Foto:
Foto:
Zinedine Zidane je v 81. minuti takole izsilil enajstmetrovko.
Tekmo na Old Traffordu je odločil Ruud van Nistelrooy.
Ernesto Chevanton in Javier Saviola proslavljata edini zadetek na tekmi.
Kapetan Olympiacosa Predrag Djordjević je v 68. minuti matiral Joseja Molino.
Maris Verpakovskis in Giuseppe Scurto, ki je v 76. minuti prejel rdeči karton.
Figo se je veselil pri zadetku Raula. Slabše volje je bil po zgrešeni enajstmetrovki.
Veselje Bavarcev po zadetku Roya Makaaya.
Zlatan Ibrahimovic ni zatresel mreže svojega nekdanjega kluba.
Alex Ferguson je vodil 1000. tekmo na klopi Manchestra.
Dvoboj za tretje mesto v skupini D je pripadel Fenerbahčeju.

Bayer je povedel v 36. minuti, ko je po napaki Walterja Samuela z neposredne bližine zadel Dimitar Berbatov. "Baletnike" je v igro vrnil Raul, ki je po lepi akciji Luisa Figa in Zinedina Zidana zatresel prazno mrežo. Raul je s tem izenačil rekord Alfreda Di Stefana po zadetkih v evropskih pokalih (49). Madridčani so imeli priložnost za zmago v 81. minuti, a je Hans Jörg Butt Figu obranil enajstmetrovko .



V skupini A je Olympiacos z 1:0 ugnal Deportivo, Monaco pa z enakim izidom Liverpool. Pred zadnjim krogom so v igri za napredovanje še vsa moštva z izjemo Deportiva. V najslabšem položaju je Liverpool, ki mora na Anfieldu ugnati Olympiacos.

V skupini C je Bayern s 5:1 povozil Maccabi in si že zagotovil osmino finala, saj je Ajax z 1:0 izgubil v Torinu. Vozovnico za nadaljnje tekmovanje si je pridobil tudi Manchester United, ki je v derbiju skupine D z 2:1 ugnal Lyon.

Skupina A
MONACO
- LIVERPOOL 1:0 (0:0)
18.500; Saviola 55.

Čeprav je imel Monaco terensko premoč, so najlepšo priložnost za zadetek v prvem polčasu zapravili gostje. V 36. minuti je znotraj kazenskega prostora z volejem poizkusil Igor Bišćan, a je njegov strel zletel mimo leve vratnice Flavia Rome. Domači so neuspešno napadali vse do 54. minute, ko je Javier Saviola z desetih metrov ugnal Jerzyja Dudeka.

Po zadetku so Liverpoolovi igralci protestirali, saj naj bi Saviola igral z roko, a je sodnikova odločitev ostala neomajna. Redsi, ki so v napadu igrali le z Neilom Mellorjem (Baroš in Cisse sta poškodovana), so bili najbližje izenačenju v 86. minuti, ko je strel Samija Hyypiä Roma obranil. Liverpool je že v uvodnih minuah ostal brez organizatorja igre Luisa Garcie, ki si je poškodoval "zadnjo ložo".

OLYMPIACOS - DEPORTIVO 1:0 (0:0)
33.500; Djordjević 68.

Olympiacos je zasluženo ugnal Deportivo, ki se utegne od Evrope posloviti brez zmage in brez doseženega zadetka. Grki so imeli že v prvem polčasu dve sijajni priložnosti. Najprej se je Yiannis Okkas sam znašel pred Josejem Molino, a je streljal naravnost v španskega vratarja. Blizu zadetka je bil tudi Pantelis Kafes, ki je zadel prečko. Zmagovito akcijo je v 68. minuti zrežiral Rivaldo. V kazenskem prostoru je našel kapetana Predraga Djordjevića, slednji pa je s strelom pod prečko matiral Molino.
Lestvica:                          
OLYMPIACOS         5  3 1 1  4:2 10
MONACO             5  3 0 2  5:4  9
LIVERPOOL          5  2 1 2  3:2  7
DEPORTIVO          5  0 2 3  0:4  2
Skupina B
DINAMO KIJEV
- ROMA 2:0 (0:0)
55.000; Dellas 73./ag, Šackih 80.
RK: Scurto 76./Roma

V Kijevu so vladale prave zimske razmere (sneženje), v katerih so se precej bolje znašli domači. Delo jim je olajšal branilec Rome Traianos Dellas, ki je predložek Tiberiuja Ghioaneja preusmeril v lastno mrežo. Zmago Kijevčanov je v 80. minuti po podaji Dioga Rincona potrdil zamenjava Maksim Šackih. Dinamo v zadnjem krogu gostuje v Leverkusnu in za napredovanje potrebuje le točko.

REAL MADRID - BAYER (L) 1:1 (0:1)
60.000; Raul 70.; Berbatov 36.

Bayer je po začetni prevladi domačih vzpostavil ravnotežje in vse bolj pretil Ikerju Casillasu. V 34. minuti je imel sijajno priložnost Jacek Krzynowek, čigar bomba z desetih metrov je zletela mimo gola. Bolj natančen je bil tri minute pozneje Berbatov. Strel Andreja Voronina se je od prečke odbil v polje, Samuel jo je nesrečno izbil do Berbatova, ta pa jo je z nekaj metrov poslal pod prečko. Po šoku so "galaktiki" pritisnili proti vratom Bayerja, toda več od dveh polpriložnosti Ronalda in Raula niso zmogli.

Na začetku drugega polčasa je imel izjemno priložnost Krzynowek, a je njegov strel Casillas zadržal. V 54. minuti je namesto slabega Davida Beckhama v igro vstopil Fernando Morientes, ki je v 66. minuti zapravil smrtno priložnost, ko je z neposredne bližine grdo zgrešil. Napadi Reala so obrodili sad v 70. minuti. Figo in Zidane sta briljantno izigrala obrambo Nemcev, Raul pa je le potisnil žogo v prazno mrežo. Malo pozneje je Nemce rešila vratnica, ki je ustavila Ronaldov strel.

V 81. minuti je Zidane po dvoboju s Juanom "hitro" padel, sodnik je pokazal na belo točko, a "darila" Figo ni izkoristil. Vratar Butt je s sijajno parado zadržal strel. Do konca sta imeli obe moštvi še nekaj polpriložnosti, a sta mreži ostali nedotaknjeni.

Lestvica:                          
DINAMO KIJEV       5  3 1 1 11:5 10
BAYER LEVERKUSEN   5  2 2 1 10:7  8
REAL MADRID        5  2 2 1  8:8  8
ROMA               5  0 1 4  4:13 1
Skupina C
BAYERN
- MACCABI TEL AVIV 5:1 (3:0)
45.000; Pizzaro 12., Salihamidžić 37., Frings 44., Makaay 71., 80.; Dego 56./11-m

Z gladko zmago so si Bavarci zagotovili nastop v osmini finala. Potem ko je Claudio Pizzaro v 12. minuti s pravo bombo načel Izraelce, uspeh ni bil več vprašljiv. Perujec je bil udeležen tudi pri drugem zadetku. Vratar Maccabija je njegov strel odbil, v mrežo pa je žogo pospravil Hasan Salihamidžić. Časten zadetek za Izraelce je iz enajstmetrovke dosegel Dego, potem ko je prekršek za najstrožjo kazen storil vratar Oliver Kahn. S svojim petim in šestim zadetkom v letošnji Ligi prvakov je končni izid postavil Roy Makaay.

JUVENTUS - AJAX 1:0 (1:0)
6.865; Zalayeta 14.

Še en fiks za ljubitelje športnih stav. Po remijih Interja na italijanskem prvenstvu je podoben "zicer" tudi stava 1:0 na Juventus v Ligi prvakov. S tem izidom so varovanci Fabia Capella slavili v vseh petih tekmah v tej sezoni. Po podaji Maurta Camoranesija je gol dosegel Capellov džoker Marcelo Zalayeta, ki je tokrat igral celo tekmo. Tudi na drugem srečanju proti svojemu nekdanjemu klubu Zlatan Ibrahimovic ni blestel.

Lestvica:                           
JUVENTUS *         5  5 0 0  5:0  15
BAYERN *           5  3 0 2 10:3   9
AJAX               5  1 0 4  4:8   3
MACCABI TEL AVIV   5  1 0 4  3:11  3
Skupina D
MANCHESTER UTD.
- LYON 2:1 (1:1)
66.398; G. Neville 19., van Nistelrooy 53.; Diarra 40.

Poleg Bayerna je Manchester United edino moštvo, ki si je na torkovih tekmah zagotovilo napredovanje. Z osmim golom v Ligi prvakov je tekmo odločil Ruud van Nistelrooy, najboljši strelec na tem tekmovanju. Trener Alex Ferguson je vodil jubilejno 1000. tekmo rdečih vragov. Slavje mu je z golom najprej polepšal Gary Neville, potem pa zagrenil vratar Roy Carroll, ki se mu je po strelu Mahmadouja Diarraja žoga izmuznila v mrežo.

SPARTA PRAGA - FENERBAHČE 0:1 (0:1)
11.507; Kovač 20./ag

Fenerbahče je končno zmagal na gostovanju in si s tem uspehom zagotovil tretje mesto v skupini in nadaljevanje v Pokalu Uefa. Turki so do prve zmage v Ligi prvakov v zadnjih 15 tekmah zunaj svojega stadiona prišli po predložku Kemala Aslana, ki ga je v lastno mrežo preusmeril Radoslav Kovač.

Lestvica:                            
MANCHESTER UTD. *  5  3 2 0 14:6  11 
LYON *             5  3 1 1 12:8  10 
FENERBAHČE         5  2 0 3  7:13  6 
SPARTA PRAGA       5  0 1 4  2:8   1 
Pari zadnjega kroga