Cristiano Ronaldo bo nastopil na tekmi drugega kroga španskega prvenstva proti Osasuni. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo bo nastopil na tekmi drugega kroga španskega prvenstva proti Osasuni. Foto: EPA
Jermain Defoe
Jermain Defoe se je poškodoval na tekmi s Švico in bo z zelenic odsoten najmanj 3 mesece. Foto: EPA

Portugalski zvezdnik se je poškodoval v uvodnem krogu španskega prvenstva, ko je kraljevi klub gostoval pri Mallorci in remiziral z 0:0. Zaradi poškodbe tudi ni nastopil na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ko je Portugalska šokirala s porazom proti Norveški in remijem s Ciprom.

"Igral bo," je na vprašanje, ali bo Ronaldo nastopil na naslednji tekmi z Osasuno, odgovoril trener José Mourinho. "Je v zelo dobri formi, in ker gre za precej zahtevno tekmo, ga bom uvrstil v začetno enajsterico," je še dodal. Kljub temu portugalski strateg ne bo mogel računati na Kakaja, Fernanda Gaga in Ezequiela Garaya (poškodba kolena) ter Raula Albiola (poškodba gležnja).

Tottenham brez prvega napadalca
Povsem drugače se počutijo pri Tottenhamu, kjer so izvedeli, da bodo brez prvega napadalca Jermaina Defoeja ostali do tri mesece. Defoe se je poškodoval na tekmi Švica - Anglija (1:3), pričakovalo se je, da bo z nogometnih zelenic odsoten 6 tednov.

Carrick odsoten tri tedne
Manchester United bo predvidoma prihodnje tri tedne igral brez Michaela Carricka, ki ima težave z ahilovo tetivo. Poleg Carricka Alex Ferguson na tekmi z Evertonom ne bo mogel računati še na Andersona, ki je v četrtek odigral tekmo rezerv med Unitedom in Stockportom. Med tekmo je prejel neprijeten udarec in je igrišče zapustil v 57. minuti. "Anderson je prejel udarec in ne bo nastopil proti Evertonu, toda nanj računamo že zelo kmalu," je dejal Ferguson in razkril, da so vsi drugi nogometaši zdravi: "Z drugimi nogometaši nimamo težav. Rio Ferdinand je zdrav. Včeraj je hotel igrati na tekmi rezerv, vendar to zaradi njegove odlične pripravljenosti ni potrebno."