Nogometaši Drave so imeli pred zadnjim krogom najboljše izhodišče, nato pa zrežirali edinstvena zaplet in razplet. Foto: RTV SLO
Nogometaši Drave so imeli pred zadnjim krogom najboljše izhodišče, nato pa zrežirali edinstvena zaplet in razplet. Foto: RTV SLO
Odmevi po koncu PrveLige TS
Prva liga - kaj je prinesla sezona 2008/09?
Kako se je razpletel zadnji krog PrveLige?
Mariborčani prejeli pokal za državnega prvaka

Drava mora v dodatne kvalifikacije, tretje mesto je presenetljivo osvojil Rudar. V Ljudskem vrtu mariborska zabava ob proslavljanju naslova kljub porazu proti Interblocku ni bila nič slabša.

NAFTA - RUDAR 0:1
Proti pričakovanjem je Nafta, ki ni imela pravega motiva, zelo odločno krenila v to srečanje. Lendavčani so se od svojih navijačev želeli posloviti z zmago in se jim tako oddolžiti za slabe igre v spomladanskem delu. V prve pol ure so bili domači boljši nasprotnik, a priložnosti niso izkoristili. Ko je bil potem izključen nespametni vratar Luk, se je razmerje sil uravnovesilo. Zmagoviti gol je za Velenjčane dosegel Grbič. To je bil zadetek za končno tretje mesto in nastop na evropski sceni. Za Rudar je to izjemen dosežek, saj je bila zanj to sezona vrnitve v prvo ligo, tako da lahko Marijanu Pušniku in njegovim fantom iz srca čestitamo.

DOMŽALE - LABOD DRAVA 2:2
Najboljši pisci kriminalk bi zavidali tistemu, ki bi se spomnil takšnega scenarija. Drava je v boju za obstanek potrebovala vsaj točko. Vse se je razživelo šele ob prvi enajstmetrovki za Dravo. Vlado Badžim je moral zaradi ugovarjanja na tribuno. Domžale so po zaostanku zaigrale bolje in prišle do najstrožje kazni. Ob tem je bil izključen Andjelkovič. 1:1 je bilo do sodnikovega dodatka. Sledil je evrogol Kirma, minuto kasneje pa odgovor Oguja za končnih 2:2. Ptujčani so se tako dobesedno v zadnjih sekundah rešili neposrednega izpada in bodo zdaj morali v dodatne kvalifikacije za obstanek.

MIK CM CELJE - LUKA KOPER 1:2
Vložek je bil na tej tekmi največji. Celjani so igrali za tretje mesto in posledično za Evropo, Koper pa se je boril za obstanek. Temu primerna je bila tudi predstava na igrišču. Moštvi v prvem delu preprosto nista želeli tvegati. V nadaljevanju je pomotoma v ospredje stopil Zavrl. Najprej je igral z roko v svojem kazenskem prostoru, malo kasneje pa je tam storil še prekršek in moral z igrišča. Polovanec je uspešno izvedel obe enajstmetrovki in kanarčkom zagotovil obstanek med elito. Pečnikov gol je pomenil le lepotni popravek. Celjani so v zadnjih krogih zapravili Evropo, Koprčani pa se zdaj lahko v miru pripravijo na finale pokala.

PRIMORJE - HIT GORICA 2:1
Ajdovci so tekmo morali dobiti in v tem slogu so tudi začeli. Žal je lepa igra trajala le kakih 15 minut, potem pa je tudi zaradi visoke vročine ritem padel. Gorica ni igrala ne dobro ne slabo. Privoščila si je nekaj napak v obrambi, kar je zanjo značilno, saj ima najslabšo obrambo lige. Primorje je to izkoristilo in povedlo z 2:0, potem pa so vsi čakali novice z drugih igrišč. To mrtvilo je tik pred koncem zmotil Velikonja, ki je s 17. golom potrdil prvo mesto na lestvici strelcev. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so bile novice najprej slabe, nato dobre in potem spet slabe. Primorje se po letu 1993 spet seli v drugo ligo.

MARIBOR - INTERBLOCK 0:1
Tokratni mariborsko-ljubljanski derbi je imel le revijalni pomen, saj tekma ni odločala o ničemer. A prestiž je pomembna zadeva in novi prvaki so za uvod v proslavljanje osmega naslova želeli vzeti skalp Interblocku. Temu primerno so zaigrali napadalno in bili cel prvi polčas blizu zadetku. A ljubljanska mreža se ni zatresla in polčas se je končal z 0:0. Kot že večkrat na takih tekmah se je potem zgodilo, da je nasprotna ekipa izkoristila eno svojih redkih priložnosti in zmagala. Interblock se je tako lepo ogrel za finale pokala Hervis, mariborska zabava pa zaradi poraza tudi ni bila nič slabša.

Urban Laurenčič

Lestvica:                              
MARIBOR * 36 17 12 7 62:44 63
HIT GORICA 36 17 5 14 60:55 56
RUDAR 36 16 7 13 44:39 55
MIK CM CELJE 36 15 8 13 48:39 53
DOMŽALE 36 12 14 10 44:40 50
INTERBLOCK LJ 36 13 8 15 52:51 47
NAFTA 36 11 10 15 36:52 43
LUKA KOPER 36 10 12 14 39:47 42
LABOD DRAVA 36 12 6 18 47:53 42
PRIMORJE 36 9 14 13 36:48 41
* - prvak
Odmevi po koncu PrveLige TS
Prva liga - kaj je prinesla sezona 2008/09?
Kako se je razpletel zadnji krog PrveLige?
Mariborčani prejeli pokal za državnega prvaka