Ronaldinho zapušča Nou Camp, kjer je pustil neizbrisen pečat. Foto: EPA
Ronaldinho zapušča Nou Camp, kjer je pustil neizbrisen pečat. Foto: EPA
Silvio Berlusconi in Adriano Galliani
Silvio Berlusconi in Adriano Galliani že načrtujeta nove okrepitve. Po zelo slabi sezoni si pri Milanu znova želijo poseči po samem vrhu. Foto: EPA

Podpredsednik Milana Adriano Galliani in predsednik Barce Joan Laporta sta se na sestanku sporazumela za odškodnino, ki naj bi znašala 15 milijonov evrov. V dresu katalonskega velikana ni bilo več prostora za brazilskega čarovnika. V pretekli sezoni je nase opozarjal predvsem z aferami zunaj zelenic.

Guardiola mu ne zaupa več
Barca je drugo leto zapored ostala s prazno vitrino in vodstvu kluba je prekipelo. Madridski Real jih je prehitel za ogromnih 18 točk. Tudi novi trener Pep Guardiola 28-letnega Brazilca ne vidi v svojem moštvu. "Mislim, da on nikoli več ne bo igral na tako viskoki ravni kot pred leti," je dejal Guardiola.

Dve leti je bil v sijajni formi
Poleti leta 2003 je Ronaldinho prišel iz Paris St. Germaina v katalonsko prestolnico. Na 145 tekmah v španskem prvenstvu je dosegel 69 zadetkov. V letih 2005 in 2006 je Barcelona z njim na čelu osvojila državni naslov, maja 2006 pa je v finalu Lige prvakov z 2:1 premagala Arsenal. Za Brazilijo je na 82 tekmah zabil 32 golov, leta 2002 je postal svetovni prvak.

V igri sta tudi Adebayor in Ševčenko
Ronaldinho naj bi podpisal dveletno pogodbo. Letno naj bi zaslužil 6,5 milijona evrov. Pri Milanu se veliko dogaja. Galliani si prizadeva tudi za Emmanuela Adebayorja. Za napadalca iz Toga Arsenal zahteva 28 milijonov evrov, kar je za rdeče-črne preveč. Vrnitve na San Siro si zelo želi tudi Andrej Ševčenko. Ukrajinski zvezdnik je zadnji dve sezoni zelo nesrečen pri Chelseaju.

A. G.