Ronaldo je nezgrešljiv pri izvajanju 11-metrovk. Foto: EPA
Ronaldo je nezgrešljiv pri izvajanju 11-metrovk. Foto: EPA

Po dobrih dveh tednih sta se ekipi znova srečali, Juventus se je na najboljši mogoč način oddolžil za poraz v Serii A. Spomnimo, Inter se je 17. januarja prvič po septembru 2016 veselil zmage nad serijskim italijanskim prvakom.

Inter je tudi tokrat bolje začel tekmo, v 9. minuti je Barele z odličnim predložkom zaposlil Lautara Martineza v kazenskem prostoru, ta je brez težav ugnal Buffona.

Juventus je v nadaljevanju zahteval 11-metrovko zaradi ostrega starta Younga nad Cuadradom v kazenskem prostoru. Sodnik je sprva pustil, da se igra nadaljuje, po pritisku Juventusa pa je po pregledu VAR-a dosodil najstrožjo kazen. To je izvedel Cristiano Ronaldo, žogo je močno poslal pod prečko.

Juventus je vodstvo podvojil v 35. minuti po veliki napaki Interjevega dvojca Handanović-Bastoni (nista se uskladila pri povratni podaji), žogo je ukradel Ronaldo, ki je še enkrat brez težav zatresel mrežo Samirja Handanovića.

POLFINALE, prvi tekmi:
INTER - JUVENTUS 1:2 (1:2)
Martinez 9.; Ronaldo 26./11-m, 35.

Inter: Handanović, Škriniar, de Vrij, Bastoni (85./Pinamonti), Darmian, Barella, Brozović (85./Sensi), Vidal (73./Eriksen), Young (66./Perišić), Martinez, Sanchez.

Juventus: Buffon, Cuadrado, Demiral, de Ligt, Alex Sandro, McKennie (90./Chiellini), Bentancur (76./Arthur), Rabiot, Bernardeschi (69./Danilo), Kuluševski (90./Chiesa), Ronaldo (77./Morata).

Sodnik: Gianpaolo Calvarese

Povratna tekma bo 9. februarja.


NAPOLI - ATALANTA 0:0
Iličić (Atalanta) je igral od 73. minute.

Povratna tekma bo 10. februarja.

Finale bo 19. maja v Milanu.