Cristiano Ronaldo je v letošnji sezoni dosegel 22 zadetkov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je v letošnji sezoni dosegel 22 zadetkov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo pri Manchester Unitedu nadaljuje tradicijo igralcev, ki so blesteli v dresu s številko 7. Pred tem sta jo nosila David Beckham in Eric Cantona. Foto: EPA

Napadalno usmerjeni vezist Manchester Uniteda je bil po mnenju novinarjev razglašen za najboljšega nogometaša v Angliji. Po mnenju sedme sile mu sledi Didier Drogba (Chelsea), nato pa njegova soigralca Ryan Giggs in Paul Scholes.

22-letnik je bil pred dnevi razglašen tudi za najboljšega igralca in mladega igralca po mnenju samih nogometašev. To glasovanje je bilo skoraj usklajeno z novinarji, saj je bil drugi prav tako Drogba, tretji pa Scholes.

Pred meseci zaskrbljen, danes nasmejan
Ronaldo je bil pred začetkom sezone zelo nepriljubljen v Angliji, saj naj bi bil kriv za rdeči karton Wayna Rooneyja v četrtfinalu svetovnega prvenstva. Še nekaj tednov pred začetkom prvenstva je želel prestopiti v tujino, saj so mu navijači povsod žvižgali, huligani pa so mu razbili stekla domovanja v Manchestru. Zato je njegov (individualni) uspeh še toliko impozantnejši. To je tudi poudaril predsednik združenja novinarjev Paul Hetherington: "Po SP-ju se je pobral in osvojil neverjeten trojček nagrad. Anglija je s tem pokazala, da ne drži zamer in zna pohvaliti briljantnega igralca."

Teddy Sheringham je bil leta 2001 zadnji igralec Manchestra s to lovoriko, Ronaldo pa je v 60. glasovanju sploh prvi Portugalec s tem priznanjem.

Zdaj usmerjeni v domači tekmovanji
Rdeči vragi so med tednom z visokim porazom v Milanu v polfinalu Lige prvakov končali sanje o novem trojčku, zdaj bodo vse sile usmerili v državno prvenstvo in finale FA-pokala.

Slavko Jerič