Foto:
Foto:
Velika zmaga Manchestra, ki pa si ni priboril prav veliko priložnosti.
Adriano ni imel svojega večera v milanskem derbiju, nanj je budno pazil Gennaro Gattuso.
Francesco Totti bi lahko prinesel zmago Romi, a je njegov prosti strel zadel najprej eno, potem pa še drugo vratnico.
Zinedine Zidane (levo) v borbi za žogo z Marcom Di Vaiem na tekmi Real Madrid - Valencia.
Barcelona melje vse pred seboj. Motor njihove igre je Brazilec Ronaldinho.
Mehmet Scholl je bil igralec tekme v Rostocku, Bayern je z njim precej močnejši.
Stuttgartovemu igralcu Aleksandru Hlebu (desno) poskuša žogo odvzeti Tobias Willi.
Fabrice Fiorese (levo) je bil eden izmed boljših igralcev na tekmi med Lensom in Marseillom.
Drugi zadetek za PSV Eindhoven na derbiju z Ajaxom je dosegel John de Jong (v sredini).

Milanski mestni obračun je bil zelo zanimiv, a tudi največji nogometni virtuozi niso vsak dan pri strelu. Izid 0:0 je še najbolj pravičen. V tretjem derbiju tedna je Michael Owen še drugič v štirih dneh rešil Real iz Madrida. Kraljevi klub je ugnal Valencio z 1:0.

Končan niz Arsenala, srečna zmaga Manchestra
Arsenal je doživel prvi poraz v angleškem prvenstvu po 49 tekmah. Topničarji so imeli v prvem polčasu dve izraziti priložnosti. V 20. minuti se Dennis Bergkamp ni najbolje znašel pred Royjem Carrollom. V 42. minuti pa je bil Thierry Henry sam pred vratarjem Uniteda, vendar je njegov strel z desne strani Carroll odlično obranil. Oba gola so rdeči vragi dosegli v drugem polčasu. Van Nistelrooy je zadel iz sporno dosojene enajstmetrovke, ki jo je priboril Rooney. Sol Campbell je podstavil nogo, mladi angleški up pa je padel kot pokošen. Izjemno slab sodnik Mike Riley je takoj pokazal na belo točko. Arsenal je moral pritisniti na vso moč, domači so imeli veliko prostora. V sodnikovem podaljšku je rezervist Alan Smith prodrl po desni strani in v sredini našel Rooneyja, ki je ukanil Jensa Lehmanna in na najlepši način proslavil 19. rojstni dan.

Veliki derbi Premier lige je bil že nekaj dni v središču pozornosti na Otoku, posebej zaradi lanskih dogodkov na derbiju na Old Traffordu, ko je ravno Van Nistelrooy v 94. minuti z bele točke (Diego Forlan se je vrgel v prazno) zadel v prečko. Tekma se je končala brez golov.

Chelsea je po porazu z Manchester Cityjem odpravil Blackburn s 4:0. Junak tekme na Stamford Bridgeu je bil Islandec Eidur Gudjohnsen, ki je dosegel hat-trick. Izjemno lep je bil prvi gol, ko mu je podal Joe Cole, Gudjohnsen pa je z volejem ukanil vratarja Caseyja Kellerja. Slast zmage je po dveh mesecih okusila Aston Villa, ki je premagala Fulham z 2:0. Mrežo gostov je iz prostega strela načel Norberto Solano, Lee Hendrie pa je z izjemnim strelom z roba kazenskega prostora postavil končni izid.

Kljub porazu je Arsenal (25 točk) obdržal prvo mesto na lestvici. Po desetih krogih ima pred Chelseajem dve točki prednosti. Manchester United je peti, zaostaja pa osem točk.

Juventus povečuje prednost
V 7. krogu Serie A sta se Milan in Inter razšla brez zadetkov. Že v 4. minuti se je sam pred Dido znašel Christian Vieri, a mu je brazilski vratar strel obranil. Andrej Ševčenko je imel dve izjemni priložnosti tik pred koncem polčasa in takoj na začetku nadaljevanja. Ukrajinec je v 73. minuti ustrelil z glavo za las mimo gola Alberta Fontane. Remi še najbolj ustreza Juventusu, ki ima zdaj na lestvici že 5 točk prednosti pred Leccejem in Milanom.

Juventus v Sieni zmagal s 3:0. Junak tekme je bil Alessandro Del Piero, ki je dvakrat zadel v polno. Najprej je v 53. minuti izkoristil lepo podajo Zlatana Ibrahimovica z glavo in iz bližine povedel Staro damo v vodstvo. Sedem minut pozneje je Stephan Appiah z leve strani našel Del Piera, ki je povišal na 2:0. Sanjskih 10 minut Juventusa je v 63. minuti zaključil Mauro Camoranesi, ki je zadel z glavo po podaji Del Piera s prostega strela.

Francesco Totti je bil nesrečni junak tekme na Olimpicu. Roma je s Palermom le remizirala 1:1. Vincenzo Montella je v prvem polčasu dosegel zadetek, a je bil v prepovedanem položaju. Palermo je izkoristil eno izmed redkih priložnosti. Grosso je iz prostega strela z 20-ih metrov zadel v polno. Totti je v zadnji minuti prvega polčasa iz prostega strela zadel v vratnico, žoga se je po golovi črti odbila do druge vratnice, a ni končala za hrbtom Gualdarbena. V nadaljevanju je Roma le izenačila. Po prekršku nad Montellom je najstrožjo kazen izkoristil Totti.

Najlepši zadetek kroga je dosegel igralec Parme Marco Marchionni, ki je s škarijcami premagal vratarja Lazia Serenija. Parma je zmagala prvič letos, za končnih 3:1 proti Laziu je zadel Alberto Gilardino z lepim strelom z levo nogo v daljši kot v 64. minuti.

8. krog bodo odigrali v sredo in četrtek. Najbolj vroče bo na Delle Alpiju, kjer bo vodilni Juventus gostil ranjeno Romo. Zelo zanimiva bo tudi tekma med presenečenjem prvenstva Leccejem in Interjem.

Owen vrnil Real v igro, Barcelona ima že pet točk prednosti
V 8. krogu španskega prvenstva je bila najzanimivejša tekma v Madridu. Valencia je prišla zelo motivirana na Santiago Bernabeu, saj so se sredi tedna osramotili na Mestalli z Interjem (1:5). Za kraljevi klub je bila zmaga imperativ, v primeru poraza bi se lahko že poslovili od naslova španskega prvaka. Beli balet je plesal v prvem polčasu. Michael Owen, ki je že v torek zadel proti Dinamu iz Kijeva, je v 7. minuti lepo sprejel podajo Raula in z zunanjim delom desnega stopala poslal žogo pod prečko nemočnega vratarja Santiaga Canizaresa. Real je imel tudi po golu pobudo pred 78.000 gledalci. Michel Salgado in Ronaldo bi lahko povišala vodstvo in omogočila mirno končnico tekme. Prav v zadnjih trenutkih je vratar Reala Iker Casillas rešil vse tri točke, ko je lepo posredoval pred Pablom Aimarjem.

Barcelona je odgovorila v nedeljo zvečer. 65.000 gledalcev na Nou Campu je videlo res lepo predstavo domačih. V 40. minuti je brazilski velemojster Ronaldinho podal do Samuela Eto'oja, ki je z levo nogo ugnal vratarja Osasune Ricarda Sanzola. Tik pred odmorom je Portugalec Deco v kazenskem prostoru našel Ronaldinha, ki je zelo hitro padel po tleh. Sodnik Cortes je dosodil enajstmetrovko. Izvajal jo je kar Ronaldinho sam in zabil žogo v spodnji levi kot za 2:0. V drugem delu so domači igralci nadzorovali potek igre. V zadnji minuti pa sta lepo dvojno podajo odigrala Andres Iniesta in Samuel Eto'o, ki je zadel za končnih in zasluženih 3:0.

Deportivo La Coruna še vedno ni v pravi formi. Tokrat so iz gostovanja v Malagi prinesli le točko (1:1). Po vodstvu domačih z golom Paula Wanchopa je Deportivo močno pritisnil. Trener Javier Irrueta je v igro poslal Diega Tristana in Pedra Munitisa. To je bil zadetek v polno, saj je le pet minut pred koncem Munitis našel samega Tristana, ki je izid izenačil. Na stadionu La Rosaleda je zavladala tišina, pravi pogreb pa bi bil, če bi Tristan zabil še drugi gol v sodnikovem podaljšku.

Bayern ujel priključek, vodi spet Wolfsburg
V 9. krogu Bundeslige je Bayern po dveh zaporednih porazih končno zmagal. Trener Felix Magath je bil po slabih predstavah doma s Schalkejem in v Torinu proti Juventusu pred tekmo v Rostocku pošteno zaskrbljen. Zaradi poškodb so manjkali Lucio, Ze Roberto in Michael Ballack. Bayern je imel v prvem polčasu vseskozi pobudo, od 37. minute pa še igralca več. Šved David Rasmussen je od zadaj podrl Bastiana Schweinsteigerja in sodnik Lutz Wagner ga je poslal v slačilnico. Bavarcem tega tudi v drugem polčasu ni uspelo izkoristiti, 15 minut pred koncem si je po grobem štartu rdeči karton prislužil Samuel Kuffour. Moči so bile izenačene in vse je kazalo na remi brez zadetkov. Potem pa je na sceno stopil Mehmet Scholl, ki ga je Magath v igro poslal v 55. minuti. Eden redkih ''umetnikov z žogo'' v Bundesligi se je zadnja tri leta otepal poškodb in je igral zelo malo. V 82. minuti je Bastian Schweinsteiger iz kota kratko podal do Scholla, ki je lepo zaposlil Francoza Willija Sagnola in Bayern je le povedel. Tri minute kasneje je rezervni igralec Jose Guerrero podal do Scholla, ki je z desne strani z natančnim strelom postavil končni izid tekme. Hansa je prva ekipa v 42-letni zgodovini Bundeslige, ki je izgubila vseh prvih pet domačih tekem.

Bayern bo v derbiju 10. kroga v torek zvečer na olimpijskem stadionu gostil vodilni Wolfsburg. Varovanci trenerja Erika Geretsa so z lahkoto odpravili Bochum s 3:0. Vsi zadetki so padli v prvem polčasu.

Stuttgart je vodstvo na lestvici izgubil v nedeljo na Dreisam stadionu v Freiburgu. Domači so slavili z 2:0. Alexander Iašvili je premagal vratarja Stuttgarta Tima Hildebranda po 537 minutah in s tem prekinil njegov lov na rekord. Zmago Freiburga je potrdil Soumalia Coulibaly iz prostega strela v sodnikovem podaljšku.
Stuttgart bo imel popravni izpit že v sredo, ko bo na Gottlieb Deimler stadionu gostil državne prvake iz Bremna.

Borussia iz Dortmunda tone vse nižje. Rumeno-črni so tokrat na domačem Westfallenstadionu izgubili proti zadnjeuvrščeni ekipi iz Hamburga, ki se je z novim trenerjem Thomasom Dollom predstavila v povsem novi luči. Belgijec Emile Mpenza je v 9. minuti po podaji Sergeja Barbareza lepo potisnil žogo pod vratarjem Romanom Weidenfellerjem. Drugi zadetek pa je precej srečno dosegel David Jarolim, potem ko je domači branilec Dede spremenil smer žogi. Ogorčeni domači navijači (zbralo se jih je kar 73.000) so po tekmi naredili zaporo pred stadionom, domači igralci so se več ur pregovarjali z navijači in jih skušali prepričati, da še ni vse izgubljeno. To je bil precej kisel 56. rojstni dan predsednika Borussie Gerda Niebauma.

Lyon z remijem na vrh
Olympique Lyon je prevzel vodstvo na lestvici francoskega prvenstva po nepričakovanem porazu Lilla v Toulousu. V 11. krogu je Lyon gostoval pri zadnjeuvrščeni ekipi Istresa, imel četrt ure igralca več (izključen je bil Thiam), vendar mu ni uspelo zadeti.

Lille je prevladoval skozi celo tekmo v Toulousu. V 84. minuti pa je ostal le z desetimi igralci, saj je drugi rumeni karton prejel Milivoje Vitakić. V zadnji minuti tekme je Da Silva Edoardo Toulousu zagotovil vse tri točke. To je bil prvi poraz Lilla po šestih zmagah. Mile Ačimovič tokrat ni igral.

V derbiju kroga med tretjim Auxerrom in četrtim Monacom ni bilo zadetkov, strelci pa so bili neuspešni tudi na nedeljski večerni tekmi na stadionu Felix Bollaert med Lensom in Marseillom. Počasi se iz dna lestvice pobira Paris SG. Fabrice Pancrate je dosegel zlata vreden gol proti Ajacciu pred 35.000 gledalci na Parku princev.

PSV ugnal Ajax, Čeh spet zadeva
V nizozemskem prvenstvu je v 9. krogu PSV iz Eindhovna na Philips stadionu premagal Ajax z 2:0. V 39. minuti je Mark Van Bommel lepo našel Korejca Jounga Pjoja, ki je presenetil slabo postavljenega vratarja Ajaxa Bogdana Lobonta. Končni izid je v 49. minuti postavil John de Jong. Rafael Van der Vaart je imel najlepšo priložnost za goste iz Amsterdama, vendar je zadel prečko. Na lestvici vodita Feyenoord in PSV z 22 točkami, Ajax je šele šesti s 15 točkami.

V 10. krogu belgijskega prvenstva je bil Nastja Čeh spet uspešen za Club Brugge. V 44. minuti je zadel za 1:0 proti La Louvieru. Drugi zadetek za Brugge je prispeval Gaetan Engelbert. Brugge ima na lestvici dve točki prednosti pred Anderlechtom.

Benfica je v 7. krogu portugalskega prvenstva z zadetkoma Azarja Karadasa in Tomislava Šokote v drugem polčasu z 2:1 premagala Nacional Madeiro. Lizbončani so tako na vrhu lestvice prehiteli Porto, pred katerim imajo točko prednosti.