Roger Schmidt je po številnih porazih v spomladanskem delu moral zapustiti klop Bayerja. Foto: EPA
Roger Schmidt je po številnih porazih v spomladanskem delu moral zapustiti klop Bayerja. Foto: EPA

Lekarnarji so po 23 odigranih tekmah v Bundesligi na devetem mestu, za vodilnim Bayernom pa zaostajajo kar 25 točk. Vse bolj se jim odmikajo mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Tudi v Ligi prvakov je Bayer v izgubljenem položaju, saj je prvo tekmo osmine finala proti madridskemu Atleticu izgubil z 2:4.

49-letni Schmidt je bil trener Bayerja od leta 2014 in je imel pogodbo sklenjeno do leta 2019, a se je vodstvo kluba odločilo, da jo predčasno prekine.

Največji zagovornik Schmidta je bil dolgoletni športni direktor Rudi Völler. "Roger je eden izmed najboljših trenerjev v Bundesligi. Po tako slabem nizu izidov pa smo morali nekaj ukreniti, saj tako ni šlo več naprej. Še vedno lahko uresničimo cilje. Zdaj so igralci pod pritiskom, imajo dovolj kakovosti, ki pa je v zadnjem obdobju niso uspeli prikazati na igrišču," je poudaril Völler, ki je bil po zadnjih treh porazih besen. Prejšnji teden je na BayAreni slavil Mainz (0:2), sobotno popoldne na stadionu Westfalen pa je bilo kaplja čez rob.

Korkut začasna rešitev
V ponedeljek je klubsko vodstvo sporočilo, da bo Bayer do konca te sezone vodil 42-letni Tayfun Korkut, nekdanji turški reprezentant. "Prepričan sem, da lahko sezono zaključimo, kot si je klub zamislil. Še vedno si lahko izborimo Evropo, imamo kakovost, ki jo lahko vrnemo na pravo pot."