Romario je bil junak svetovnega prvenstva v Ameriki pred 12 leti. Foto: EPA
Romario je bil junak svetovnega prvenstva v Ameriki pred 12 leti. Foto: EPA
Vasco de Gama
Matični klub Romaria je brazilski velikan Vasco de Gama. Foto: EPA

V dozdajšnji karieri je 40-letni veteran že 984-krat zatresel mrežo nasprotnikovih vratarjev. Nazadnje je igral v drugorazrednem prvenstvu ZDA za Miami, kjer se je na 27 srečanjih kar 20-krat vpisal na listo strelcev. Po povratku v domovino je napovedal, da še ne odhaja v pokoj in načrtuje nadaljevanje kariere na peti celini, kjer bi lahko postal po Peleju šele drugi nogometaš na svetu z več kot 1.000 goli.

Potrdil stike z Adelaide Unitedom
Romario je ob povratku v domovino dejal: "Ta mejnik sicer ni moja obsedenost, toda sem zelo blizu in moji bližnji skrbno štejejo." Svetovni prvak iz leta 1994 je potrdil pogovore z Avstralci: "Da, igranje v Avstarliji je realna možnost, predstavniki Adelaide so me obiskali prejšnji teden v Miamiju, toda to so bili šele prvi poogovori."

Navdušenje "tam doli"
"Fant je svetovni prvak, bila bi izredna čast delati z njim, prav tako bi bila to izredna izkušnja za naše igralce," je možnost prihoda Brazilca komentiral trener Adelaide Uniteda John Kosmina, čigar moštvo je po štirih krogih ugledne avstralske lige na četrtem mestu z dvema zmagama in porazoma.

Avstralski mediji so zapisali, da bi bil prihod nogometnega zvezdnika takega formata izredna vzpodbuda za reformirano prvo ligo in bi še podkrepil razvoj nogometa v deželi "socceroosov", ki so na preteklem mundialu v Nemčiji izgubili s poznejšimi svetovnimi prvaki Italijani po sporno dosojeni enajstmetrovki v zadnji minuti četrtfinala.