Rusija je še vedno favorit za končno zmago, a favoriti ne zmagujejo vedno. Foto: Reuters
Rusija je še vedno favorit za končno zmago, a favoriti ne zmagujejo vedno. Foto: Reuters
Rusi preizkusili zelenico v Lj. vrtu

Jevgenij Dzičkovski in Igor Rabinjev, novinarja dnevnika Sport Express, menita, da Rusi niso sposobni preračunljive igre, to je igre na rezultat, kar pomeni, da bo Rusija napadala tudi v Ljudskem vrtu. Na drugi strani pa Slovenci - vsaj proti reprezentanci ruskega kova ne - niso sposobni kontinuirano napadati. "Kdo bo vršil pritisk? Birsa, Dedič, Šuler? v slovenski reprezentanci ne vidim igralcev 'ubijalcev'," pravi Dzičkovski. Poleg tega menita, da je ruski potencial na prvem srečanju ostal dokaj neizkoriščen. Vendar opozarjata, da je šport lahko zelo krut, zato tudi za Ruse negativnega scenarija ni mogoče popolnoma izključiti.

Sičev: V Maribor bomo zabili gol
Za omenjeni največji moskovski športni časnik je občutja razkril tudi napadalec Dmitrij Sičev: "Ni razloga, da bi bili po prvi tekmi razočarani, saj smo navsezadnje zmagali. Ni lahko zadeti, če se nasprotnik brani z 11 nogometaši. Kljub temu smo zabili dva gola. Ne dvomim o tem, da nam bo v Mariboru uspelo doseči še enega. Hiddink nas po tekmi ni kritiziral, ampak nas je spodbujal. Od gostovanja v Mariboru pričakujem vozovnico za svetovno prvenstvo."

Tarpišev: Skrbi me telesna pripravljenost reprezentantov
Šamil Tarpišev
, selektor ruske teniške reprezentance, je pohvalil slovenske nogometaše, a meni, da nimajo dovolj kakovosti v napadu: "Čvrstost slovenskega moštva v Moskvi me je presenetila. Taktično so tekmo odigrali briljantno. Pred srečanjem v Mariboru me skrbi fizična pripravljenost ruske reprezentance, ki je ni mogoče izboljšati čez noč. Poleg tega bodo verjetno Slovenci doma igrali še bolje kot v Rusiji. Kljub temu pa ne pričakujem, da bi Slovenija igrala bistveno drugače kot v Moskvi, saj za napadalnejši nogomet nima pravih igralcev."

Rusi preizkusili zelenico v Lj. vrtu