Arjen Robben je pretekel več kot 40 metrov, nato pa še mojstrsko zadel za vratnico. Foto: EPA
Arjen Robben je pretekel več kot 40 metrov, nato pa še mojstrsko zadel za vratnico. Foto: EPA
Bayern
Mark van Bommel, Arjen Robben, Holger Badstuber in Miro Klose bodo naskakovali 15. pokalno lovoriko. Foto: EPA

Bavarci so bili v obračunu vodilnih ekip Bundeslige vseh 120 minut precej boljši tekmeci. Gostitelji so se borili kot levi, skušali so priti do podaljška, zmanjkalo pa jim je le osem minut. V finalu se bo Bayern 15. maja na olimpijskem stadionu v Berlinu pomeril z Werderjem, ki je v torek ugnal Augsburg z 2:0.

Popolna prevlada Bayerna
V 7. minuti se je Ivica Olić po podaji Robbna sam znašel pred vratarjem Manuelom Neuerjem, a se je presenečen slabo odzval in žoga je zletela mimo vrat. Posest žoge v prvem polčasu je bila kar 71:29 v korist varovancev Louis van Gaala.

Na začetku drugega polčasa je Schalke zaigral bolj napadalno. Razigrani Kevin Kuranyi je v 49. minuti po srečnemu odboju žoge sam prišel pred vratarja Hansa-Jörga Buuta, ki je odlično posredoval. V 63. minuti je vstopil Franck Ribery in hitro poživil igro Bayerna. Robben je bil nerešljiva uganka za obrambo gostiteljev. V 72. minuti je njegov strel obranil odlični Neuer.

Izjemna samostojna akcija Robbna
Ob koncu rednega dela in tudi v podaljšku je imel Bayern veliko premoč. Kronal jo je Robben v 112. minuti. Nizozemski virtuoz je akcijo začel na svoji polovici! V bliskovitem šprintu ob desni avt črti se je otresel dveh igralcev, potem je v prazno poslal še Christopha Moritza in potegnil v sredino, kjer je z levico z diagonalnim strelom zatresel mrežo. Neuer ni mogel preprečiti evrogola. Do konca podaljška je dve priložnosti imel še Ribery po protinapadu, a ni bil zbran.

Van Gaal bo odprl steklenico rdečega vina
“Po tej predstavi si bomo vsi na avtobusu privošili kozarček rdečega vina. 120 minut smo bili za razred boljši,” je bil vesel van Gaal, ki si je oddahnil po nepričakovanem porazu v soboto v Frankfurtu (1:2). Bayern se bo v soboto srečal s Stuttgartom, med obema tekmama proti Manchester Unitedu pa ga čaka novo gostovanje v Gelsenkirchnu. Schalke, ki bo v soboto v derbiju gostoval v Leverkusnu, še vedno zaostaja za Bayernom le za točko.

V finalu se bosta srečali najbolj uspešni ekipi v zgodovini nemškega pokala. Bayern je lovoriko osvojil že 14-krat, Werder pa šestkrat, nazadnje lani.

NEMŠKI POKAL - POLFINALE

WERDER BREMEN - Augsburg 2:0 (1:0)
Marin 30., Pizarro 84.

Schalke - BAYERN * 0:1 (0:0)
Robben 112.
* - po podaljšku

ANGLEŠKI POKAL FA

ČETRTFINALE, ponovljena tekma

TOTTENHAM - Fulham 3:1 (0:1)
Bentley 47., Pavljučenko 60., Gudjohnsen 66.; Zamora 18.

POLFINALE, London (Wembley)

Sobota, 10. aprila, ob 18.00:
ASTON VILLA - CHELSEA

Nedelja, 11. aprila, ob 17.00:
TOTTENHAM - PORTSMOUTH

FRANCOSKI POKAL - ČETRTFINALE

QUEVILLY - Boulogne Sur Mer 3:1 (2:1)
Coquio 11., Laup 30., Ouahbi 67.; Marcq 45.

Auxerre - PARIS SG * 5:6 (0:0)
Valter Birsa je igral do 69. minute.
* - po streljanju enajstmetrovk

MONACO - Sochaux ** 4:3 (2:1)
Puygrennier., Haruna 37., Pino 93., Maazou 95.; Boudebouz 29., Dalmat 48., Brown 70.
** - po podaljšku

LENS - ST. Etienne 3:1 (1:1)
Eduardo 36., Yahia 76., Roudet 90.; Mirallas 1.