peralta je z bele točke na tekmi America - Atletico izenačil na 2:2. Foto: Reuters
Hat trick Ronalda za nov naslov Reala

Real, ki je letos 11. postal evropski prvak, je v polfinalu premagal mehiško Americo z 2:0, Kašima pa je bila s 3:0 boljša od kolumbijskega Atletico Nacionala. Real je drugič postal svetovni klubski prvak, kar mu je uspelo drugič v treh letih.

Na vrhu je nasledil Barcelono, ki je s tremi lovorikami najuspešnejši klub tega tekmovanja. Evropski klubi imajo sicer zdaj devet naslovov, štiri pa južnoameriški. Kašima je šele prvo azijsko moštvo, ki je nastopilo v finalu.
Mojstrska poteza Šibasakija
Madridčani so prvi zatresli mrežo, že v 9. minuti je v polno zadel Karim Benzema, ki je odbito žogo pospravil v gol. Še pred odmorom so Japonci poravnali izid prek Gakuja Šibasakija. Ta je v sedmi minuti nadaljevanja svojo ekipo z natančnim strelom z roba kazenskega prostora - tu velja omeniti predvsem slabo posredovanje Realove obrambe - celo popeljal v vodstvo. Toda po uri igre sta bili ekipi znova poravnani, z bele točke je zadel Cristiano Ronaldo.

C. Ronaldo mož odločitve
Zmagovalec finala je bil odločen v podaljških, mož odločitve pa je bil prav Cristiano Ronaldo. Portugalec je v 98. minuti po Benzemajevi izvrstni globinski podaji z levico zadel za 3:2, končni izid je postavil šest minut pozneje, ko se je žoga po strelu Tonija Kroosa srečno odbila do njega, sam pa je s strelom pod prečko za Real potrdil naslov svetovnega klubskega prvaka.

Atletico osvojil tretje mesto
V boju za 3. mesto je Atletico na istem prizorišču po streljanju enajstmetrovk premagal Americo. Redni del se je končal z 2:2, nato so takoj sledili streli z bele točke.

Klubsko svetovno prvenstvo, Japonska
Finale:
REAL MADRID - KAŠIMA (JAP) 4:2 (2:2, 1:1) - po podaljšku
Benzema 9., Ronaldo 60./11-m; Šibasaki 44., 52.

Real: Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos (108,/Nacho), Varane, Marcelo, Casemiro, Modrić (105./Kovačić), Kroos, Lucas Vazquez (81./Isco), Ronaldo (112./Morata), Benzema.

Kašima: Sogahata, Niši, Ueda, Jamamoto, Šodži, Nagaki (114./Akasaki), Ogasavara (68./Fabricio), Šibasaki, Endo (103./Ito), Doi (88./Suzuki), Kanazaki, .

Za tretje mesto:
America - ATLETICO 5:6 (2:2, 1:2) - po 11-metrovkah
Arroyo 38., Peralta 66./11-m; Samudio 6./ag, Guerra 26.

Polfinale:
Atletico Nacional (KOL) - KAŠIMA (JAP) 0:3 (0:1)
Doi 33./11-m, Endo 83., Suzuki 85.
REAL MADRID - America (MEH) 2:0 (1:0)
Benzema 45., Ronaldo 90.

Hat trick Ronalda za nov naslov Reala