Trenutek, ko so navijači Redsov obnemeli. John Arne Riise je v slogu najboljšega napadalca z glavo ukanil lastnega vratarja Pepeja Reino. Foto: Reuters
Trenutek, ko so navijači Redsov obnemeli. John Arne Riise je v slogu najboljšega napadalca z glavo ukanil lastnega vratarja Pepeja Reino. Foto: Reuters
Claude Makelele, Ricardo Carvalho in Frank Lampard
Claude Makelele, Ricardo Carvalho in Frank Lampard se veselijo srečnega izenačenja v zadnji sekundi. Foto: Reuters
Dirk Kuyt in Petr Čech
Dirk Kuyt je bil zelo aktiven, v 43. minuti pa je dosegel tudi vodilni zadetek. Foto: Reuters

Chelsea je po srečnem remiju blizu prvemu finalu najelitnejšega tekmovanja. Podjetneje so začeli Redsi, Dirk Kuyt je slabo streljal, tudi Fernando Torres je bil v 17. minuti nenatančen. Modri so zapretili v 21. minuti prek Joeja Cola, ki je neodločno sprejel žogo. Didier Drogba je v dvoboju z Jamiejem Carragherjem padel v kazenskem prostoru, a sodnik Konrad Plautz upravičeno ni zapiskal. Stoodstotna priložnost se je ponudila Torresu v 31. minuti, Španec je streljal naravnost v vratarja Petra Čecha.

Kuyt izkoristil zmedo v obrambi Chelseaja
Dve minuti pred odmorom je razpoloženi Kuyt odvzel žogo Franku Lampardu, odbito žogo je Javier Mascherano poslal pred vrata, kjer je slabo posredoval Claude Makelele, Kuyt pa je rahlo z desne strani med nogama matiral Čecha.

Modri so se zbudili šele v 60. minuti
Na začetku nadaljevanja so imeli gostitelji še naprej pobudo. Xabi Alonso je z razdalje streljal mimo vrat. Po uri igre so se prebudili gostje, Frank Lampard se je v kazenskem prostoru preveč obotavljal, v naslednji akciji pa je Jamie Carragher v zadnjem trenutku posredoval pred Florentom Maloudajem.

Riise nesrečnik v zadnji akciji na tekmi
Pet minut pred koncem je Steven Gerrard na desni strani preigral Makeleleja in močno streljal, Čech pa je žogo odbil prek vrat. Na vrsti so bile štiri minute sodnikovega podaljška. V 92. minuti je v gneči zapretil Torres, a je bil odlični Čech znova na mestu. Sodnik Plautz je že gledal na uro, ko je rezervist Salomon Kalou z leve strani bolj na pamet podal pred vrata, kjer je John Arne Riise žogo z glavo zabil v lastno mrežo, za njim je stal Nicholas Anelka.

Chelsea bo močnejši za Essiena
V letih 2005 in 2007 je prvo tekmo polfinala gostil Chelsea, na koncu pa je na Anfieldu vedno potegnil krajši konec. Tokrat imajo modri po prvem srečanju zelo aktiven rezultat. Povratna tekma bo naslednjo sredo na Stamford Bridgeu, kjer varovanci Avrama Granta niso klonili vse od februarja 2004. Za napredovanje bodo morali pokazati precej več, kot so na prvem srečanju. Vrnil se bo Michael Essien, ki na Anfieldu zaradi kazni ni smel igrati.


Polfinale, prva tekma:

LIVERPOOL 1 - 1 CHELSEA
Kuyt 43. Riise 95./ag --------------------------------------- Reina Čech
Carragher Ferreira
Škrtel Terry
Arbeloa Carvalho
Aurelio * A. Cole
Alonso Makelele
Gerrard Lampard
Mascherano Ballack **
Kuyt J. Cole *
Babel ** Malouda
Torres Drogba
---------------------------------------
* 61./Riise * 63./Kalou
** 76./Benayoun ** 86./Anelka
42.180; Sodnik: Konrad PLAUTZ (Avt)
Povratna tekma bo 30. aprila ob 20.45.



A. G.