Rafa Benitez je z Liverpoolom doživel nepozabne trenutke v Ligi prvakov, zdaj pa je v zelo težkem položaju. Foto: EPA
Rafa Benitez je z Liverpoolom doživel nepozabne trenutke v Ligi prvakov, zdaj pa je v zelo težkem položaju. Foto: EPA
Ronald Koeman
Ronald Koeman je takole opazoval zadnji trening Valencie pred tekmo proti Rosenborgu. Foto: EPA
Mirko Slomka in Gerald Asamoah
Trener Schalkeja Mirko Slomka je pred tekmo proti Chelseaju pod velikim pritiskom. Foto: EPA

Evropski podprvaki morajo na preostalih treh srečanjih zmagati. Trener Rafael Benitez proti Turkom, ki so prvo tekmo dobili z 2:1, ne bo mogel računati na poškodovana Fernanda Torresa in Xabija Alonsa, v napadu bo zaigral Peter Crouch. Neučinkovitost ni težava Liverpoola le v Ligi prvakov, tudi v Premier ligi so se v soboto z Blackburnom razšli brez zadetkov.

Benitez verjame v svoje varovance
"Lahko vseskozi govorimo in premlevamo iste teme, a naša situacija se ne bo prav nič spremenila. Nisem presenečen, da smo se znašli v težkem položaju. V Ligi prvakov se vsak spodrsljaj pozna, mi pa smo si privoščili že dva. Proti Marseillu smo odigrali najslabšo tekmo, odkar sem trener. Pomembno je, da dobimo prvo tekmo, potem bo vse lažje. Mislim, da imamo precej boljšo ekipo od Bešiktaša. Moramo samo zaupati vase in po prvi zmagi se bo vrnila samozavest," je bil odločen Benitez. Za prvo mesto v skupini A se bosta pomerila Porto in Marseille. Francozi bi si z zmago že zagotovili napredovanje v osmino finala.

Schalke in Valencia pred težkima preizkušnjama
Novi trener Valencie Ronald Koeman proti Rosenborgu nujno potrebuje zmago. Norvežani v sedmih poskusih v Španiji še niso zmagali, prvo tekmo pa so dobili z 2:0. Schalke lovi zadnji vlak proti Chelseaju. Po porazu v Cottbusu z 0:1 Schalke zaostaja za Bayernom že za velikih 10 točk. Proti angleškim klubom ima ekipa iz Gelsenkirchna dobre izkušnje na domačem igrišču, na treh tekmah so trikrat zmagali.

Bo Real končno zmagal tudi v Pireju?
Olympiacos je v Madridu vodil z 2:1, potem pa je Robinho zrežiral preobrat in Real je slavil s 4:2. V Pireju kraljevi klub še ni zmagal. Dvakrat je srečanje končal remi, leta 2005 pa so bili Grki boljši z 2:1. Werder je pred dvema tednoma ugnal Lazio z 2:1 in s tem povečal možnosti za napredovanje. Za obe ekipi je tekma na Olimpicu izjemnega pomena, poraz pomeni le še boj za Pokal Uefa.

Ronaldo v Donecku najprej na klopi
V obračunu za vodstvo v skupini D se bo Šahtjor skušal oddolžiti Milanu za poraz na San Siru. Evropski prvaki so na krilih razpoloženih Alberta Gilardina in Clarenca Seedorfa pred dvema tednoma zmagali s 4:1. Prvič letos bo v ekipi tudi zvezdnik Ronaldo. Na začetku tekme naj bi sedel na klopi, kjer bo verjetno tudi junak lanskega finala v Atenah Filippo Inzaghi. Romunski strateg na klopi Ukrajincev Mircea Lucescu stavi na brazilski trio Brandao-Jadson-Ilsinho. V napadu bo zaigral Cristiano Lucarelli, ki je zadel že v Milanu.

4. krog, torek ob 20.45, skupina A:
LIVERPOOL - BEŠIKTAŠ
PORTO - MARSEILLE


Lestvica:
MARSEILLE 3 2 1 0 4:1 7 PORTO 3 1 2 0 3:2 5 BEŠIKTAŠ 3 1 0 2 2:4 3 LIVERPOOL 3 0 1 2 2:4 1

Skupina B:
VALENCIA - ROSENBORG
SCHALKE - CHELSEA

Lestvica:                          
CHELSEA            3  2 1 0  5:2  7
ROSENBORG          3  1 1 1  3:3  4
SCHALKE            3  1 0 2  2:3  3
VALENCIA           3  1 0 2  2:4  3

Skupina C:
LAZIO - WERDER
OLYMPIACOS - REAL MADRID


Lestvica:
REAL MADRID 3 2 1 0 8:5 7 OLYMPIACOS 3 1 1 1 6:6 4 WERDER 3 1 0 2 4:6 3 LAZIO 3 0 2 1 4:5 2


Skupina D:
CELTIC - BENFICA
ŠAHTJOR - MILAN


Lestvica:
MILAN 3 2 0 1 7:4 6 ŠAHTJOR 3 2 0 1 4:4 6 CELTIC 3 1 0 2 2:4 3 BENFICA 3 1 0 2 2:3 3
A. G.