Nasmejani portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in predsednik kraljevega kluba Florentino Perez po podpisu najdonosnejše igralske pogodbe v svetu nogometa. Foto: Reuters
Nasmejani portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in predsednik kraljevega kluba Florentino Perez po podpisu najdonosnejše igralske pogodbe v svetu nogometa. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
17 milijonov letno za Cristiana Ronalda. Preveč, ravno prav ali premalo? Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi
Kljub povprečju gol na tekmo pa Cristianu Ronaldu v dvoboju z Lionelom Messijem manjkajo predvsem lovorike. V štirih sezonah pri Realu jih je osvojil tri, medtem ko jih je Messi kar 13! Foto: EPA

Ob 13.45 bodo s stadiona Santiago Bernabeu v živo prenašali podpis nove pogodbe, ki jo bosta podpisala predsednik Florentino Perez in Cristiano Ronaldo. S 17 milijoni evrov klubske plače naj bi CR7 postal najbolje plačani nogometaš na svetu, zagotovo pa bo to v Španiji.

Za milijon evrov višja plača kot Messijeva
Najboljši nogometaš sveta Lionel Messi namreč pri Barceloni zasluži 13 milijonov evrov, ob tem pa lahko z bonusi zasluži še tri milijone evrov. Ronaldo je v novi pogodbi tudi povečal osebni delež od iztržka njegove podobe in imena, po stari pogodbi mu je pripadalo 60 odstotkov s tem povezanih prihodkov.

S tem so tudi uradno končana vsa ugibanja in namigovanja, da bi se eden najboljših nogometašev na svetu počasi poslovil od kraljevega kluba, katerega prvi igralec v zadnjih letih je ravno Cristiano Ronaldo. Po starem dogovoru bi se Portugalcu pogodba iztekla leta 2015, poleti pa so zakrožile govorice, da bi se lahko preselil k Paris SG-ju ali pa celo vrnil k Manchester Unitedu.

Iz Madeire (skoraj) na sam vrh sveta
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
se je rodil pred 28 leti na Madeiri, po prvih nogometnih korakih pri Nacionalu pa se je že pri 12 letih preselil v Lizbono k Sportingu. Pri 17 letih so ga na prijateljski tekmi dodobra spoznali pri Manchester Unitedu, ki ga je nemudoma kupil in razvil v enega najbolj prepoznavnih in najboljših nogometašev na svetu. Poleti 2009 je po več mesecev trajajoči sagi za rekordnih 93 milijonov evrov prestopil k Real Madridu, s katerim se spopada s svojim največjim in najuspešnejšim tekmecem Lionelom Messijem in njegovo Barcelono.

203 tekme in 203 goli za Real
Cristiano Ronaldo še zdaleč ni samo ime ali postavni maneken, temveč predvsem izjemen igralec in pravi stroj za gole, saj je v štirih sezonah in še nekaj tekmah trenutne sezone na 203 tekmah v dresu Real Madrida dosegel osupljive 203 gole oz. natanko gol na tekmo! Zadnjega je zabil v soboto zvečer na gostovanju Reala pri Villarrealu, a vseeno njegov gol ni bil dovolj za novo zmago (2:2).

Najdonosnejši in najbogatejši klub na svetu
Revizorska hiša Deloitte je sicer postregla s podatkom, da vsi prihodki Reala letno znašajo 500 milijonov evrov, kar ga uvršča na vrh med nogometnimi klubi, skupna vrednost kluba pa po izračunih poslovne revije Forbes znaša 3,3 milijarde ameriških dolarjev (2,5 milijarde evrov), kar Real uvršča na sam vrh najbogatejših športnih klubov na svetu.