Žalostna sezona, žalosten pogled. Ronaldinho po koncu nedeljske tekme, ko Barceloni zmaga proti Gimnasticu z 1:5 ni prav nič koristila. Foto: EPA
Žalostna sezona, žalosten pogled. Ronaldinho po koncu nedeljske tekme, ko Barceloni zmaga proti Gimnasticu z 1:5 ni prav nič koristila. Foto: EPA

Jasno je, da Barcelona s sezono, v kateri je branila naslov evropskih in španskih prvakov, ni zadovoljna. V Ligi prvakov je izpadla v osmini finala, v domačem prvenstvu pa mu je naslov speljal Real. "Prišel je čas za analize. Priznam, vsi smo delali napake," pravi Laporta, ki želi v moštvu kljub nekaterim namigom obdržati Ronaldinha, Samuela Eto'oja in trenerja Franka Rijkaarda.

Milan si želi Eto'oja
"Naša največja želja v prestopnem roku je Eto'o. Upam, da se bomo uspeli dogovoriti, drugače pa bomo zadržali ekipo, ki je slavila v Ligi prvakov," je povedal Milanov podpredsednik Adriano Galliani.

Bo Henry okrepil napad?
Sezono je zaznamovala tudi serija medsebojnih obtoževanj Ronaldinha in Etoo'ja. Laporta priznava, da je bil klub prepočasen pri reševanju sporov. Na njegovem seznamu želja so Thierry Henry (Arsenal), Cristian Chivu (Roma), Eric Abidal (Lyon) in Yaya Toure (Monaco).

Saviola odhaja zelo nezadovoljen
Argentinski nogometaš Javier Saviola pravi, da po šestih letih nezadovoljen zapušča klub: "Odhajam z grenkim priokusom, saj v zadnji sezoni nisem bil zadovoljen, kako je klub ravnal z mano. Toda moja vest je čista. Vem, da sem vedno hotel delati najbolje," pravi Saviola, ki je Rijkaardu zameril, da ga na zadnji domači tekmi proti Espanyolu ni uvrstil v ekipo: "To me je precej prizadelo. Upal sem, da bom po šestih letih dobil priložnost, da se poslovim od navijačev."

Odhod z Nou Campa je napovedal tudi Ludovic Giuly, verjetno pa se bodo poslovili še Edmilson, Silvinho in Eidur Gudjohnsen.

C. R.