Frank Rijkaard se kljub zaostanku s prve tekme ne predaja. Foto: EPA
Frank Rijkaard se kljub zaostanku s prve tekme ne predaja. Foto: EPA
Andres Iniesta
Andres Iniesta je velik optimist pred povratno tekmo. Foto: Reuters
Jose Mourinho
Jose Mourinho ima veliko težav v Premier ligi, zato pričakuje gladko napredovanje v Ligi prvakov. Foto: EPA
Hernan Crespo
Hernan Crespo bo glavna nevarnost Italijanov pred vrati Canizaresa. Foto: EPA

Trener branilcev naslova Frank Rijkaard bo začel tudi z Ronaldinhom in Lionelom Messijem. Nizozemski strateg na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pričakuje večjo sproščenost.

Liverpool ima podoben slog kot Sevilla
"Vsi njihovi navijači se že vidijo v četrtfinalu. Mislim, da bodo pod velikim pritiskom, mi pa lahko zaigramo neobremenjeno. Imamo zelo kakovostne posameznike in lahko presenetimo tudi na Anfieldu," je odločen Rijkaard, ki je bil jezen po porazu v Sevilli v soboto z 1:2. Barca je izgubila vodstvo na lestvici španskega prvenstva. "Liverpool igra podobno kot Sevilla, zato pričakujem, da so se moji varovanci kaj naučili iz poraza," je še dodal Rijkaard.

"Vsi smo zelo samozavestni. Če dosežemo prvi gol, bodo postali nervozni. Zavedati se moramo, da nas v četrtfinale vodita le dva gola," je povedal Andres Iniesta.

Benitez pričakuje napade Kataloncev
"Pričakujem, da bo Barcelona napadala že od 1. minute. Tudi na povratni tekmi bomo igrali na zmago, vsekakor pa bo naša taktika drugačna. To je ključna tekma sezone. Izpadli smo že iz obeh pokalov, po porazu z Manchester Unitedom pa smo tudi dokončno izpadli iz boja za naslov angleškega prvaka," se pomembnosti tekme zaveda trener Redsov Rafael Benitez.

V Ligi prvakov so preobrati zelo redki
Katalonci so v Liverpoolu leta 2001 slavili s 3:1. Nobena ekipa se že 11 let ni vrnila v Ligi prvakov po porazu doma na prvi tekmi!

Spočita Roma bo nevarna
Lyon na domačem stadionu ni izgubil že 18 tekem v Evropi in je favorit proti Romi. Po zelo slabih predstavah v francoskem prvenstvu januarja so se varovanci Gerarda Houllierja pobrali. Roma ima v Serii A že 16 točk zaostanka za Interjem. V soboto je le remizirala pri zadnjeuvrščenem Ascoliju (1:1). Trener Luciano Spalletti je spočil Danieleja De Rossija, Simoneja Perrotta, Alessandra Mancinija in Rodriga Taddeija, ki bodo v torek vsi v prvi postavi.

Mourinho želi izločiti svoj nekdanji klub
Chelsea si je v Portu priigral ugoden izid (1:1) in trener Jose Mourinho pričakuje uvrstitev v četrtfinale. "Moja zgodba v Portu se je končala pred tremi leti. Moj glavni cilj ni premagati Porto, ampak se uvrstiti v nadaljnje tekmovanje," je dejal portugalski trener, ki je Porto leta 2004 popeljal na vrh Evrope. "Letos smo imeli veliko težav s poškodbami, ljudje pa mislijo, da smo zaspali na lovorikah iz prejšnjih let. Želimo si osvojiti še vsaj en pokal," je še dodal Mourinho.

Tradicija na strani Interja
Interja čaka po remiju na prvi tekmi (2:2) veliko dela v Valencii, ki bo brez Davida Albelde. Španci so morali Milančanom premoč priznati v četrtfinalu Pokala Uefa leta 2002, leto pozneje pa še v isti fazi tekmovanja v Ligi prvakov. "Vsi, ki smo doživeli te grenke poraze, si zelo želimo izločiti odlični Inter," je trd boj napovedal Ruben Baraja.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
LYON - ROMA 0:0
LIVERPOOL - BARCELONA 2:1
CHELSEA - PORTO 1:1
VALENCIA - INTER 2:2

Sreda ob 20.45:
MILAN - CELTIC 0:0
MANCHESTER UNITED - LILLE 1:0
ARSENAL - PSV EINDHOVEN 0:1
BAYERN - REAL MADRID 2:3

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.