Rafael Benitez je po porazu proti Barceloni z 0:4 na udaru kritik, nova birokratska napaka pa je vnesla dodaten nemir. Foto: EPA
Rafael Benitez je po porazu proti Barceloni z 0:4 na udaru kritik, nova birokratska napaka pa je vnesla dodaten nemir. Foto: EPA

a tekmi 1/16-finala proti tretjeligašu Cadizu, ki je bila v sredo, je igral Denis Čerišev, ki ni imel pravice nastopa.

24-letni Rus je lani pri Villarrealu zaradi kartonov dobil tekmo kazni, ki pa je še ni odslužil. Čerišev je ne le igral, ampak tudi zabil vodilni zadetek Reala v tretji minuti. Preostala dva gola za galaktike v gostujoči zmagi z 1:3 je dosegel Isco. Leta 2001 je bila zaradi enake napake iz kraljevega pokal izključena Valencia, ki jo je, zanimivo, vodil zdajšnji trener Reala Rafael Benitez.

Novica, da igra kaznovani Čerišev, se je prek družbenih omrežij razširila kot požar tudi med navijače na stadionu, ki so Benitezu sarkastično vzklikali, češ naj že prebere Twitter. Madridčani so Čeriševa zamenjali ob polčasu.

Zdaj je na potezi Cadiz, ki se mora pritožiti, da bo Real izključen iz tekmovanja. Če se Cadiz ne pritoži, španska tekmovalna komisija nima podlage za kaznovanje.

Butragueno: Čerišev ni bil obveščen
"Dobili smo odgovor španske nogometne zveze, Real bo dobil rok za pritožbo," so sporočili iz Cadiza, direktor Reala Emilio Butragueno pa je zapisal: "Po pravilniku mora zveza obvestiti igralca. Čerišev ni bil obveščen, zato je igral."

Nekdanji sodnik Emilio Rosanes, ki je zdaj zadolžen za nadzor igralcev, je drugačnega mnenja: "Obvestil sem klub po telefonu in s faksom, nisem pa dobil nobenega odgovora."

To je že druga birokratska napaka Reala v le nekaj mesecih. Prvi dan septembra je odmevala zgodba o neuspešnem prestopu Davida De Gee iz Manchester Uniteda v Real, ki je padel v vodo zaradi zamude pri registraciji. Odgovornosti niso želeli prevzeti ne Angleži ne Španci. Tokrat opravičil za napako zagotovo ne bo.