Obafemi Martins, Bibras Natcho in Christian Noboa načrtujejo novo presenečenje na Camp Nouu. Foto: EPA
Obafemi Martins, Bibras Natcho in Christian Noboa načrtujejo novo presenečenje na Camp Nouu. Foto: EPA
Stale Solbakken
Trener Köbenhavna Stale Solbakken je prepričan, da bodo njegovi varovanci ugnali Panathinaikos. Foto: EPA
Nogometaši Schalkeja
Nogometaši Schalkeja so opravili trening na stadionu Luz v Lizboni. Po zmagi nad Bayernom z 2:0 so zelo optimistični, da lahko končajo na prvem mestu v skupini B. Foto: EPA
Harry Redknapp
Trener Tottenhama Harry Redknapp se zaveda, da imajo njegovi varovanci lepo priložnost za prvo mesto v skupini A. Po zmagi s 3:1 nad Interjem na White Hart Lanu imajo boljšo razliko v zadetkih na medsebojnih tekmah. Foto: EPA

Rdeči vragi so zbrali 13 točk in že remi na Old Traffordu jim zadostuje za prvo mesto, kar bi pomenilo, da bi se 17. decembra na žrebu izognili najmočnejšim evropskim ekipam.
"Želimo se izogniti najtežjim tekmecem, Barcelona, Real Madrid in Bayern vodijo v svojih skupinah ter so že osvojili prvo mesto. V soboto je odpadla tekma proti Blackpoolu, to mi ni bilo najbolj všeč. Za Arsenal bo še dovolj časa za pripravo, saj je tekma šele prihodnji ponedeljek," je dejal Ferguson, ki ni bil prav nič zadovoljen s predstavo na Upton Parku prejšnji torek, ko so rezervisti klonili kar z 0:4 proti West Hamu v četrtfinalu ligaškega pokala.
United ima decembra zares naporen ritem tekem, v Premier ligi bo najprej gostil Arsenal, 19. decembra pa je na sporedu veliki derbi na Stamford Bridgeu.

Lahko Rubin znova preseneti Barco?
Na torkovih tekmah je na voljo le še eno prosto mesto v osmini finala. V skupini D je prvo mesto že osvojila Barcelona, v boju za drugo mesto pa je v najboljšem položaju Köbenhavn. Danci bodo v torek gostili odpisani Panathinaikos, na njihov spodrsljaj upa Rubin iz Kazana, ki mora nujno zmagati na Camp Nouu.
Rusi so pravi trn v peti Kataloncev. V zadnjih dveh sezonah sta se ekipi srečali trikrat v skupinskem delu Lige prvakov. Oktobra lani je Rubin slavil v Barceloni z 2:1, obe tekmi v Kazanu pa sta se končali z neodločenim izidom. "Nam ne preostane prav nič drugega kot zmaga na Camp Nouu. Lani nam je že uspelo, zato ne smemo obupati že pred tekmo," je odločen kapetan Rubina Christian Noboa. V letošnji sezoni je ekipa iz Kazana končala le na tretjem mestu, kar pomeni kvalifikacije za Ligo prvakov v naslednji sezoni.

Trener Barce Pep Guardiola upa, da bo na stadionu veliko navijačev, pričakujejo jih vsaj 45.000. Počitek bo namenil Xaviju Hernandezu in Davidu Villi, Seydou Keita pa je poškodovan.

V skupini A bo odpisani Werder gostil Inter. Evropski prvaki so na drugem mestu in le spodrsljaj Tottenhama proti Twenteju bi mu omogočil vodilni položaj. Angleži bodo zelo motivirani, Nizozemci pa so si že zagotovili končno tretje mesto, ki vodi v Evropsko ligo.

Uefa znižala kazen Mourinhu in Realu
Evropska nogometna zveza je znižala kazen trenerju madridskega Reala Joseju Mourinhu in tudi samemu klubu zaradi neprimernega vedenja na tekmi Lige prvakov z Ajaxom. Mourinhu so izbrisali pogojno kazen ene tekme, Real pa bo namesto 120.000 plačal "le" 100.000 evrov denarne kazni. Mourinho je bil kaznovan, ker naj bi Sergiu Ramosu in Xabiju Alonsu naročil, naj na tekmi proti Ajaxu namenoma dobita rdeča kartona, da bosta kazen odslužila na nepomembni tekmi z Auxerrom v sredo.

Uefa je zaradi tega najprej Mourinhu naložila kazen prepovedi vodenja ene tekme in pogojno kazen z novo prepovedjo vodenja tekme, če podobno potezo ponovi v prihodnjih treh letih. Zadnji del kazni mu je zdaj Uefa izbrisala, ostaja pa prepoved vodenja ene tekme, ki jo bo Mourinho odslužil v sredo na tekmi z Auxerrom.

6. krog, torek ob 20.45, skupina A:
TWENTE - TOTTENHAM

WERDER BREMEN - INTER

Lestvica:                             
TOTTENHAM * 5 3 1 1 15:8 10
INTER * 5 3 1 1 12:8 10
TWENTE 5 1 2 2 6:8 5
WERDER BREMEN 5 0 2 3 3:12 2


Skupina B:
LYON - HAPOEL TEL AVIV

BENFICA - SCHALKE

Lestvica:                             
SCHALKE * 5 3 1 1 8:2 10
LYON * 5 3 0 2 9:8 9
BENFICA 5 2 0 3 6:10 6
HAPOEL TEL AVIV 5 1 1 3 5:8 4

Skupina C:
MANCHESTER UNITED - VALENCIA

BURSASPOR - GLASGOW RANGERS

Lestvica:                             
MANCHESTER UNITED * 5 4 1 0 6:0 13
VALENCIA * 5 3 1 1 14:3 10
GLASGOW RANGERS 5 1 2 2 2:5 5
BURSASPOR 5 0 0 5 1:15 0

Skupina D:
BARCELONA - RUBIN KAZAN

KÖBENHAVN - PANATHINAIKOS

Lestvica:                            
BARCELONA * 5 3 2 0 12:3 11
KÖBENHAVN 5 2 1 2 4:4 7
RUBIN KAZAN 5 1 3 1 2:2 6
PANATHINAIKOS 5 0 2 3 1:10 2
* - v osmini finala