Wayne Rooney je v 60. minuti takole izenačil na 2:2. Foto: Reuters
Wayne Rooney je v 60. minuti takole izenačil na 2:2. Foto: Reuters
Kaka je bil dolgo prvo ime tekme na Old Traffordu, nato pa ga je zasenčil Wayne Rooney. Foto: Reuters
Ryan Giggs, Wayne Rooney in Cristiano Ronaldo
Rdeči vragi so se veselili že v 5. minuti, nato pa znova kot mali otroci v 91. minuti. Foto: EPA
Massimo Oddo
Massimo Oddo po koncu tekme ni mogel skriti razočaranja. Foto: EPA
Dida je v 5. minuti po Ronaldovem poskusu z glavo žogo odbil za svoj hrbet, Gabriel Heinze (levo) pa ga je oviral dovolj, da ni mogel več preprečiti zadetka. Foto: EPA

Prvo srečanje med Manchester Unitedom in Milanom v polfinalu Lige prvakov je navdušilo. Že v 5. minuti je po strelu iz kota nespretnega Dido z glavo presenetil Cristiano Ronaldo in obudil spomine na izjemno predstavo rdečih vragov proti Romi izpred 14 dni (7:1).


Toda Milan pač ni Roma. V 22. minuti je po podaji Clarencea Seedorfa in lepem prodoru po levi strani izenačil Kaka, Brazilec pa je 15 minut pozneje še enkrat osmešil domače branilce (Patrice Evra in Gabriel Heinze sta se zaletela drug v drugega) in zatresel mrežo za 1:2. Kazalo je, da bo odsotnost Ria Ferdinanda, Nemanje Vidića in Garyja Nevilla usodna za Fergusonove fante, a v drugih 45 minutah je sledil popoln zasuk.

Milan v nadaljevanju
popustil
Bridek konec gostov sta napovedali poškodbi Paola Maldinija in Gennara Gattusa. Prvi sploh ni prišel iz slačilnice, drugi pa je moral zelenico zapustiti v 53. minuti.

Sedem minut zatem je navijače Uniteda pomirilo izenačenje Wayna Rooneyja. Robustni napadalec je zadel po lepi kolektivni akciji in izjemni podaji Paula Scholesa, ki je dvignil žogo prek Milanovih branilcev. Že pred tem je nevarno poskusil tudi Michael Carrick, a je meril za las mimo.

Odločila naveza Giggs-Rooney
Ko so se po zamujenih priložnostih Darrena Fletcherja (odlična obramba Dide) in Ronalda že vsi sprijaznili z izidom 2:2, je angleški čudežni deček v zadnji minuti še enkrat spravil na noge ves stadion, potem ko je po podaji Ryana Giggsa z močnim strelom z roba kazenskega prostora ob levi vratnici premagal slabo postavljenega Dido. Pred povratno tekmo prihodnjo sredo na San Siru je tako še vse odprto.

Ferguson: Zadeli bomo tudi v gosteh
"Rooney je predstavljal grožnjo Milanu skozi vso tekmo. Zmagoviti gol iz prve je bil neverjeten. Waynova zadetka sta nas postavila v fantastično izhodišče. Mislim, da bomo zadeli tudi v gosteh, saj igramo zelo hitro. Od trenutka, ko smo zabili drugi zadetek, smo bili boljše moštvo na igrišču," je po tekmi zadovoljno razpredal domači strateg Alex Ferguson.

Ancelotti: Smo v boljšem položaju kot proti Bayernu
Trener Milana Carlo Ancelotti se zaveda, da bo finalist znan šele 2. maja: "Imajo majhno prednost, toda mislim, da ni še nič odločeno. Manchestru bo ustrezalo, da bo lahko igral na protinapade, ki so eno izmed njegovih najmočnejših orožij, toda mi verjamemo v naš uspeh in zaupamo vase. Razočarani smo, čeprav smo verjetno v boljšem položaju kot po domači tekmi proti Bayernu v četrtfinalu (2:2). Brezskrbno smo dopustili zadnji zadetek. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, po poškodbi Gattusa pa smo padli in prepustili narekovanje ritma Manchestru."

Pred dvema letoma je v osmini finala Milan na obeh tekmah slavil z 1:0.

Polfinale, prva tekma:

MANCHESTER UTD.
3 - 2 MILAN Ronaldo 5. Kaka 22., 37.
Rooney 60., 91. --------------------------------------- Van der Sar Dida Evra Oddo O'Shea Nesta Brown Maldini * Heinze Jankulovski Fletcher Gattuso ** Scholes Pirlo Ronaldo Ambrosini Carrick Seedorf Giggs Kaka Rooney Gilardino *** --------------------------------------- * 46./Bonera
** 53./Brocchi
*** 84./Gourcuff 73.820; Sodnik: Kyros Vassaras (GRČ)




Sreda ob 20.45:
CHELSEA - LIVERPOOL
M. R.