Bede Amarachi Osuji je zapečatil usodo Širaka. Foto: www.alesfevzer.com
Bede Amarachi Osuji je zapečatil usodo Širaka. Foto: www.alesfevzer.com
false
Slavje Goričanov po avtogolu Marka Prljevića. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Gorica - Širak

Sanjski začetek Goričanov. Potem ko so prvi obračun v Armeniji dobili z 2:0, so povratnega na svojem stadionu začeli z golom. Pravzaprav avtogolom nasprotnika, potem ko se je žoga po strelu odbila od noge branilca Marka Prljevića in pristala za hrbtom nemočnega Anatolija Alvazova.

Toda Armenci so se še do odmora vrnili v igro, izid je izenačil Mohamed Kaba. 28-letni nogometaš iz Slonokoščene obale je z razdalje premagal Grego Sorčana, ki pa bi bil strelu najverjetneje kos, če se žoga ne bi nesrečno odbila od njegovega soigralca in spremenila smeri.

Gostje so bili boljši tekmec, pokazali so večjo željo po zadetku, pritisk se jim je obrestoval po slabi uri igre, ko je v polno zadel sin trenerja Vardana Bičahčjana Vahan Bičahčjan. 17-letnik je bil natančen z roba kazenskega prostora, z diagonalnim strelom je zatresel malo mrežico (1:2).

Osuji odrešil Gorico in njene navijače
Še tretji (odločilni?) zadetek Širaka je odtlej ves čas visel v zraku, gostje so večkrat nevarno zapretili, bili so nevarnejši tudi po 88. minuti, ko je moral zaradi rdečega kartona po prekršku nad Dejanom Žigonom predčasno pod prho Robert Darbinjan. Vse dvome o potniku v 2. predkrog letošnje Evropske lige pa je v 92. minuti vendarle razblinil Bede Amarachi Osuji. Ta je v bliskovitem protinapadu ukanil gostujočega vratarja in Gorici potrdil mesto v 2. predkrogu tekmovanja.

V zadnjih trenutkih tekme je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen še Agvan Davojan, tako da so Armenci srečanje končali z devetimi nogometaši v igralnem polju. Gorica se bo v drugem predkrogu pomerila z grškim Panioniosom.

Evropska liga, 1. predkrog, povratna tekma:
GORICA - Širak 2:2 (1:1) 2:0
1.300; Prljević 13./ag, Osuji 92.; Kaba 34., Bičahčjan 56.
RK: Darbinjan 88., Davojan 93./oba Širak

Gorica: Sorčan, Gregorič, Jogan, Kavčič, Celcer , Kolenc ( 74./Humar), Grudina, Žigon, Kapić ( 87./Marinič) Osuji, Filipović ( 74./Nagode).

Širak: Ajvazov, Davojan , Prljević ( 35./Mikaeljan) , Kpodo, Darbinjan , Stanojević ( 59./Ilić), Udo, Kaba, Kaina ( 74./Poghosjan), Nwabueze , Bičahčjan.

Sodnik: Peter Kjäsgaard Andersen (Danska)

V krepkem tisku je izid prve tekme.

Zadetki s tekme Gorica - Širak