Michael Carrick je aprila Romi zabil dva gola. Foto: EPA
Michael Carrick je aprila Romi zabil dva gola. Foto: EPA
Wayne Rooney
Wayne Rooney je aprila zabil tretji gol za rdeče vrage. Foto: EPA
Lionel Messi in Thierry Henry
Lionel Messi in Thierry Henry sta ob prihodu na letališče v Stuttgartu delovala zaspano. Povsem drugačna sta v zadnjih tekmah na igrišču. Foto: EPA
Aleksander Hleb
Aleksander Hleb je bil na zadnjih tekmah v odlični formi. Njegova odsotnost bi se topničarjem zelo poznala. Foto: EPA

Trener Alex Ferguson in napadalec Wayne Rooney se zavedata, da Rimljani komaj čakajo na začetek torkove tekme 2. kroga skupine F v Ligi prvakov. Rdeči vragi so po slabem štartu v vse boljši formi. Zmagali so šestkrat zapored. Manjkal bo vratar van der Saar, ki si je poškodoval palec na nogi. V vratih bo Tomasz Kuszczak.

Rooney ne sanja o ponovitvi gala predstave
"Če bi bil jaz v njihovi koži, bi že od žreba naprej nestrpno pričakoval to tekmo. Prav gotovo so še posebej motivirani, najbrž kar vre iz njih. Zavedamo se, da je malo takih tekem, kot je bila tista v lanski sezoni. Zadovoljni bomo z vsako zmago," je razmišljal Rooney.

Številne poškodbe pri Romi
Roma končuje naporen ritem derbijev (Juventus, Fiorentina, Inter). Pokazati bo morala precej več kot proti Interju (1:4). Trener Luciano Spalletti nima mirnega spanca. Branilec Cristian Panucci si je v soboto poškodoval hrbet. Manjkala bosta tudi Marco Cassetti in Rodrigo Taddei.

Vroča Barca prihaja k nemškim prvakom
Stuttgart v slabi formi in pričakuje Barcelono, ki je v naletu. Katalonci so po slabem začetku španskega prvenstva v zastrašujoči formi. No Nou Campu so padli Lyon (3:0), Sevilla (2:1), Zaragoza (4:1), Barca pa je v gosteh povozila še Levante (1:4). Pred uvodno tekmo skupine E proti Lyonu se je tresel stolček trenerju Franku Rijkaardu, ki je zdaj ponovno povsem miren.

Henry znova v pravi formi
Vrnil naj bi se Ronaldinho, a tudi brez njega je Barca na zadnjih srečanjih mlela vse pred seboj. V soboto se je odprlo Thierryju Henryju, ki je proti Levanteju zabil hat-trick. Lionel Messi je v življenjski formi in Ronaldinha nihče preveč ne pogreša.

Veh se zaveda moči Barce
Stuttgart je v veliki krizi. Varovanci trenerja Armina Veha so v soboto klonili v Rostocku z 1.2. Za Bayernom zaostajajo že za velikih 10 točk. "Težko si predstavljam, da bi lahko povsem ustavili napadalce Barcelone. Nimam veliko možnosti za spremembe v ekipi. Če bomo delali take napake v obrambi kot na zadnjih tekmah, se nam ne piše nič dobrega," je zaskrbljen Veh.

Rijkaard ne bo mogel računati na Yayo Toureja, Gabriela Milita in Gianluco Zambrotto, ki so poškodovani. V ekipi bodo znova Rafael Marquez, Lilian Thuram in kapetan Carles Puyol. To bo prvo medsebojno srečanje ekip v evropskih pokalih.

Lyon potrebuje tri točke
V drugi tekmi skupine E bo Lyon skušal nadaljevati pozitivno gibanje rezultatov. V francoskem prvenstvu so po zmagi v zaostali tekmi nad Lensom (3:0) že na vrhu. Šestkratni zaporedni francoski prvaki so v Ligi prvakov v zadnjih letih vedno nesrečno izpadli, po porazu proti Barci pa morajo nujno ugnati Glasgow Rangerse. Škoti bi bila na Gerlandu zelo zadovoljni že s točko.

Težave imata tudi Mancini in Wenger
Inter mora brez Maicona, Ivana Cordobe in Nicholasa Burdissa nujno ugnati PSV. Italijanski prvaki so znova na vrhu Serie A, v Evropi pa ne že vrsto let ne blestijo. Uvod v Ligo prvakov v Carigradu (0:1) je bil zelo bled.

Trener Arsenala Arsene Wenger je navdušen nad formo svojih varovancev, ki vodijo v Premier ligi. V Bukarešti je vprašljiv nastop motorja ekipe Aleksandra Hleba, ki se je poškodoval v soboto proti West Hamu. Grobo ga je podrl Mark Noble. Proti Steaui upata na nastop tudi poškodovana Emanuel Adebayor in Mathieu Flamini.

2. krog, torek ob 20.45, skupina E:
LYON - GLASGOW RANGERS
STUTTGART - BARCELONA


Lestvica:
BARCELONA 1 1 0 0 3:0 3 GLASGOW RANGERS 1 1 0 0 2:1 3 STUTTGART 1 0 0 1 1:2 0 LYON 1 0 0 1 0:3 0

Skupina F:
MANCHESTER UNITED - ROMA
DINAMO KIJEV - SPORTING LIZBONA


Lestvica:
ROMA 1 1 0 0 2:0 3 MANCHESTER UTD 1 1 0 0 1:0 3 SPORTING LIZBONA 1 0 0 1 0:1 0 DINAMO KIJEV 1 0 0 1 0:2 0

Skupina G:
INTER - PSV EINDHOVEN
CSKA MOSKVA - FENERBAHČE ob 18.30


Lestvica:
PSV EINDHOVEN 1 1 0 0 2:1 3 FENERBAHČE 1 1 0 0 1:0 3 CSKA MOSKVA 1 0 0 1 1:2 0 INTER 1 0 0 1 0:1 0

Skupina H:
STEAUA - ARSENAL
SEVILLA - SLAVIJA PRAGA


Lestvica:
ARSENAL 1 1 0 0 3:0 3 SLAVIJA PRAGA 1 1 0 0 2:1 3 STEAUA 1 0 0 1 1:2 0 SEVILLA 1 0 0 1 0:3 0