Ronaldo je spregovoril na novinarski konferenci v Lizboni. Foto: EPA
Ronaldo je spregovoril na novinarski konferenci v Lizboni. Foto: EPA

Član savdskega kluba Al Nasr se je udeležil novinarske konference pred četrtkovo tekmo Lige narodov med Portugalsko in Hrvaško v Lizboni. Ronaldo je petkratni dobitnik zlate žoge, s 130 zadetki na 212 reprezentančnih tekmah pa je tudi rekorder svoje države.

Na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji je bil deležen številnih kritik. Pri 39 letih je še vedno igral kot kapetan in stalni član začetne enajsterice.

Na EP-ju brez gola
"Ne, po Euru mi še na kraj pameti ni prišlo, da je moja reprezentančna pot že končana. Nasprotno, to me je še bolj motiviralo, da nadaljujem z reprezentanco. Enkrat smo že zmagali v Ligi narodov (leta 2019, op. a.) in to želimo ponoviti," je dejal Ronaldo, ki mu je v osmini finala EP-ja slovenski vratar Jan Oblak v 105. minuti ubranil enajstmetrovko.

Ronaldo tako na EP-ju ni dosegel niti enega gola. Portugalska je nato vseeno izločila Slovenijo po enajstmetrovkah. V četrtfinalu je po strelih z bele pike izgubila proti Franciji.

"V tem trenutku čutim in to kažejo tudi selektorjeve besede (selektor je Roberto Martinez, op. a.), da bom še naprej dragocen del reprezentance. Ko ne bom več dodana vrednost, bom prvi odšel. To je življenje, kot vedno bom odšel s čisto vestjo, saj vem, kdo sem. Vem, kaj lahko storim in kaj bom počel. Še naprej se bom trudil biti čim večji profesionalec in na takšen način pomagati, ne samo z goli in podajami. Nogomet je veliko več od tega, da dobro igraš ali dosežeš zadetek. Kritike pa so vedno odlična stvar, saj brez njih ni napredka," je poudaril Ronaldo.

Ronaldo bo še naprej igral za Portugalsko: "Vem, kaj lahko storim"