Real Madrid na tekmah z Romo ni deloval prepričljivo. Zinedina Zidana čaka še veliko dela. Foto: Reuters
Real Madrid na tekmah z Romo ni deloval prepričljivo. Zinedina Zidana čaka še veliko dela. Foto: Reuters

Tudi takrat so Nemci v Madrid prišli z dvema goloma zaostanka, vendar niso slekli hlač in se pogumno zoperstavili belemu baletu. Zmagali so s 4:3 in v zadnjih minutah oblegali gol Reala, vendar jim ni uspelo doseči odločilnega zadetka, ki bi jih popeljal v četrtfinale.

Tudi Roma je bila pred povratno tekmo odpisana. Rimljani so prišli v Madrid z zaostankom 0:2 in praktično nihče ni verjel, da bi lahko prišlo do preobrata. Slika na zelenici je bila popolnoma drugačna. Roma je bila nevarnejša in le nespretnosti napadalcev in Keylorju Navasu (osmič zapored nepremagan v LP) se lahko Madridčani zahvalijo, da jim ni bilo treba trpeti do zadnjih minut.

V prvem polčasu sta "smrtni" priložnosti zapravila Edin Džeko in Mohamed Salah, v nadaljevanju so bili blizu Salah, Alessandro Florenzi in Kostas Manolas. Vse je z zadetkom v 64. minuti presekal Cristiano Ronaldo, štiri minute pozneje pa je zmago potrdil James Rodriguez.

Trener Reala Zinedine Zidane je bil zadovoljen: "Težka tekma, toda na koncu smo dosegli cilj in se uvrstili naprej. V 90 minutah se lahko zgodi marsikaj, še posebej proti ekipi z dobrimi in hitrimi nogometaši. Svoje delo smo opravili, nismo dobili gola. Zdaj lahko v miru pričakujemo žreb in se sprostimo. Potrebujemo počitek."

Trener Rome Luciano Spalletti je obžaloval zamujeno priložnost: "Dvakrat smo izgubili z 2:0 in zato je prav, da je napredoval Real. Nismo igrali slabo na nobeni tekmi, ampak nismo izkoristili priložnosti. Na psihološkem vidiku smo krhki. To je bila velika tekma, ki te dela živčnega. Ta del moramo spremeniti. Moramo biti napadalnejši, imeti boljšo komunikacijo in pokazati več samozavesti. Več si moramo pomagati, to v tem trenutku manjka."