Louis Saha je bil edini strelec v Lizboni. Foto: Reuters
Louis Saha je bil edini strelec v Lizboni. Foto: Reuters
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy proslavlja gol z zibanjem. V torek je postal očka hčerke. Foto: Reuters
Fred je načel mrežo Steaue. Foto: Reuters
Nicolas Plestan in Filippo Inzaghi
Nicolasu Plestanu (Lille) ni uspelo blokirati strela Filippa Inzaghija, ki je igral le zadnjih 13 minut. Foto: Reuters
Raul in Ruud van Nistelrooy
Raul in Ruud van Nistelrooy sta prvič zablestela skupaj. Foto: Reuters
Kenny Miller
Kenny Miller je za zmago Celtica zadel z enajstmetrovke. Foto: Reuters
William Gallas in Thierry Henry
William Gallas in Thierry Henry sta se veselila prve zmage Arsenala v Ligi prvakov na stadionu Emirates. Foto: Reuters
Vincent Kompany in Vagner Love
Vincent Kompany je dobil doboj z brazilskim napadalcem Vagnerjem Lovom, a na koncu se je veselil nogometaš CSKA-ja. Foto: Reuters

Rdeči vragi, ki so jim lani Portugalci zaprli vrata v osmino finala, so se na stadionu Luči oddolžili za decembrsko bolečino. Dovolj je bil zadetek Louisa Sahaja v 60. minuti z roba kazenskega prostora, ko je Francoz mojstrsko zatresel mrežo v zgornjem desnem kotu Quima. Slednji je preprečil še višji poraz "orlov", saj je malo pred koncem ubranil "smrtni" priložnosti Darrenu Fletcherju in Michaelu Carricku. V sicer dokaj bledi predstavi obeh moštev so si gostitelji edino pravo priložnost priigrali že v prvem polčasu, ko je strel Nuna Gomesa za las zgrešil cilj.

"Mislim, da smo prikazali dobro predstavo. V drugem polčasu smo se močno dvignili, zadetek pa je bil vrhunec - čudovit strel Sahaja," je po prvi zmagi rdečih vragov na gostovanju po skoraj treh letih dejal trener Alex Ferguson.

Strelski šov v Madridu
Na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu sta po dve žogi v mrežo kijevskega Dinama pospravila novopečeni očka Ruud van Nistelrooy in Raul, eno pa Jose Antonio Reyes. V zadnjih 20 minutah so imeli "galaktiki" še nekaj priložnosti, vendar številčne prednosti (zaradi prekrška nad van Nistelrooyjem za enajstmetrovko je bil izključen vratar Aleksander Šovkovski) niso znali izkoristiti. Ukrajinci so na začetku sicer zapretili prek Maksima Šackega, a je bilo v 27. minuti, ko je Raul zadel z glavo, že 2:0. Zanimivo je, da se je kapetan Reala med strelce vpisal prvič po 26. oktobru lani.

Kljub visoki zmagi trener Reala Fabio Capello ni bil preveč navdušen, še posebej z igro v obrambi: "Ekipa se lahko in mora popraviti v vseh segmentih. Dopustili smo jim preveč priložnosti. Vsi naši nasprotniki ne bodo tako velikodušni. Naredili smo kar nekaj napak v obrambi."

Romune postavili na trdna tla
Lyon je vnovič igral izvrstno in potopil po zmagi v Kijevu visokoletečo Steauo. Fred je ob koncu prvega polčasa izkoristil veliko napako vratarja Carlosa Fernandeza, ki je izpustil žogo tik pred vrati, Tiago je na 2:0 povišal z glavo po kotu Juninha, Karim Benzema pa je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom postavil končni izid, potem ko mu je Juninho podal s peto.

Porto brez možnosti v Londonu
Desetletnico vodenja Arsenala je Arsene Wenger obeležil s skalpom Porta (2:0). Topničarjem se je stopnjevanje ritma obrestovalo v 38. minuti, ko je po predložku Emmanuela Eboueja iz težkega položaja z glavo spretno zadel Thierry Henry. Na začetku drugega polčasa je po podaji slednjega žogo v gol z 10 metrov silovito poslal Aleksander Hleb.

"Moštvo ima ogromen potencial in je iz tekme v tekmo močnejše," je bil zadovoljen trener Arsenala Arsene Wenger.

Zanimiva tekma, a golov ni bilo
Lille je v živahni predstavi v Lensu odščipnil točko Milanu (0:0). Abdulkader Keita je v uvodnih minutah nekajkrat ogrozil vrata rdeče-črnih, nato so pobudo prevzeli gostje. Ob koncu prvega dela bi lahko varovanci Carla Ancelottija povedli prek Kakaja in Alberta Gilardina, vendar je bil prvi nespreten, potem ko je že obšel vratarja Tonyja Sylvo, drugi pa za nekaj centimetrov nenatančen. Tudi v nadaljevanju je imel terensko premoč Milan, Lille pa se je osredotočil na protinapade in prek Mathieuja Bodmerja in Yohana Cabayeja dvakrat resno ogrozil Dido, ki pa se ni dal premagati.

"To ni bila lahka tekma. Zadovoljen sem z našo predstavo. Imeli smo svoje priložnosti," je po tekmi povedal trener Milana Carlo Ancelotti.

Hamburg v škripcih
Ko so se preostale tekme šele začele, se je v tista v Moskvi že končala. CSKA je z 1:0 premagal Hamburg. Edini gol je v 59. minuti dosegel Brazilec Dudu, potem ko je z glavo poslal predložek rojaka Daniela Carvalha s kota za hrbet Stefana Wachterja. Rusi so bili boljši nasprotnik, zelo blizu gola sta bila tudi Carvalho in Ivica Olić, a se je obakrat izkazal nemški vratar. V 86. minuti je bil izključen Benjamin Lauth, ki je s komolcem udaril Jurija Žirkova.


Skupina E:

REAL MADRID - DINAMO KIJEV 5:1 (3:0)
van Nistelrooy 20., 70./11-m, Raul 27., 61., Reyes 45.; Milevski 47.
RK: Šovkovski 68./Dinamo Kijev

STEAUA - LYON 0:3 (0:1)
Fred 43., Tiago 55., Benzema 90.


Lestvica:
LYON 2 2 0 0 5:0 6 REAL MADRID 2 1 0 1 5:3 3 STEAUA 2 1 0 1 4:4 3 DINAMO KIJEV 2 0 0 2 2:9 0


Skupina F:

BENFICA - MANCHESTER UNITED 0:1 (0:0)
Saha 60.

CELTIC - KÖBENHAVN 1:0 (1:0)
Miller 36./11-m


Lestvica:
MANCHESTER UNITED 2 2 0 0 4:2 6 CELTIC 2 1 0 1 3:3 3 BENFICA 2 0 1 1 0:1 1 KÖBENHAVN 2 0 1 1 0:1 1


Skupina G:

ARSENAL - PORTO 2:0 (0:0)
Henry 38., Hleb 48.

CSKA MOSKVA - HAMBURGER SV 1:0 (0:0)
Dudu 59. RK: Lauth 86./Hamburg


Lestvica:
ARSENAL 2 2 0 0 4:1 6 CSKA MOSKVA 2 1 1 0 1:0 4 PORTO 2 0 1 1 0:2 1 HAMBURGER SV 2 0 0 2 1:3 0


Skupina H:

AEK ATENE - ANDERLECHT 1:1 (1:1)
Cesar 28.; Frutos 25.

LILLE - MILAN (v Lensu) 0:0


Lestvica:
MILAN 2 1 1 0 3:0 4 ANDERLECHT 2 0 2 0 2:2 2 LILLE 2 0 2 0 1:1 2 AEK ATENE 2 0 1 1 1:4 1